IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Медицина
  Активни теми Активни теми RSS - Алергија
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Алергија

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
Автор
Порака Обратен редослед
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Статус: Офлајн
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 19:30
Што беше, како беше, незнам, ама ќе го памтам, мислев дека ќе умрам, а сега на вести гледав некоја анкета, со граѓаниве, повеќето се пожалија на некакви тегоби. Сепак нагло паѓање на температура за 20 степени не е играчка, Боже мили, од сите страни сме накажани па и климава не утепа.

А и ова дрвава мајку им нивна, неплански садени канадски тополи и липи по цел град колку набрзина да се добие зелен појас, и тоа не го бива. Се жалат и ученици по училиштата, а никој не ги кастри на пролет, многу дечиња имаат тегоби...
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
nikita Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Март.2008
Поени: 1610
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nikita Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 12:18
Да...мајка ми ги имаше овие маки да ги речам,и она е алергична на прав...и на промена на време,како сега се утепува од кивање...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Септември.2008 во 12:01
Ај си реков, мина сезоната на алергии, и ги прекинав лоратадин...Леле мајко што ме снајде, едвај дишев...па пак почнав да ги пијам.
А завчера пред да заврне, незнам некој дали имал такво искуство, небото беше некако поклопено, се осеќав како во стаклено звоно, спарнина,особено ми беше тешко непосредно пред дождот, а морав да бидам надвор. Ме фати така еден притисок во градите, неможев воздух да земам, мислев ќе умрам. После заврна, ми олесна малку. Незнам, имал ли некој такво искуство и дали и тоа има врска со алергија?
Кон врв
BisernA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Јули.2008
Поени: 4662
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BisernA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Септември.2008 во 22:39
читав вчера во едно списание, дека доколку кивнеш неколку пати по ред,... тогаш се работи за алергија... сега ми е мене јасно зошто јас кивам по 5-6 пати голема%20насмевка
Кон врв
Mindy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Искрена, поискрена здравје

Регистриран: 14.Ноември.2005
Локација: United Arab Emirates
Поени: 14598
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Mindy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Септември.2008 во 23:51
hahaahh konan големо%20гушкање pozdrav  i za tebe druze 
Кон врв
konan Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 27.Август.2008
Поени: 749
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај konan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Август.2008 во 13:07
Originally posted by Mona Liza Mona Liza напиша:

jas sum alergicna na polenov prav, a mesec maj najmnogu go mrazam poradi toa...
jas na polenov kriv hehehe mona poz
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Август.2008 во 09:05
Originally posted by mamma mamma напиша:

Takva alergija na kozata imav i jas...prvite nekolku denana sekoj godishen odmor.Velam...ja IMAV,..sega ja nemamno sega pred sekoj odmor odam vo solarium barem polovina chas(5+5+7+10min)edna nedela, pred izlozuvanje na sonce.Inaku,tie alergii se strashno nezgodniтага

ne e alergija tuku fotosenzitivnost, te foto cuvstvitelnost osobeno ako nemas mnogu kontakt so sonceto t.e odis na plaza bel kako sirenje
I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
mamma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 15.Јануари.2007
Поени: 9879
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 14:58
Takva alergija na kozata imav i jas...prvite nekolku dena
na sekoj godishen odmor.Velam...ja IMAV,..sega ja nemam
no sega pred sekoj odmor odam vo solarium barem polovina chas
(5+5+7+10min)edna nedela, pred izlozuvanje na sonce.
Inaku,tie alergii se strashno nezgodniтага

Изменето од mamma - 27.Август.2008 во 14:58

Shot at 2007-06-30[/IMG]
Кон врв
blackeye Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Регистриран: 24.Август.2007
Поени: 4058
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 14:54
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

Originally posted by blackeye blackeye напиша:

имам алергиска реакција само на морска вода во комбинација со сончеви зраци....со езерска вода немам проблем...
ако одам на море земам лоратидин неколку дена пред да тргнам и во текот на одморот, а навечер редовно се мачкам со маст(фенерган), и ми се повлекува. не е страшно но сепак нервира(страшно пецка и чеша)тага

mislam deka nemas alergija- ronis so otvoreni oci a morkata voda e hipertonicna i pravo vozpalenie na ocite.
ama nemam problem so ocite! dobivam crvenila na kozata, ocite mi se okнамигнување
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
I ne znam dal' te iko voli kao ja,
Al' ne bi ova noc tako bolela,
Da me nisi volela....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 14:50
Originally posted by BACHIOS BACHIOS напиша:

имам алергиска реакција само на морска вода во комбинација со сончеви зраци....со езерска вода немам проблем...
ако одам на море земам лоратидин неколку дена пред да тргнам и во текот на одморот, а навечер редовно се мачкам со маст(фенерган), и ми се повлекува. не е страшно но сепак нервира(страшно пецка и чеша)тага

mislam deka nemas alergija- ronis so otvoreni oci a morkata voda e hipertonicna i pravo vozpalenie na ocite.
ama nemam problem so ocite! dobivam crvenila na kozata, ocite mi se okнамигнување
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
BACHIOS Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 21.Март.2008
Поени: 1517
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BACHIOS Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 27.Август.2008 во 11:57

I'm gonna make him an offer he can't refuse- Don Corleone
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
The Body

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај blackeye Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Август.2008 во 18:02
Ne znam kako da pobegnem
od sna,
Da me nisi volela....
Кон врв
La Ninja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
She Hulk

Регистриран: 13.Јуни.2006
Поени: 1605
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај La Ninja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2008 во 13:29
Мислам дека не постои потешка алергија од тоа Марија.
А често се сретнува ако си на полен и на прашина да си тагаголемо%20гушкање
Ne sum pijan, samo lezam na zemja i se raduvam....
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Август.2008 во 13:26
Имам алергија на поленов прав, од мај до септември ми е пекол.
Алергична сум и на куќна прашина ама ја толерирам, а од поленот си имам страшна макатага

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 13>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.