IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Фотографија, камери и видео
  Активни теми Активни теми RSS - БАРАМ ПОМОШ
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

БАРАМ ПОМОШ

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака Обратен редослед
hypertech Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Март.2007
Статус: Офлајн
Поени: 600
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hypertech Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 16:49
najnoviot canon DPP bi trebalo da ja vrshi istata rabota, jas isklucivo so toa gi otvaram
eos 1D mk4 , EF 24L , EF 50L , EF 85L , EF 135L , EF 200L , EF 400L
Кон врв
GEMINI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јануари.2009
Поени: 311
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 15:05
Bobicar uspeav da go otvoram CR2, najdov plag in,ZA CS4, no ne mozam da najdam za CS2. Vo sekoj slucaj ke instaliram i foto shop CS4. Kerkata go ima na nejziniot kompjuter i plaginot raboti..
VO SEKOJ SLUCAJ BLAGODARAM !

Изменето од GEMINI - 16.Јануари.2010 во 15:07
http://www.youtube.com Chesma Sharena
Кон врв
bobicar1 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 13.Септември.2005
Поени: 1099
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај bobicar1 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 14:08
За да се отвори CR2 фајл вофотошоп потребен ти е Adobe Camera Raw (ACR) Plugin. Во фотошоп CS3 и CS4 плагинот е интегриран во самиот програм, доколку имаш постара верзија (СЅ2 или помала), ќе мора да инсталираш една од поновите.

Друга работа, која исто така е можна, е дека твојот софтвер не е апдејтиран и не може да ги отвора фајловите од новиот апарат кој патем е произведен откако е направен фотошоп СЅ3

Не сум сигурен дали фајлот Camera Raw.8bi може да се инсталира во верзија помала од СЅ3, но знам дека може да се инсталира во СЅ3 и СЅ4. Провери ја верзијата која ја имаш во твојот фотошоп и пробај да ја замениш со апдејтираната Camera Raw 5.6 верзија.

Camera Raw 5.6 ги поддржува следните апарати
http://www.adobe.com/products/photoshop/cameraraw.html

Поздрав,
Боби

Кон врв
GEMINI Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 01.Јануари.2009
Поени: 311
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај GEMINI Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Јануари.2010 во 11:55
KAKO DA GI OTVORAM CR2 FAJLOVITE OD CANON 5D MARK II VO FOTO SHOP. CRW GI OTVORAM AMA SO OVIE NE MI IDE.
OMLADINO POMAGAJTE NA OLD TIMERI
POZDRAV GEMINI
http://www.youtube.com Chesma Sharena
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,297 секунди.