|
Дали Македонците изумираат? |
Внеси реплика | страница <1 23456 13> |
Автор | |
ZoraNaSlobodata
Сениор Регистриран: 03.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3392 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Така ти се чини брат :) |
|
За нея ние живеемъ,за нея ние мремъ!
|
|
grujevski
Нов член Регистриран: 30.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 37 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
KATASTROFA NI E DRZAVATA drug komentar nemam
|
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Dimon e vo pravo do nekade
|
|
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
AMA VOOPSTO NE RAZBIRA
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE VREDI, NE RAZBIRAS |
|
Zeleo bih da te, vezanih ociju, prepoznajem u hiljadama.Ala bih se napipao!
|
|
nelson
Сениор НАИВЕН НА МАЈКА Регистриран: 11.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 6313 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-a za mene ic da ne se sekiras, - a ti si maska sovinisticka .... |
|
Dimon
Група Регистриран: 21.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 66 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Пак инает тераш, јас кажувам факти за Македонија, а мене не ме интересира за другите држави, темата гласи за Македонците, а не за другите народи.
Дали е нормално како во другите земји кога ќе наполниш 18 години, родителите да те избркаат од дома,да се откажат од сопственото дете затоа што државата налага така и законот вели дека ако детето живее со родителите значи е ментално заостанато. Да знаеш дека на работите се гледа двосмислено, не се јаде се што лета. Зошто ние да ги земаме тие лоши навики од Западот ете ти толку ги популаризираш тие лоши навики па ако не си женет не се жени, ако си женет разведи се, а доколку имаш ќерка остави ја да абортира |
|
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-fakti sakas , A? pa eve ti- brojot na decata ne odi na nacionalna baza.(ostaj ti kaj nas kako e) Fakt e , i statisticki dokazano deka so razvojot na edna drzava raste brojot na razvodi i opaga brojot na decata.Kaj e najmal natalitetot da li znaes? Kaj ima najgolem broj na razvodi Nemoj sega da prodavas pufki za abortusot.Toj treba da ostane kako sloboden izbor na zenata od muilion pricini.Mnogu e siroak temata. A ti zivi so mama i tato ako e toa normalno |
|
|
|
Dimon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јас ова не го измислив, ова се факти, можеби и мене ме боли вистината што е така,ама тоа е реалноста.
Според ова што сум прочитал досега во врска со твоите коментари, гледам дека на секого му тераш инает, а никаде не изнесуваш факти. |
|
nelson
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
- ti nesi normalen.prosto ne znam koj del poveke me nervira.glupo e i da ti odgovoram.odi sedi doma i cuvaj deca |
|
|
|
Dimon
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ако секој од нас би направил сопствена логичка статистика, ќе увиди зошто изумираме.
- Колку разведени смејства има во Македонија? - Колку дечиња има во домовите? - Колку годишно се вршат абортуси? - Колку жените се застапени на работните места? - Колку младите брачни парови живеат во заедница со родителите? - Колку е просечната плата на семејството? итн.итн.итн. Цело време си го поставуваме прашањето зошто Албанците можеле да имаат повеќе деца за разлика од Македонците. Епа и за нив кога ќе ја направиме истата статистика ќе увидиме дека за разлика од нас кај нив бројот на разводи е многу, многу помал дури и незабележителен, колку албански дечиња има во домовите, колку годишно тие вршат абортуси, ние Македонците многу се правиме паметни, учени, интелегентни, а ги напаѓаме Албанските жени дека тие не биле еманципирани, епа дека ние сме многу еманципирани затоа имаме по 5.000 абортуси годишно, а прашајте кај нив дали има воопшто абортуси,потоа дали албанската жена оди на работа по 8 часа и чува 4 деца,затоа треба да се одбере или деца или работа. Зошто повеќето младите брачни парови избираат одвоен живот од нивните родители каде што можат взаемно да си помагаат, парите да одат на едно место и тогаш ќе може двајцата родители да одат безгрижно на работа, а бабата или дедото да ги чуваат децата, ама кај нас младите мислат дека родителот му мисли лошо дека ќе му ги земе парите, па затоа се делат, и парите не стигнуваат. А Албанците можат да живеат во една куќа по 20 души пред се сложно. Кривицата е во нас и несмееме да помислиме да се споредуваме со нив, барем кога се работи за фамилијата затоа што фактите сами говорат дека тие самите имаат поуспешни семејства од нашите. |
|
ZoraNaSlobodata
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Abe deca rekov i vo eden post porano,neznam na koja tema bese,pa da se citiram samiot sebesi taka da ke povtoram nesto.
Slusajte vamu,po ova sistematsko unistuvanje na nasiot narod negoviot identitet i istorija vo poslednite 200 godini osobeno,ako se preziveale do sega,sto citajki ja istorijata mi se cini duri i nevozmozno,pa nema ziva sila koja ke ne unisti.Kako so rekol cico Petre: Makedonskiot narod e kako Pirej,sto poke go kornis to poke niknuva. |
|
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
biche,..biche,...pre ,..ili kasnije,...ali biche!,...kako shto tetovskiot beshe ,..takanarechen,...kosovo nema nikad da se priznae,...i sl.,....taka i idninata na zemjava,...ova e najverojatno,..edinstvena populacija koja shto ne e sposobna sama da se grizi ,..za sebe!
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
oon
Сениор Регистриран: 27.Мај.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 397 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Шиптар што мајка бараш за ова тема да коментираш????? |
|
Внеси реплика | страница <1 23456 13> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |