|
Заборавен од Господ |
Внеси реплика | страница <1 23456 25> |
Автор | ||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Sto pravi tvojot ostrovjanin, Anakin? Uste li e ateist ili veruva vo bogot na ognot |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
samoit znaes koja e vistinata vo makedonija procentot e visok oti go zgolemuvat muslimanite zasto e toa taka e jasno tie verata ja zamenuvat so nacionalnosta , ne vo prav smisol nego vo prioritetniot jasen e faktor deka religijata e na izumiranje, sto e i normalno denesnata civilizacija so globalizacijata ja prezema ulogata na religijata taka sega se upravuva so individuata vo celina toa e toa, prema mene za 100 godini Svetcite kje bidat mitovi i legendi religijata se obiduva, sto podolgo da se zadrzi, so nacionalni obicai, praznici i dnevna koreografija je dobra borba, no na kraj sepak kje izgubi ne nesme zaboraveni od Gospod toj kje bide zaboraven od civilizacijata kako sto bile zaboraveni manitu amon ra zevs egipcani veruvaa vo Amor RA , kako vrhoven bog, potoa stanaa kristijani, za na kraj poveruvat vo Alah i Koran, sekogas ima proces koj ja sledi civilizacijata edino, ako saka Gospod religijata i verata za se zadrzi posle ovie 100 godini, treba da se POJAVI tuka na lice mesto da nepostoi 2000 godisno veruvanje nego znaenje pozdrav od Anakin Sk |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И колку за информација во последните истражувања на религиозноста во Македонија се доаѓа до сознание дека во нашата земја степенот на религиозност на луѓето е зголемен.......се движи некаде околу 80 % од вкупното население........сега дали се номинални верници, по тредиција верници, не навлегувам......важно веруваат во натприродно битие, а тоа е суштината на религиозноста............ |
||
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Анакин велиш атеисти на светот има повеќе отколу верници.........па штоако......... А колкумина му веруваа на Исус и му беа ученици кога тој одеше по земјата.........колкумина беа тогаш???????/ Колку беа на број апостолите????????? А колку сме сега??????????? Изменето од polzavce - 21.Јануари.2009 во 23:49 |
||
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ne e problemot vo postoenjeto ili nepostoenjeto na gospod tuku cestopati vo ludjeto koi se postavuvaat samite sebe si kako negovi zastapnici. Изменето од Majkl - 21.Јануари.2009 во 22:49 |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
има примена
дека атеисти на светот ги има повеќе него верници така да религиозните водачи имат многу работа за да ја одрзат религијата која према мене кје ја снема пред верата верата ќе успее некако да се задржи религијата била насекаде присутна 1900 години последните 100 е лош периот за неја па како и да е тенденција си е тенденција |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
No vazno e da ima i prakticna primena podatokot, inaku dzabe e... |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
податок е податот важно е да е точен |
||
|
||
polzavce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Еден ден ќе посакаш никогаш да не ти беше битен тој податок Анакине........ |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ако дозволил да биде заборавен, ќе биде заборавен види према светската статистика тој више губи на популарноста ене ти само милијарда и 200 милиони кинези, кои појма немет за него тоа ми е податок од самите кинези |
||
|
||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozebi Gospod da e zaboraven od nas, sto velis |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
заборавениот од господ на пустиот остров е лишен од КОРЕОГРАФИЈА
koga pokraj verata se pojavi religija, i upravuvaci na religijata taka nareceni od mene cuvari na verata , vo svojot hierarhiski redosled, imale za zadaca da ja zacuvat verata vo individuata, zatoa sto izgleda \Gospod ne sluzel za toa ili ne bil sposoben i mislejki na koj nacin toa da go izvedat izmislija KOREOGRAFIJATA na religiite denes toa go narekuvat simboliziranje na seto sto e napisano vo biblijata vo koreografijata spagja bogosluzbi, i site cudni obredi koi se slucuvat vo bogosluzbite i svetkuvanjeto pesni postovi.......idr se koristat i odredeni predmeti i hrana svekji, kandila, vino, voda, lepce, jajca, knuni, krstovi, ikoni, i skoro site vernici , se trudat da ja zapamtat taa koreografija, koja pak da potsetam sluzi za zacuvuvanje na religijata religiite se takmicat vo razlicni izmislici na koreografijata i obavezno mora da se razicni vo sekoja religija ili sedis ili stois ili klecis se krstis so va prsta so cela raka edno od levo , drugite obavezno od desno... mora da e razlicno edni vrtat tri pati okolou crkvata, drugite ne izleguvaat duri i kalendarite im se do nekade razlicni ako e bog eden i ne sme od nego zaboraveni, togas zasto e potrebna razlicnosta na koreografiite za dokazuvanje i simboliziranje na seto ova gospod e eden 4 biblii 10 religii 1000 razlicni obicai 10000 razlicni koreografii i pesni mislam deka , sme zaboraveni od edniot gospod pozdrav anakin sk Изменето од anakin - 07.Јануари.2009 во 00:13 |
||
|
||
Pentakostalec
Сениор Регистриран: 11.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Brat eden den kje se poklonis pred ISUS kje zaplaces pred nego a sto kje mu kazes koa kje se vidite lice v lice brat4e nekoas lugjeto mn zborat i so treba i so ne ISUS vika gledaa a ne vidoa slusaa a ne 4uja zapamti ako imas ili koa kje imas deca ne DAJ BOZE da ti padne deteto bolno ili slicno a ne mozes da go izlecis so parite i tvojto ne verie veruj deka kje kleknes pred BOG i kje go molis da go isceli kje baras spas BOG neka te blagoslovi |
||
Одете мегу сите народи и создавајте од нив мој ученици крштевајки ги во името на Таткото, Синот и Светиот Дух
|
||
Majkl
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Бог постојано ја нуди својата рака, но истовремено ја почитува слободната волја на човекот. Тоа подразбира дека е човекот тој кој прв треба да побара помош и да биде подготвен да ја прими преку правилнен начин на размислување, зборување и постапување. Сликовно кажано, ако некој се смрзнува во сенка, тој самиот мора да почне да се труди да излезе на сонце, а не сонцето да дојде кај него. Како вели една босанска: „Ako neće brijeg Muhamedu, Muhamed će brijegu„ |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 25> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |