|
Случај Перо |
Внеси реплика | страница <1 234 |
Автор | |
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marija_magdalena, приказнава ја започна на друга тема, каде ти беше даден одговор од православна гледна точка, што сметам дека би требало и тој одговор да се најде на оваа тема.
Инаку, не мислиш дека е премногу смела задача да се седнува на Судскиот Прстол Божји и да се суди според човечки критериуми? |
|
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Darko, навистина изненадуваш со зрелоста на одговорите, особено за првиот, како само ти текна?
Браво Да видиме што мислат и другите, секој, независно од своите убедувања е добредојден! |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
DDarko
Сениор Миротворец Регистриран: 14.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 4356 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Eeee abe chovekot zasluzhuva da odi vo Rajot, nema shto... A da ne filozofiram tuku da ti odgovoram spored mene na prashanjata.1. Ke se zadrzhi samo kaj ZA ERESI I LAZHNI UCHENJA, zatoa shto i ateizmot e paganska rabota!
2. Na Pero ke mu se sudi kako shto ke mu se sudi na sekoj chovek, no ne i da mu se presudi losho, zatoa shto Bog e chesen sudia, a tie shto vrshele dobri dela i bile pravdoljubci zasluzhuvaat spasenie!
3.Vo Rajot!
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја поставувам оваа навидум само несериозна тема. Многу ме интересира вашето мислење т.е. претпоставки за овој човек.
Не, ние овде не се ставаме во улога на судии...Само претпоставуваме. Како монахот за Чаушеску-па испаднало нешто трето. Да не должам. Си бил некој човек, Перо. Цел живот живеел богоугодно, нит се коцкал, нит пиел, нит блуд, ни крадел...Со други зборови нашиов Перо вегетирал (нели, сепак, каков е тој живот ако не украдеш нешто макар од самопослуга, ако не погледаш некој-а со желба, ако не пивнеш, кснеш...). Но нашиов Перо бил токму таков. Имал една маана-имал некој неодреден став за Бог, ни верувал, ни не верувал, просто не се замарал со Бог. Доаѓале да му кажуваат за Исус, за Бог, но Перо немал време. Едино на некој погреб ќе отидел и едино тогаш ќе чуел нешто од Јован...и од 1 Мојсеева, па знаел само дека од прав е и во земја ќе се врати. Си ја гледал жената (имал 4-5 деца бидејќи имал секс само кога требало да има деца), си ја работел нивата чесно... Еден ден Перо ненадејно го чукнал инфаркт, додека по жештината работел на нивата. Прашање: 1. Дали Перо ќе се задржи на царините со оглед на тоа што немал никаде направено “долг“? 2.Дали на Перо ќе му се суди? 3. Кај ќе го пратат Перо? Ова е Перо, со женичката, како помлад... Изменето од maria_magdalena - 25.Септември.2009 во 20:55 |
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
Внеси реплика | страница <1 234 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |