IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Стил на живот > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Случај Перо
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Случај Перо

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака Обратен редослед
Maran Ata Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 29.Август.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3669
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Maran Ata Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Септември.2009 во 03:39
marija_magdalena, приказнава ја започна на друга тема, каде ти беше даден одговор од православна гледна точка, што сметам дека би требало и тој одговор да се најде на оваа тема.

Инаку, не мислиш дека е премногу смела задача да се седнува на Судскиот Прстол Божји и да се суди според човечки критериуми?
+ Љубовта покрива многу гревови +
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2009 во 20:47
Darko, навистина изненадуваш со зрелоста на одговорите, особено за првиот, како само ти текна?
Бравоголемо%20гушкање

Да видиме што мислат и другите, секој, независно од своите убедувања е добредојден!
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
DDarko Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Миротворец

Регистриран: 14.Мај.2009
Поени: 4356
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај DDarko Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2009 во 20:40

Eeee abe chovekot zasluzhuva da odi vo Rajot, nema shto...

A da ne filozofiram tuku da ti odgovoram spored mene na prashanjata.

1. Ke se zadrzhi samo kaj ZA ERESI I LAZHNI UCHENJA, zatoa shto i ateizmot e paganska rabota!
2. Na Pero ke mu se sudi kako shto ke mu se sudi na sekoj chovek, no ne i da mu se presudi losho, zatoa shto Bog e chesen sudia, a tie shto vrshele dobri dela i bile pravdoljubci zasluzhuvaat spasenie!
3.Vo Rajot!среќа
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Септември.2009 во 20:35
Ја поставувам оваа навидум само несериозна тема. Многу ме интересира вашето мислење т.е. претпоставки за овој човек.

Не, ние овде не се ставаме во улога на судии...Само претпоставуваме.
Како монахот за Чаушеску-па испаднало нешто трето.

Да не должам.

Си бил некој човек, Перо. Цел живот живеел богоугодно, нит се коцкал, нит пиел, нит блуд, ни крадел...Со други зборови нашиов Перо вегетирал (нели, сепак, каков е тој живот ако не украдеш нешто макар од самопослуга, ако не погледаш некој-а со желба, ако не пивнеш, кснеш...).

Но нашиов Перо бил токму таков.

Имал една маана-имал некој неодреден став за Бог, ни верувал, ни не верувал, просто не се замарал со Бог. Доаѓале да му кажуваат за Исус, за Бог, но Перо немал време.
Едино на некој погреб ќе отидел и едино тогаш ќе чуел нешто од Јован...и од 1 Мојсеева, па знаел само дека од прав е и во земја ќе се врати.
Си ја гледал жената (имал 4-5 деца бидејќи имал секс само кога требало да има деца), си ја работел нивата чесно...

Еден ден Перо ненадејно го чукнал инфаркт, додека по жештината работел на нивата.

Прашање:

1. Дали Перо ќе се задржи на царините со оглед на тоа што немал никаде направено “долг“?

2.Дали на Перо ќе му се суди?

3. Кај ќе го пратат Перо?

Ова е Перо, со женичката, како помлад...

Изменето од maria_magdalena - 25.Септември.2009 во 20:55
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,141 секунди.