IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Интима > Семејство
  Активни теми Активни теми RSS - Сурогат мајка
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Сурогат мајка

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
Автор
Порака Обратен редослед
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Статус: Офлајн
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2009 во 09:43
a, kolku e taa nadoknada?збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Biolica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 808
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biolica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2009 во 09:37
Ima , za zal najcesto radi ekonomskata nadohnada
Кон врв
brza Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 06.Февруари.2006
Локација: vidiFOTOupotpis
Поени: 34534
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај brza Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2009 во 09:03
ne znam dali tuka ima takvi majki ?збунетост
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein
Кон врв
Biolica Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 09.Декември.2007
Поени: 808
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Biolica Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Мај.2009 во 08:43
Tie majki koj se odlucuvaat za ovaj poteg se za pocit , golema zrtva e da nosis bebce , del od svoe telo 9 meseci , da go osekas kako rasti i posle da dadish na drug, prednosta e sto najcesto se napateni semejstva koj nemozele da zabremenat i retko koga na ovie deca ke mu fali nesto.
Zrtvata e golema i ne me zasega dali e ekonomskata nadohnada razlogot , se usrekvaat mnogu semejstva na ovaj nacin.
Mene licno ne mie nacin , nikogas ne bi bila surrogat majka , kamen srce da imas mislam ovaj poteg ostava traumi kaj majkata ama pak site sme razlicni...
Кон врв
Glenn Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Тата-Мата

Регистриран: 14.Јануари.2008
Поени: 3166
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Glenn Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Мај.2009 во 12:19
Ги прочешлав другите подфоруми да не случајно постои веќе ваква тема но не налетав на ништо слично(или сум пропуштила) и решив да ја начнам оваа тема и да прокоментираме по ова прашање. Морам да истакнам дека ова многу малку има врска со тематика за ин-витро оплодувањето иако истото е дел од сурогат методот.
Какви се вашите размислувања во врска со сурогат бременостите, сурогат мајките.
До кој степен не засегаат прашањата од морален и емоционален карактер кога станува збор за вакво нешто?!
Оваа тема особено може да ги засега жените кои не можат да зачнат по природен пат.
За оние кои се помалку информирани Сурогат е еден метод на репродукција во која една жена се согласува да забремени со вметнат ембрион од друга двојка или едноставно кажано ја позајмува својата матка.
Понекогаш сурогат-мајките се и биолошки мајки кои забремениле по пат на вештачко оплодување со сперма од другиот биолошки родител-таткото кој во овој случај е посвојувач на идното дете заедно со неговиот брачен другар/патнер.
Епа повелете изјаснете се.

(ги замолувам модераторите доколку темата повеќе би одговарала во медицина отколку во семејство слободно преместете ја)

Изменето од GlenKlouz - 10.Мај.2009 во 13:05
Beauty fades, dumb is forever
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 234
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,358 секунди.