|
Убиен православен мисионер - свештеник!!! |
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Автор | |
majnejm
Нов член Регистриран: 20.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 34 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу ти благодарам што го прикажа ова видео. Во ова видео, отецот, ако прочитате преводот на англиски, зборува за се поголемото искушение кое доаѓа се повеќе и повеќе врз луѓето. Тоа искушение ги тера луѓето константно да се расправаат меѓусебе, сатаната работи многу за да ги раскара, да ги отруе луѓето (ПОСЕБНО ХРИСТИЈАНИТЕ) меѓу себе. Луѓето, зборува посебно за Христијаните, се наоѓаат во некоја ненормална, нечовечка состојба на душата. Како најважно нешто луѓето, продолжува отецот, посебно ХРИСТИЈАНИТЕ имаат заборавено дека се христијани. На вакви трикови од сатаната паѓаат Православните христијаните. После неговата последна проповед каде отецот зборува за ненормалната состојба на Христијаните и нивното обземање од сатаната, што мислите вие? нема причина некој Христијанин да го убие отецот? |
|
vistinskipravoslavec
Група Регистриран: 24.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Си Имам едно прашанје сега за светец да не го прогласат Свештеников?
знаци не идам контра никој ни ту имам намера да дебатирам напразна 4исто ме интересира прашанјето. |
|
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
|
|
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е начин да не одговориш на прашањата? Префрлајќи ми за мојата резервираност (со основа)? ОК, го почитувам тоа
Ако некому не му е тешко, нека ги прокоментира т.е. нека одговори на прашањата, благодарам. |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
majnejm
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
многу ми е жал што на ваков начин ми одговори на мојата шега, круто, ладно, без тронка желба за добар разговор и резонирање, блокирано кон еден правец, бетонирана позиција, со забранет пристап на секакви размислувања различни од твоите. Јас сакав да го спуштиме гардот и да разгледаме различни размислувања, но, тоа не успеа кај тебе. Биди спокојна. Не мислам никого да убивам. Изменето од majnejm - 28.Ноември.2009 во 00:56 |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ovde i krv ce padnit ko so glea ja
|
|
majnejm
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
maria_magdalena, јас би ги убил сите форумџии
Се шегувам. Дали добро го прочита и добро размисли за мојот коментар? ама искрено. |
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се разбравме - во ред е - нема потреба да коментирам понатаму...
п.с. треба да размислите што подржувате и мотивирате со вашите коментари... Изменето од Tetratka - 27.Ноември.2009 во 14:55 |
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
vistinskipravoslavec
Група Регистриран: 24.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 70 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тетратка брат,тоа не мој на4ин на размислуваје,современ демократски т.е. европски начин хех.јас само ја гледам реалната глетка,според мене террости кога ке ти казе дека ке те обеси не верувам дека после ке го смени мислјето особено муслиман него глаата му стои зш е убиен со огнено орузје да не долзам многу и да не се правам паметнјак кога ке се доказе дека убиен од муслиманин тогаш ке веруам до тогаш се е рекла казала,
1.Го презела ли некоја терористи4ка група убиството? 2.Фатен ли е типот што го стрелал? 3.Има ли отпе4атоци од нешто та за да доказат дека муслиманин го убил? Јас не сум муслиманин хех ама нејкам ни нив да ги окривувам за рекла казала позз. |
|
Во небесното царство нема да влезе секој 4овек што ми се обракја ,Господе,Господе, туку само оние кои го извршуваат она што од нив го бара мојот небесен татко.
|
|
maria_magdalena
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1. Па сепак, дали е тоа оправдување да се убие некој? Ама искрено. Дали една конструктивна теолошка размисла преточена во книги е доволен мотив за убиство? Еве, овде на форумов фрчат несогласувања меѓу христијаните и муслиманите, едни со други нешто докажуваме, не ни се допаѓа стилот на живот на другата страна, но дали според тебе кога би сретнал некој форумџија што не го делел твоето верување и кој “ја критикувал“ (дискутирал ) исламската религија во контекст кој не ти е по мера-би го убил? Дали во к*ранот има одредба со која се повикува на убивање на оние кои го “критикуваат’ исламот (како што има одредба за оние кои го напуштаат исламот)? 2. Не по врат-по шија. Не го заклале, го убиле. |
|
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ubistva imalo, ima i kje gi ima. Tie ne zavisat od jurisdikcijata, tuku od svesta na poedini lugje, a toa nema nisto so nashiot “совемен демократски т.е. европски начин“ на мислење и расудување..."
Ushte malu kje izleze deka zgolemuvanjeto na svesta kaj lugjeto ke bide prichina za zgolemuvanje na kriminalot. Ne znam shto bi rekol na toa Isus... osobeno koga izustil "prosti im Tatko, tie ne znaat shto pravat" dodeka vrz nego se pravelo najkriminalnoto delo vo chovekovata istorija. |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Tetratka
Сениор Регистриран: 25.Септември.2008 Локација: дрвара Статус: Офлајн Поени: 5153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Да и јас се сложувам со вашиот “современ демократски т.е. европски начин“ на мислење и расудување... затоа денес имам толку чести убиства... и ќе ги има...
|
|
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!
|
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Se slozhuvam. Duri site neshta da pokazhuvat natamu, ne treba da se presuduva dodeka ne se dokazi.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 11> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |