|
Мендух Тачи: протекторат или име?! |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
голема и тешка ти е воздишка aLbaneso
нешто како да те опседнала носталгија за Албанија?
|
|
,,СЕКОГАШ ВО СЛУЖБА НА ТАТКОВИНАТА,,
|
|
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
eh Albanija neka vleze Albanij i u NATO kako sto vleze i u EY no jas nema sto da baram vo Albanija ja pocituvaam taa zemja kako i Kosovo no mojata zemja e Makedonija sakas ili ne Orlove ne mi treba ni Bugarski kako sto zema nekoi ni Albanski pasos |
|
Љаеш НЕ касаш !
|
|
orlov
Сениор army veteran 2001 Регистриран: 26.Јули.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11342 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A shto ochekuvavte od nego? eka kje e vechiti vojvoda? Toj ne bil nikogash ni babo na UCHK- ite a vamu se pokrstil vo vojvoda vo dogovor so Ahmeti i li za pusti pari od grujo.........
Tie mozjat da odat vo EU ama preku Albanija, nikoj ne gi sopira.... Изменето од orlov - 15.Декември.2009 во 23:28 |
|
|
|
mungos80
Модератор АНАРХИСТ Регистриран: 21.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 4330 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Од војвода во предавни ха ха ха Ако сакал албанците во европа кој ги брани нека одат |
|
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изјавата на Тачи не само што не е за оправдување, туку со неа се доведува во прашање и националното единство кое е сеуште кревко- незалечено и доста ранливо.
Изјавата на Тачи е толку екстремна што навистина може да нанесе доста меѓу етнички недоразбирања, не би сакал да речам дека тенденциозно создават услови кои многу лесно може да не вратат во 2001 година. Жално е што поедици од нашите безбедносни структури соработуваат со Тачи и Ахмети кои пак работат на планот на дестабилизација на државата и регионот. Изменето од orlov - 13.Декември.2009 во 18:37 |
|
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Дали ти го оправдуваш Тачи за ваквата изјава? Се прашувам кој Македонец и дали воопшто некој може да се согласи со ваква изјава од еден македонски Албанец-екстремен националист, сведен на политички маргиналец, кој повикува на ставање на државата под нечиј протекторат или се заканува со “ново Косово“?! Повеќе од јасно е дека за мнозинството од Албанците прашањето за името не е воопшто важно, што воопшто не би било случај на пример да беше во прашање името на Албанија. Тие се идентификуваат како Албанци, името Македонија и Македонец за нив не значи скоро ништо. Тие си имаат резервна држава, ние немаме друга! Мене ми е чудно кога Македонец се повикува на вакви изјави користејќи ги како обид да се најде некакво оправдание за промена на името на сопствената држава?! Албанците некако и можам да ги разберам, но Македонците никако. П.С. Ние не бараме име “како доказ за нашата нација“, ние името СИ ГО ИМАМЕ, уставно, под кое не признаа повеќе од 120 држави во светот. На нас е само да го сочуваме она под кое сме се самоопределиле. Изменето од Анастеа - 13.Декември.2009 во 16:34 |
|
orlov
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не би рекол дека ја прифаќам тезат на Мендух Тачи, но време е да се приземјат нашите полиотичари. Во моментов и пред тоа неколку години на назад само би кажал: Изменето од orlov - 13.Декември.2009 во 12:04 |
|
|
|
zambija
Сениор Регистриран: 21.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 224 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Izjavata ako ne se resi imeto sleduva novo Kosovo treba da e jasna poraka a site da razmislat kaj sme sega.
Albanice sakat evropa ,ne se zamarat so ime,a nie barame ime kako dokaz za nasata nacija.Dali menduh e vo pravo??? |
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |