|
Кој го создаде Бог? |
Внеси реплика | страница <1 23456 33> |
Автор | |||||
Zlatnik
Сениор Регистриран: 23.Август.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2605 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Колку што јас знам и вие, муслиманите, верувате во постоењето на Исус, а со самото тоа и во неговото раѓање, умирање и воскреснување. Единствената разлика е само што кај вас (во К*ранот) тој е наречен Иса. Исто како што го прифаќате постоењето на многу други ликови од Библијата (Давид = Даут; Абрахам = Ибрахим; Мојсеј = Муса ...) Значи и муслиманството (како и христијанството) почива на темелите на постарата еврејската религија. |
|||||
Неоттуѓиво е правото на секој поединец да живее во својата заблуда!
|
|||||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
|
|||||
Бог повторно му говори денес на човештвото преку Неговата пророчица, Габриеле од Вирцбург. Тој не ја говори речта на Библијата!
|
|||||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Религискиот бог не постои на ниедно друго место... освен во библијата
|
|||||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Mnogu si greska za tvrdenjeto deka vo vremeto na ISUS ne postoelo Pismoto koe sega go narekuvame Star Zavet. Ne znam dali si slusnal na pr. za Septuagintata? Proveri go toj fakt 2. Za mene ne znacat nisto podelbite na razni Hristijanski denominacii i nivnite razlicni tolkuvanja na odredeni stihovi. Sekoj onoj sto iskreno veruva deka ISUS e Sin Bozji nema da bide otfrlen. "Сè што Таткото Ми дава ќе дојде при Мене, а оној кој доаѓа при Мене нема да го исфрлам" ( Jovan 6:37). Taka veli ISUS. Crkvite i denominaciite ne spasuvaat, ISUS spasuva Изменето од KINGDAVID - 24.Септември.2011 во 16:31 |
|||||
SOLI DEO GLORIA
|
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Nadvor si od temata koja glasi "Кој го создаде Бог?" Na tvoj vernichki jazik kazhano - koj go sozdade Alah (Bog) ? Ostavi go Isus na mira. Toj ne e Bog, iako nekoi taka si go pretstavuvaat, tuku e Bozhji Sin. A toa e sosem druga tema... |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ma voopshto ne si za kritika. Istoto go velat i Svetite Otci i prosvetlenite... |
|||||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Pismoto na koe se povikuvash, kako takvo, ne postoelo vo Isusovoto vreme, tuku se kompeliralo mnogu podocna, so selektiranja, revidiranja, korekcii... na shto tochno se povikuval Isus ? Zarem toa ne go prashuvale i farizeite vo negovoto vreme ? Dali navistina znaesh i razbirash na shto tochno se povikuval Isus koga samiot velish:
OK, ako veruvash taka, togash neka ti bide taka. Ochigledno za tebe ne znachat nishto bezbrojnite denominacii, frakcii i sekti koi se baziraat na Biblijata... site tie tvrdat deka go znaat Boga tokmu zatoa shto ja chitaat Biblijata i tamu Bog im se otkriva tokmu nim... Изменето од Messenger - 24.Септември.2011 во 12:55 |
|||||
|
|||||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Nachinot na povrzuvanjeto na rabotite koi nemaat nishto megjusebno zaednichko, kako shto e citirano na mojata replika. Primer: koj pie alkohol kje stane pijanica, kje se tepa po ulici, kje ja izgubi rabotata, kjerka mu kje stane prostitutka, sinot narkoman, a zhena mu kje izvrshi samoubistvo. |
|||||
|
|||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ти знаеш што се случило на крстот? Дали знаеш што значи почитување на крстот? Дали знаеш што се правело на крстот во Римската Империја? Од знак на кој се казнувале злосторниците и борците против системот, крстот станал знак на кој Господ исус Христос ја проли Својата скапоцена крв за нас, на кој страдаше за нашите гревови. Токму затоа Христијаните го употребуваат крстот како свој симбол. Од симбол на срамот, тој стана симбол на победата над смртта. |
|||||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 18.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
nego vistinska smrt go zadesi a isus ne umre nitu na krst nitu voskresnal,toj e ziv i vozdignat e kaj Gospodarot na svetovite nie taka veruvame sepak sekoj si ima pravo da prasa neli? i da si veruva vo sto saka nie vaka veruvame vie veruvate deka toj umrel i vozkresnal,a mu dolikuva na eden svevisen i moken bog da umre na krst,ili da se pretvara vo covek, Slaven neka e gospodarot na svetotvite, ne mu dolikuva na velicinata negova kako vie sto go opisuvate,
|
|||||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ne mi e jasno kako se prestavuvas kako vernik, a veruvas vo zborot MRAZI (omraza) kakov vernik si ti ... Dali go mrazish ti krevetot zasto vasiot prorok umre na krevet... Inaku za krstot ima pisuvano na podforumov... Изменето од Templarius - 23.Септември.2011 во 22:11 |
|||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||||
MUSLIMA_1
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Група Регистриран: 18.Септември.2011 Статус: Офлајн Поени: 83 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
OK, A EDNO PRASANJE KAKO MOZE DA GO SAKATE KRSTOT KOGA NA KRSTOT VI BESE UBIEN BOG?? BI GO RASPNAA, NELI? ZAREM NE TREBA KRSTOT DA SE MRAZI,BIDEJKI NA NEGO BESE UBIEN VASIOT BOG,ILI AJ DA RECEME SINOT BOZJI
|
|||||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Се си испомешал. Се сомневам дека ќе разбереш, но ќе се потрудам да ти објаснам. Бог и пред да стане Човек, односно да се воплоти од Светиот Дух и Марија Дева постоел. Слегувањето на земјата како Човек, нема никаква врска со постоењето на Бога пред или потоа. За појасно да ти виде прочитај го Никејскиот символ на верата: „Верувам во единиот Бог Отец, Седржител, Творец на небото и на земјата, на сè видливо и невидливо;И во Единиот Господ Исус Христос, Син Божји, Кој е роден од Отца пред сите векови, Светлина од Светлина, Бог вистински од Бога вистински роден, нестворен, едносуштен на Отца, преку кого сè станало; Кој заради нас луѓето и заради нашето спасение слезе од небото и се воплоти од Светиот Дух и Марија Дева и стана човек; И беше распнат заради нас во времето на Понтијскиот Пилат и страдаше и беше погребан; И воскресна во третиот ден според Писмото; И се вознесе на небото и седи оддесно на Отца; И пак ќе дојде со слава да им суди на живите и на мртвите и Неговото царство не ќе има крај; И во Светиот Дух, Господ, Кој живот твори, Кој излегува од Отца, на Кого се поклонуваме и Го славиме заедно со Отецот и Синот и Кој говорел преку пророците; Во една света, соборна и апостолска Црква; Исповедувам едно крштение за простување на гревовите; Го чекам воскресението на мртвите; И животот во идниот век. Амин! “ Мислам дека кога ќе го прочиташ, појасни ќе ти бидат нештата. |
|||||
ekszi88
Сениор In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||||
Ние? Јас не верувам во рекла - казала.
|
|||||
Внеси реплика | страница <1 23456 33> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |