![]() |
|
МАСКИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 10> |
Автор | |
vanesa ![]() Сениор ![]() Регистриран: 19.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 1588 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Svetot e karneval, koj bara maski, a ne vistinata.A vistinata e ogoleniot chovek bez maska.
Koj e spremen i dovolno silen za vistinata vo taa merka? Nikoj. Vo sekojdnevieto ne mozhe da se funkcionira normalno bez maska.Dovolno e da si svesen za toa. Nikovite i avatarite po forumite se isto taka maski.No vo niv ima simbolika i od niv mozhe mnogu da se prochita.Onoj koj umee dobro da chita. |
|
![]() |
|
stigma04 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 2661 |
respekt andelina vistinski odgovor |
|
Jas sum pepel tamu kade sto bev ogan
|
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
маски...сите ги имаме...понекогаш насмевката ја користам во замена за панцир
![]() |
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
Kali ![]() Сениор ![]() ![]() Storyteller Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4947 |
Вршат работа.... додека се гради личноста. Се што ќе научиш во животот и примиш во себе низ воспитувањето, е еден вид маска....
Да кажеш добар ден и кога не сакаш....да се насмееш и кога не сакаш.... Често носиме маска и кога сме сами со себе....се прилепува за кожата, па е тешко да ја фрлиш, и не си ни свесен дека ја имаш.... Колку е убаво и ослободувачки, и во еден момент и неопходно....да се спуштат маските....и да си единствено во свое друштво...да дишеш со полни плуќа ![]() |
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
цуци денес имаше маска на домаќинка, затоа ја нема ![]() мис ју цуци, мисју, мис ју врати сеееееее..................... ![]() Изменето од kejt-d-grejt - 16.Мај.2010 во 23:56 |
|
![]() |
|
Andjelina ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Miss High Hill’s Регистриран: 07.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 14129 |
маските се маски...колку и да се успешни еден ден ќе мора да се симнат
|
|
Никогаш не научив дали е подобро да носиш патики или штикли кога ќе тргнеш во потрага по делот од душата кој ти недостасува
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
без оглед каква пригодна фаца навлекле, некои луѓе едноставно мирисаат на скапано
|
|
![]() |
|
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
|
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
![]() |
|
Glenn ![]() Сениор ![]() ![]() Тата-Мата Регистриран: 14.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3166 |
Маската или маскирањето е орудие за опстанок во овој луд свет, колку побрзо научиш да го користиш толку подобро ќе се заштитиш во одредени ситуации. Сепак луѓето меѓусебно се чувствуваат според енергијата која ја зрачат, така да маската или „специјално подесен израз на лице„ само ја ублажува или ја дополнува вкупната проекција на една личност. Добра страна на маската е што ни помага и да ги потиснеме негативните чувства спрема одредена личност или настан во дадени моменти, т.е подобро кажано да ги ублажат страстите. |
|
Beauty fades, dumb is forever
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Џими, опасен си ![]() Изменето од kejt-d-grejt - 04.Април.2010 во 23:21 |
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Toa e potpolno tochno.
Koga se sami lugjeto se onakvi kakvi shto s'e... koga se so semejstvoto imaat edna maska, koga se na rabota imaat druga maska, koga se so edni prijateli imaat treta maska, koga se so drugi prijateli imaat chetvrta, koga se so... Psihijatarot Eric Berne ova go ima mnogu dobro prezentirano vo negovata kniga Games People Play. Ako ne se lazham vo 1980 godina Nolit ja objavi pod imeto "Koju igru igrash?" Super chetivo. Изменето од Messenger - 04.Април.2010 во 20:56 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
Nekoi luge ednostavno ne mozat bez maski.Tolku se namaskirani shto i sebe se ubedile deka se takvi kakvi shto se pretstavuvaat. Strashno neli.
![]() |
|
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
|
![]() |
|
Blue Scarlet ![]() Модератор ![]() ![]() Амазонка Регистриран: 03.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 9011 |
Maski za pretopuvanje vo siviloto .... za da ostnes nezabelezan .... Zosto? .... Nekoj ednostavno nemoze da gi raspoznava boite ili gi nema .....
|
|
Lupus non mordet lupum.
Vulneratus non victus! |
|
![]() |
|
Joshua_Tree ![]() Сениор ![]() Регистриран: 27.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 6477 |
Maska e naseto sekojdnevie,maska e ona sto go gledas a ne go razbiras,maska e ljubovta sto sakas da ja imas a ne znaes kako...
Kade so toa? Gnev? Ke pukame? Kristalno cisti oci so zacin na lucidnost...ako se potrudis da dades del od svoeto vreme za sebe...ke bides nagraden! Plukanjeto vo visocini ti go vraka sopstveniot sok od ustata nazad... |
|
“Talk, talk, talk: the utter and heartbreaking stupidity of words.”
― William Faulkner, Mosquitoes |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 10> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |