|
Последна прочитана книга |
Внеси реплика | страница <1 23456 49> |
Автор | |
SVOJA
Сениор Регистриран: 28.Мај.2013 Статус: Офлајн Поени: 2159 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ringispil od Jelena Alimpik ,odlicna kniga
|
|
RODENA SREDE PURPURNI VODOPADI,DETE NA ZVEZDITE,GOSPODARKA NA ZELBITE,RATNIK,TRAGAC TAINSTVEN OSAMENIK.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Трите сирени“ од Irving Wallace Многу интересна, егзотична книга. |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Не знам како (и дали) е преведена кај нас - Once We Were Brothers. Како за книга напишана од адвокат, може да помине и како добра. |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Диви лебеди“ од Јунг Чанг. Главата ми е полна со кинески имиња. Документарна автобиографска книга за комунистичка Кина, за владеењето на Мао Це Тунг, семејни судбини, индоктринација, ѕверства, перење мозоци... |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Црвено и црно“ од Стендал. Страст, љубов, комплекси, амбиции, морални дилеми, храброст, смрт, крв... Џиш-книга. |
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
“Ќерката на математичарот“ сосе малата книга во неа “33,33“. Венко си е мајстор на занаетот, ама колку повеќе ги комплицира приказните со трилер-заплети и расплети, толку помалку ми се допаѓа. Следниот негов роман што ќе го купам, сакам да биде едноставен, да нема повторувања од претходните му книги... и секако да ја нема неизбежната Црвенокоса. |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Јанпочнав Последната искра од Д. Левин....ама ја баталив недочитана
|
|
Анастеа
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вештицата, па Норвешката шума. И во двете има моменти кои баш не ми се допаднаа, ама не ми го расипаа (генерално) убавиот впечаток за книгите. На ред ми е Девојката со портокалите. |
|
Calipso
Модератор Primarius Регистриран: 26.Мај.2009 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 44671 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Рајот може да почека - Кели Тејлор
|
|
На овој свет има само тројца мажи кои се спремни да те поддржат во тежок момент:
Jack Daniels, John Jameson и Johnnie Walker! |
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Вујче ми е во план, ќе видам за `Вишновата градина`, се намерачив сериозно да ја прочитам `Комедија` од Данте.
|
|
Орка
Сениор Регистриран: 30.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 44580 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Тешки драми,едноставно го соочуваат човека со реалноста. Би ти препорачал доколку ги немаш читано,во еден здив додека те држи Чехов да ги прочиташ "Вујко Вања" и "Вишновата градина". Ми текнува во два дена и еден здив ги стопив овие четири драми. Одеа заедно во издаваштво на Центар за култура-Битола. |
|
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
`Галеб` и `Три сестри` од Антон Чехов
|
|
BIBI_G_3
Модератор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 21.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 2372 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Седум дена за вечност - Марк Леви
Во името на предците - Тес Геритсен |
|
НЕПОПРАВЛИВ ОПТИМИСТ
|
|
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
1.Љубов со мали букви-Франсеск Миралјес
2.Девојката со бисерна обетка-Трејси Шевалие 3.Моќта на љубовта-Дон Мигел Руис 4.Девојката со портокали-Јустејн Гордер
|
|
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 49> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |