|
Министерство за внатрешни работи |
Внеси реплика | страница <1 23456 19> |
Автор | |
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
....ма не е могуЌе.Кај нас..во Скопје........ Изменето од zagor - 28.Јануари.2013 во 18:53 |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Zeksi71
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 2391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нинџа,
кога се немаат контрааргументи тогаш Зекси е контрадикторен, се поставува прашањето зошто живее десет илјади км. од дома, се поставува прашањето дали сум нечив измеќар. ама забораваш дека јас не сум тој за што се говори тука во моментов. секогаш сум бил против прекорачувања на овластувањата, ама не е исто кога работите се извртуваат. не е исто да обвиниш некого поради нешто ( макар и да не успее подоцна обвинението ) со киднапирање на човек од државни органи кои исти тие органи треба да не штитат од такви работи. Тоа е таа разлика за што сакам да ти укажам. Уште поголема грешка државните органи направија кога безмилосно ликвидираа неколкумина арапи по скопските лозја а со цел уште повеќе да им се лиже гзот на цијашите, што нормално не им успеа. И за тоа судот главните виновници ги ослободи. Ај замисли си се на нивно место, си тргнал по работа во Италија на црно, те фаќаат карабињерите и те ликвидираат во околината на Рим, и те прогласуваат за терорист што сакал да им наштети на странските амбасади во Италија. |
|
"Када је неко глуп не можеш му то ни доказати" Душко Радовиќ
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
абе Зекси....поконтрадикторен човек од тебе не сум сретнал....
па што мајка си му ја оправил 10000 км од дома за да им бидеш измеќар на тие што толку ги презираш...или отиде таму притаено да ги уништиш..... туку батали ги странците....не си ми јасен што досега никогаш не си скокнал да бараш извинување од фдржавата за околу шеесетина случаи што добиле пресуди против Македонијаво Стразбур...што не скокна за оној млекарот Душко да бараш да му се извини Македонија нему и на неговата фамилија....на оние неколку души што ги избркаа од граничните премини и окапаа по година дена во притвор а сега излезе дека биле невини, па добија оштети од по неколку десетици илјади евра...туку како слеп за стап си се фатил арапот па арапот...или ти боде очи што другар ти Бранко тогаш бил премиер а овие другиве се затворани во време на Грујо....или пак имаш слабост према арапите.... |
|
Ако ти изгледа премногу лесно , имаш некаде згрешено !!!
|
|
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нема инает кај мене бе нинџа, факти
Наместо на арапот да му се извини државата ( бидејќи грешки се случуваат ), тие продолжуваат со кршење на законите. Го испорачуваат на некој си таму, а покрај се ја прикриваат целата работа. Мора Германија да интервенира за да се чуе и види што малите дупелижачи во МК работат. Колку за твоја информација потерница издава Интерпол, а не ЦИА. Второ- убаво велиш, ни диктирале, па нели според тебе сме самостојни, а јас сум убеден дека секој што е самостоен не можат да му диктираат. Трето- која борба против тероризмот бе црни нинџа???, тоа ли е оној пакт кој мама еба на народите во Авганистан, Ирак, Либија, сега Сирија. Стотици илјади убиени жени, деца, старци. Цели фамилии истребени. Тоа ли е истиот пакт во кој македонскиот народ за прв пат во нејзината историја е во улога на окупатор во една суверена држава, илјадници километри од дома. Велиш потпишала пакт, со кого бе потпишала. Со ЦИА, со истите оние кои ги наоружуваа и обучуваа шиптарските терористи 2001 год. четврто- Македонија е окупирана држава, во која странските амбасадори се вистинската власт во државата, а тоа не е она за кое народот се изјасни на референдумот.
|
|
|
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
сега или збориш од инает или така ти чини....
арапот е приведен првенствено по грешка, затоа што постоела распишана ткн. централна потерница за лице со слични генералии... второ- странската служба е таа што потврдила дека тоа е бараното лице и таа ги диктирала условите за негово изолирање и примопредавање.... трето- Македонија е потписник на пактот за борба против тероризмот и како таква соработува со сите сродни служби од таа област.... четврто- да, Македонија на извесен начин го лишила од слобода арапот без притоа да ги запази правните норми или како што сакаш ти да кажеш, го киднапирала....и направила нешто што го прават сите служби за безбедност кога се во прашање дела и лица што имаат врска со тероризмот, ама мрчатори како тебе секогаш ќе се најдат да коментираат, што од инает, што од незнаење, што од онака да кажат нешто контра..... |
|
|
|
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
за некој човек да биде задржан од државните органи а поготово кога се работи за странски граѓанин треба да има меѓународна потерница за тоа лице. за арапот имаше ли потерница??? во ниеден друг случај не смее да се постапува како што ние постапивме, односно на најбрутален начин државни органи да киднапираат луѓе и неосновано да ги лишуваат од слобода. можам да сфатам да мафијаши прават такви работи, ама држава бре ејјјјј, Македонија се бави со киднапирање. што мислиш дека светот тоа не го гледа. затоа и сме на тоа ниво кај што сме. се што сме примиле од американците до сега е еден подолг очи да истераме.
|
|
|
|
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
нешто не си ме разбрал....тој е задржан по барање на ЦИА и предаден на нив, што е тука нејасно.... а кога мислам на финансии...досега Македонија од девеесетите наваму има примено над една милијарда директни и индиректни финансии од САД....и затоа сите влади се однесуваат така према американските барања.
|
|
|
|
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ха ха, не ме смеј, Македонија после СФРЈ прими странски окупаторски трупи на своја земја, и во моментот ја изгуби својата самостојност, од една слободна држава и народ во рамките на СФРЈ, каде македонецот беше свој на своето и газда во својата држава, преку ноќ стана окупирана држава без свое јас. Последиците од таа окупација ги осеќаме и ден денес и ќе ги осеќаме уште долго. И ти се осмелуваш да ми споменуваш некакво си осамостојување тука. Многу поголеми сојузници на американците не се осмелуваат да прават потези каков што направи Македонија во тоа време со киднапирање на странски државјани ( во овој случај германски граѓанин ). А спомнуваш и некакви финансии. Дај просветли ме, кои финансии????????????????????????
|
|
|
|
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
глупости....македонија од осамостувањето навака па и до ден денеска соработува до таа служба непрекинато и ќе соработуваи понатаму и тоа не е прашање на желба на поединци или на владата, едноставно такви се правилата на играта а во македонија се уште се нема родено маж што ќе и каже не на америка и на нејзините служби, премногу се слатки и финансиите и другата помош што доаѓа од таму за да би се откажале заради некој си арап од тоа....
|
|
|
|
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
арапот не очеша поради корумпираната и додворувачка власт во тоа време. очекувам некој да понесе одговорност од тоа време за криминалниот акт кој што е направен поради киднапирање и незаконско притварање на арапот од страна на тогашните државни органи.
|
|
|
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..да,ама арапот не очеша само 60 000 евра.Ама во странски суд. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
NRGMKD
Сениор THE EXTERMINATOR Регистриран: 18.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 7512 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Наместо во музеј, воените оклопни транспортери фрлени на буниште! (ФОТО)Полициски транспортери од типот ТАБ-71 од романско производство набавени од поранешната ЈНА, а подоцна оставени во наследство на македонското МВР и советски извидувачки возила БРДМ-2 се оставени да скапуваат крај патот близу воениот отпад во Скопје. Оваа неодговорна постапка на Министерството за одбрана, на МВР, а најмногу во случајов на директорот на воениот музеј, го поттикнала тетовецот Владимир Трпковски да покрене иницијатива за зачувување на воените возила, па испратил и писмен предлог до Министерството за одбрана пред околу еден месец. Предлогот е транспортерите да се сместат во кругот на Воениот музеј во Скопје. Одговор сѐ уште нема, но Трпковски не се откажува: „Станува збор за експонати што имаат големо значење во нашата историја од осамостојувањето, па сѐ до нивното повлекување од активна употреба. Во време кога секојдневно ја градиме нашата држава дел по дел и кога и најмалото камче е значајно во мозаикот од факти и докази, срамно и жално е полициски транспортер од типот ТАБ-71 од романско производство (копија на Советскиот БТР-60), набавен од поранешната ЈНА, да стои крај патот на воениот отпад. Овој транспортер поранешната ЈНА му го отстапила на тогашното МВР. На овие простори е пристигнат непосредно пред нашето осамостојување во 1991 година. Советските извидувачки возила БРДМ-2, кои беа набавени директно од страна на МВР, беа користени за време на гостиварските настани, а потоа и за време на конфликтот во 2001 година. Да ги немавме тогаш, јас не знам како ќе го сочувавме Тетово“, вели Трпковски, кој за време за војната учествувал во резервниот состав во одбрана на земјата и на родниот град. За него е несфатливо како досега никој ниту во МО, ниту во Воениот
музеј не се заинтересирал да им најде соодветно место на овие воени
возила и да ги сочува сведоштвата за нив: „ Би требало да се изложат во новиот Воен музеј на Скопско кале како видлив и автентичен доказ за скромните почетоци на безбедносните сили во Република Македонија. Моево мислење го делат десетици пријатели ентузијасти, кои сметаат дека материјалните докази не треба сами да си ги уништуваме, бидејќи од сите поранешни југословенски републики што го имаа транспортерот ТАБ-71 во своите редови, ниеден не е сочуван, додека во некои армии БРДМ-2 сѐ уште се користи“, вели Трпковски. Фотографиите ги снимиле членови на форумот avijacija.mk Нови сеуште нема, а старите какви такви можеа ремонт да доживеат.. утре недај боже ќе кукаме ако не спофати некој зорт па ќе бараат некои кршови по другиве земји.. |
|
The purpose of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his !!! - General George S. Patton - Commander of the III US Army Corps.
|
|
Zeksi71
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Нема онакви пластични за возачките, и жена ми кога поднесуваше летоска и рекоа дека нема да можат да и ја издадат возачката до ноември.
|
|
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |