|
Архитектурата и политиката |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
Neptun74
Сениор Orbiter Регистриран: 23.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 2643 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Pa momci, "narodot" ne moze bas direktno da kaze. Drzavava, kako sekoja druga ponormalna drzava treba da ima zastitini mehanizmi.
Na primer sto pak jas se razbiram vo pravo? Nitu sum kompetenten, nitu ja poznavam problematikata... Ne bi znael sto bi mozele da mi "naredat" politicarive dodeka ne me zasegne, dodeka nesto ne me zainteresira, odnosno ne mi se pojavi nekakov problem... Zatoa treba da postojat eksperti nezavisni od "dnevnata" politika na partiite i onie sto gi vodat koi bi se grizele za vakvi nesta... Sekako, za toa treba da bidat soodvetno plateni, no i da ja prezemat odgovornosta ako ne si ja zavrsat rabotata kako treba... Ne sakam da ja stavam na piedestal, no arhitekturata e neodminliva. Sekoj den (mozebi) ke se srekjavate so nekoj objekt koj strasno ke ve iritira i opsto ke vi go nagrduva izgledot na gradot vo koj ziveete... |
|
DeepBlue
|
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
размисли пред да напишеш глупост
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vina na vlasta, ili vina na narodot koj se i dozvoluva na vlasta i ne znae da digne glas...
pogore pisuvas za glupite skulpturi i spomenici za koi vcera T. Serafimovski, skulptor , kaza deka voopsto ne e zapazena procedurata i zakonot za postavuvanje na spomenici ... sto da se kaze ponatamu |
|
zabegan
Модератор Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
mi smeta mnogu haosot i nevkusot vo gradot
|
|
zabegan
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
против реконструкција на некои стари објекти немам против, се додека не ја узурпираат околината и се функционални
а инаку власта секогаш се меша во архитектурата, за жал и општо во урбаното уредување, секогаш политичариве си обележуваат територија, а после се препуцаваат кој како направил и каде згрешил, кој извршил криминал и така натаму планот на малиот ринг го испосменија сто пати само за да си воведат некои нивни објектчиња, градат објекти кои ќе го обележеле градот а не обрнуваат внимание на она што веќе постои, градат некои глупи скулптури и споменици каде што треба и не треба, а никој не ги гледа веќе постоечките и т.н. исто на стадионот кој требаше да биде модерен и вкусно уреден, сакаа да стават некои огромни споменици на Александар и т.н. а да не збориме што ова е расфрлање на државни пари во најголема мера може илјадници примери да се набројат ама џабе кога идиоти се на власт |
|
|
|
Neptun74
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas bi rekol - definitivno si posluzi, a bogami i uste ke sluzi za politicki celi...
A sega se potsetiv i kako se vika ... Sekoja cest i slava na nasiot pokoen pretsedatel... Изменето од Neptun74 - 14.Февруари.2009 во 19:17 |
|
DeepBlue
|
|
Neptun74
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sakam da "delam" pamet, iako ke izgledam taka...
Ne moze nekoj nedoobrazovan za nekoja rabota da ti ja kroi idninata tokmu vo taa oblast... Za nasive denesni politicari, mislam deka posledna lekcija sto ja slusnale za arhitekturata i voopsto za umetnosta, a kojznae dali i ja naucile, bile onie vo I-va godina sredno... Znaci spored nivniot up-to-date, toa e ona sto i fali na Makedonija, ona sto e "in"... Ne sakaat da slusnat mislenje na eksperti i lugje sto imaat poznavanje... Za zal ima i eden kup poltroni arhitekti ili onie sto vo denesnive uslovi na opstojuvanje bi rekle - "pa ako ne go napravam jas, nekoj drug ke gi zeme parite"... Ajde i od druga strana... Kako vi se dopadnaa spotrskite sali vo Hrvatska? Kako ke gi sporedite so nasava "nova" ? |
|
DeepBlue
|
|
Neptun74
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Inaku se raboti za nacionalniot teatar u Kina...
Ne ni treba ist, ni tolku golem... kinezive koga ke go napolnat dovolno e samo da huknat za da go zgreat Samo sakam da ukazam na svakjanjeto za modernoto vo "tradicionalnata" i komunisticka Kina... Zamislete da napravea teatar spored tradcionalnata kineska arhitektura... Изменето од Neptun74 - 14.Февруари.2009 во 19:02 |
|
DeepBlue
|
|
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a be toj objektot na gornata slika , badijala da go izgradat kaj nas ......... kje go ostavat bez greenje
|
|
Neptun74
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku za ilustracija ---
i ona sto dobivame nie --- |
|
DeepBlue
|
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
povekje bi prilegalo KOMPROMIS pomedju Makedoncite vo Makedonija ....... ednite se po spomenicite pa gi stavaat kaj kje stignat i sto kje stignat , a drugive se po drugiot vid na umetnost .......... muzikalni se
|
|
Neptun74
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Da, "trojanec"
|
|
DeepBlue
|
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |