IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Историја и политика
  Активни теми Активни теми RSS - Петокраката е комунистичка а грбот не
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Петокраката е комунистичка а грбот не

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 19>
Прашање: ДАли сте за само делимично или цело мењавање на Грбот?
Одговор Гласови Статистика
6 [11,32%]
2 [3,77%]
29 [54,72%]
7 [13,21%]
9 [16,98%]
Не може да гласате на оваа анкета

Автор
Порака Обратен редослед
МАРШАЛ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Регистриран: 06.Февруари.2007
Статус: Офлајн
Поени: 44396
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 11:56

познато ........ договор куќу гради голема%20насмевка

Кон врв
kultuzin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 03.Декември.2007
Поени: 4903
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 11:55
Со Албанците полесно ќе се договориме одколку со Титовите Леви Сили...
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 11:54
jas nosam krst i na grbot!задоволство
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 11:54
да ...... ама во држава со НАЦИОНАЛЕН а не ГРАЃАНСКИ концепт намигнување .....
а шишарка или молика е исто така покрај магарето добро решение за мир во куќа и неправење отстапки во интерес на коалициски релации .......

Изменето од МАРШАЛ - 17.Ноември.2009 во 11:55
Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 11:49
Грбот не е ТУРИСТИЧКИ ВОДИЧ...туку нешто многу повеќе, СИМБОЛ на еден народ , неговата традиција и борба...
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 11:38
Може да дојде предвид бар некој ендемски симбол, шишарка молика на пример.размислување
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 11:23
barem шишарките od afionot da bile citavi!
koj gi зарежа?лутина
p.s ..istragata e vo tek!намигнување
...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
ГРОБАР ДО ГРОБА

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај МАРШАЛ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 10:56
по кратка постапка како во времето на камарад Стаљин ........ без распарава и дискусија ......... гласачката машина уште еднаш перфектно си е изврши својата задача и намена ....... шо лесно е да си пратеник ......... доволно е да научиш која е зелена или црвена боја или каде пишува ЗА или ПРОТИВ ........... стискај копчиња и земај плата ........ инаку , петокраката како петокрака ...... црвена , бела или зелена ........ можевме само бојата да е смениме од црвена во бела како америте па немаше да биде симбол на комунизмот туку на демократијата и човековите права и слободи ...... ем ќе бевме поштедени од циркузи околу ставање лавови , магариња , орли или чавки ........... и поштедени од уште некои отстапки во интерес на коалициските интереси ....... али , то је то ....... со нешто мора да се одвлече вниманието на народот и да се покаже по којзнае кој пат кој е кој ...... кој е предавник , шпијун , јуда а кој вистински “ патриот “ ........ а како поинаку освен вака и со вакви глупости ........ со наметнување на партиски симболи за државни одбележја ........ значи , штом толку сме љубители на животинскиот свет , мој предлог е да ставиме МАГАРЕ ......... мачно , напатено , тепано и експлоатирано до крајни граници како опис на нашето минато а инает како само ние балканците знаеме да бидеме .......... шо врска имаме со лавови ? ....... никаква .......... виделе лав од времето на крстоносците кои минувале на својот пат кон ерусалем па им се допаднало тоа како нешто ново и го ставиле да ги заплашуваат противниците ........ демек , османлиите паѓале во несвест кога гледале бајрак со лав .......... а бе магаре му е решението и ништо друго.... а афион може али во функција само како што напиша полар беар ........ зошто , како тргнале работиве , само така можеме да уживаме во сексот во режија на 24/7 енд цо , голема%20насмевка

Изменето од МАРШАЛ - 17.Ноември.2009 во 10:59
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 10:42
Штур остана грбот вака без симбол, нагрден некако.
Лавот, грифинот се е подобро од ништо.Вака само со афионовите прачки повеќе ќе асоцираме на Афганистанразмислување

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
kapo Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Октомври.2009
Локација: Macedonia
Поени: 126
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kapo Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 06:44
lavot e patriotski, nas , makedonski.Obelezje za edna nasa kulture i istorisko bogatstvo koe go imame.So lavot ke gi potsetime strancite deka imame istorija i bogata kultuta.

So segasniot grb samo gi potsekame deka sonceto tuka silno sveti, a zitoto i afionot rastat u sekoja bavca.Mozeme nie podobro.EDEN GOLEM GLAS ZA LAVOT OD MENE
Кон врв
Polar Bear Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 04.Декември.2007
Локација: Канада
Поени: 1152
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Polar Bear Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 06:20
Originally posted by zagor zagor напиша:

sto znaci bre afionot na grbot!toa mileg kazi mi go!toa sto go pletele so zito i tutun....znam
po moe,tutunot simbolizira macna i makotrpna rabota,i koga ke go proizvedes nema da ti go platat kako treba,i na vreme..
-zitoto ,mal prinos po hektar za podracja kako nasiov....
ama afionot,ne mi e jasno.. 

Афионот значи „дајте му хероин на народот“, оти тешко се опстанува ако не си дрогиран... А грозје и казан има ли на грбот, мора на луѓето да им се даде алтернатива, некој може да е елергичен на дрога, па полесно ќе му биде ако џитне една-две ракии... Друго, нема ризик од сида, и по традиционално е, д.г.е.

Изменето од Polar Bear - 17.Ноември.2009 во 06:21
Jа сам за демократију и слободу на говор, сакам песну, пиво, вино, ракију и жене!
Кон врв
Tetratka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 25.Септември.2008
Локација: дрвара
Поени: 5153
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Tetratka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 04:27
Originally posted by kultuzin kultuzin напиша:

Лично мене оваа промена ништо не ми значи, некако ми е површна и не ја чуствувам...Ќе бидам среќен кога ќе се врати ЛАВОТ...

Треба да се врати лавот - тоа е достоинството на оваа држава - за тоа гинеле за тоа ќе се гине... за петокраката неиде у обзир...

Секоја чест што ја тргнаа - но треба грбот целосно да се промени и тоа што поскоро - до пред нова година!

Според нашата анкета - за нас лавот е правиот грб на Македонија! а не некакви растенија реки петокраки ...

Изменето од Tetratka - 17.Ноември.2009 во 04:30
за секој случај - користете ГРОМОБРАН!!!

Кон врв
Сениор
Сениор

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај kultuzin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2009 во 00:21
Лично мене оваа промена ништо не ми значи, некако ми е површна и не ја чуствувам...Ќе бидам среќен кога ќе се врати ЛАВОТ...
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Ноември.2009 во 23:17
I bidna. Nema veke petokraka.
Македонија доби нов грб

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 19>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,156 секунди.