|
Македонска Енциклопедија |
Внеси реплика | страница <1 23456 65> |
Автор | |||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Никој не може да оспори дека енциклопедијата има многу фалинки и дека многумина од авторите се ставија во служба на дневната политика но исто така никој не може да оспори дека нелогично е книга та се забрани. Продаденоста ке зависи од квалитетот и од можноста да с екористи. Можеби да течеше се по нормален тек, да не се направеше ваква популаризација (иако негативна) енциклопедијата немаше ни да с епродава. Вака како забрането овошје станува интересна и посакувана. Јас немам пари да дадам затоа ке ја чувам поклонетата
|
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Во енциклопедијата е внесено дека другите ги викаат така, но дали е тоа научен факт? И нас “другите“ не викаат “фиромци“ ама некако не ни се допаѓа, секако, со разбирање е дека е навредливо и болно. Не прави му го на другиот она што не сакаш да ти биде направено.... Изменето од Buggyman - 02.Ноември.2009 во 20:31 |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Buggyman
Сениор Регистриран: 26.Јуни.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 1308 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Не се нарекуваат шиптар. туку ш(ч)иптар. Една буква која изостанува води кон незначаен поим... Изменето од Buggyman - 02.Ноември.2009 во 20:27 |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
Buggyman
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
АрнаВут... според Арванитите од Грција... |
|||
Homo homini lupus est...
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
е како мешам баби и жаби ? ..... во Турција на пример , како ве нарекуваат .......
|
|||
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
забораваш многу важен ФАКТ ....... и вас ве викаат така .... фиром ... кога излегувате вон РМ и кога настапувате во некој репрезантативен состав на некој спорт
|
|||
aLbaneso
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 27.Септември.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 933 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
Љаеш НЕ касаш !
|
|||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ај овој пример!
Јас сум македонец. Меѓу себе ние се викаме македонци. И не сакаме некој да не вика поинаку од начинот на кој што ние меѓу себе се обраќаме. За нас навреда е ако речеш фиромец. Но, вие меѓу себе се нарекувате шиптар(и), а барате од другите да не ве именуваат со тој назив. Е тоа не ми е јасно. Вие меѓу себе да се нарекувате поинаку, а ние да ве нарекува шиптар - во ред е, прифаќам дека е навреда. Но во вашиот случај ...????!!!??? Само ќе ве молам да не забегуваме со премногу офф топици. ОК? |
|||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||
alboss
Нов член Регистриран: 22.Октомври.2009 Статус: Офлајн Поени: 7 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
neeeeeeeee druze izvini ama ne e taka sigurno gledas i fudball i kosarka i gledas kako ve narekuvat.fyrom ve narekuvat poveke od polovina zemji na eu iako ne sakate da ve narekuvat taka.za nas ste makedonci a za vas sme albanci
ama ne mi objasni ti sto si makedonec ili sloven?? |
|||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
значи , кога се нарекувате меѓусебе така , тогаш не е навреда ....
но доколку ве нарече некој друг , тогаш е навреда ........
а нас секаде не викаат Македонци ..... и никако поинаку
за разлика од вас каде ве викаат уште и арнаути Изменето од МАРШАЛ - 02.Ноември.2009 во 18:43 |
|||
alboss
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
shqiptar ako e taka kako sto vikas ti togas zosto ne vikate siptaria pa albania zosto albania e shqiperia.tebe vo eu ne te vikat makedonec no jas te vikam ne znam zosto se prepravis kako da ne znaes sto e navreda a sto ne a ti sloven si ???? |
|||
МАРШАЛ
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
како се нарекувате меѓусебно кога зборот кој го користите е навредлив
|
|||
alboss
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
glej mene nikoj ne me vika planinac.nas vie ne vikate albanci i nie ve vikame makedonci iako eu ve vika fyromci jas nikogas ne bi kazal fyromec zosto znam deka e navreda ama siptari znaes e najnizok rang na navreda a plus toa go koristi nekoj srbofil sto se obiduva da napravi edna enciklopedia za graganite na makedonia.mislam deka premnogu ubavo go razbiras ova da ne navleguvame vo detali.shqipetar i siptari razlikata e pregolema i plus planici kacaci,tebe ne treba da ti preci toa znam ama i vam makedoncite so toa sloveni ve narekuvat bugari srbi sve drugo osven makedonci.ne mozes da go zacuvas makedosnkiot identitet ako si sloven.ako blaze ristovski se custvuva sloven neka ide da napise enciklopedia vo srbia ako gi mrazi albancite tamo neka sedi so sesel i drugite.on e cist srbofil i se cudam sto vie go branite nego a plus toa izleguva na televizia i vika sakam da kreiram licna karta za ova drzava ama kakva licna karta ime prezime nacionalnost siptar ili sloven.ne znam za kogo raboti on ali za makedonia sigurno ne raboti sega koga bas celiot vas narod se bori za zacuvuvanje na svojot identitet izleguva nekoj starec na komu mu istekol registraciata i vika nie sme sloveni a najcudno e deka ima premnogu sto go branat.nas ne moze da ni nasteti ni toj nitu nikoj drug sto saka ali cudno e toa sto kako go prifakate toa.za nas ke se koregira i za sad i za drugite ali luznata za vas ke ostane ako ne reagirate.nas ne ni treba srbskata politika nas ni treba eu i nato.sekoj od nas saka podobar zivot i do glava ni e od nacionalizmi da ziveeme barem odsega zivot kako sto sakame bez nepriateli.a onie starite sto uste go cuvat crveniot pasos so zvezda da ne se mesat mnogu nivnoto vreme bilo i pominalo.znam deka mozeme i anglicanite i francuzite i germancite bile nepriateli megusebno ama denes ziveat zaedno. |
|||
да бе
Сениор О’ Дабштајн Регистриран: 10.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 5367 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
за Аспарух Jософски ништо непишува - нема ваков човек
срам плус тоа е сосема неактуална MALE[EVSKI, Nikola (Berovo, 1852 ‡ Dupnica, den. Stanke Dimitrov, Bugarija, 1935) ‡ deec na makedonskoto revolucionerno osloboditelno dvi`ewe. Дупница беше Станке Димитров, сега е пак дупница - од 15 години барем мислам за Пиринскиот партизански отред "Рила" незнам што да речам Сите 4 поста ти ги ставив во еден, Во иднина гледај да не спамираш и за 5 муинути да пишуваш 5 нови постови. Доколку сакаш да дополниш или да коригираш нешто, тоа можеш да го правиш со edit ! Изменето од Zlatnik - 02.Ноември.2009 во 17:56 |
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 65> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |