![]() |
|
Дали сте љубоморни? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 54> |
Автор | ||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Не оти помага љубомората ак едниот решил да праи нешто настрана, ама ај воздржи се ако моиш
![]() |
||
![]() |
||
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
|
Ако не сакаш никого, неможеш да изразиш љубомора
![]() Изменето од Gabriela_S - 27.Јануари.2013 во 09:47 |
||
![]() |
||
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
|
Ljubomoran sam preko granice
skoro za u maricu
![]() |
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
|
||
размисли пред да напишеш глупост
|
||
![]() |
||
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
|
koj moze...zeze
![]() |
||
vivi
|
||
![]() |
||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
|
bidi spremen da mozes da zivees i bez toj drugiot/drugata i nema nesigurnost,neli,se e do samokontrolata.
toa go nauciv od eden moj mil poznanik
![]() |
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
![]() |
||
zabegan ![]() Модератор ![]() ![]() Другарот на Мона Лиза Регистриран: 06.Април.2007 Статус: Офлајн Поени: 9774 |
|
меси, ти си тој што велиш дека љубомората е причината за убиство, не јас... не знам зошто си ги испревртуваш сопствените зборови
и доста веќе со недоразбирањава, никогаш нигде не ја оправдував љубомората (оправдување звучи како нејзино прифаќање како нешто добро)... така само личи затоа што ти постојано ја напаѓаш... ја само го потврдувам нејзиното постоење како емоција која реално не сме способни да ја избришеме и исфрлиме од репертоарот на емоции, наспроти тебе, што тврдиш дека имаме такви натприродни моќи... инаку, можам да се согласам со тоа дека љубмомората е бес од несигурност, ама тоа па ги потврдува првичните мои ставови тука, дека не бива љубомора без љубов... инаку за што би чувствувале несигурност, ако воопшто не ни е гајле за некој или нешто? |
||
|
||
![]() |
||
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
|
Да. Ментално нездрава личност, со психички растројства и трауми (гледал со свои очи како татко му се самоубива или нешто такво), дури и да не постои љубомора - таквите личности се потенцијални насилници па и убијци. Едноставно, тука љубоморното зрно паднало на нездраво тло и станало монструм. |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Ако ти велиш така...
|
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
|
toj e mentalno poremeten,zatoa ja ubil devojkata.
ljubomorata e samo maska vo prikaznata.
|
||
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Ова е како да велиш: "И не знам што го занемарувате тоа што никој од нас не згазил (убил) човек, а возел пијан... уметноста е во самоконтролирањето, а пиењето не се бриши. Па сите пијат, тоа е нормално." Оправдувањево воопшто не ти држи вода. Тоа што никој од нас не убил некого или не го однел во болница не ја оправдува љубомората. На истиов начин можеш да ги оправдуваш и суетата, егоизмот, посесивноста и било што друго... "што има лошо во сето тоа кога мене лично не ми наштетило, а колку што знам (божем навистина знаеме) с'е уште не сум му наштетил ниту на некој друг, нели ??? |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
|
А кој тоа вели дека гнев и љубомора е исто ??? Јас велам дека љубомората е истовредно чувство како и суетата, егоизмот и зависта. Гневот не е ништо од сето тоа, но сето тоа раѓа гнев во различен интензитет. А тоа е затоа што:
|
||
|
||
![]() |
||
|
епа меси, гнев и љубомора не е исто... љубомората предизвикува гнев, твое е да имаш самоконтрола и да не го однесеш сео тоа до психопатски крајност...
и не знам што го занемаруваме тоа што никој од нас никогаш не убил човек, а почуствувал љубомора... уметноста е во самоконтролирањето, а емоциите не се бришат |
||
|
||
![]() |
||
vivi1 ![]() Сениор ![]() ![]() Легенда Регистриран: 20.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 18941 |
|
![]() |
||
vivi
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |