|
Љубов |
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Автор | ||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Evangelose ako ne se lazam, nekade ti kaza deka, go sledis Hristoviot primer, taka li e ???? |
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Љубовта е Патот на Совршената ВИСТИНА која засигурно води во вечен Живот, засигурно води во Рајот и го изградува – тоа чудесно БОЖЈЕ ЦАРСТВО – на земјата! Кој се противи на најважното, го има најголемиот противник противсебе. Затоа да се поклониме сите заедно и сложно на најважното - со збор и дело - и да не му се попречуваме на Неговото доаѓање! АМИН ПЕСНА |
||
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Простете ми што неможам да се согласам со вас.
Мојот ИСУС го даде својот скапоцен Живот за сите! Зборот е семето а делото е плодот. Ве молам не газете го семето, бидејќи немате право на тоа! поздрав |
||
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Се согласувам со anakin и butel2. Според мене нема ништо полицемерно од тоа да гракаш на сите страни "ве љубам, ве сакам аа уу" да го викаш тоа на секого, и на познати и на непознати, баш како што рече anakin, од токлку "сакање" нема да имаш време вистински да сакаш некого
Кога на човека зборот "те сакам" му станува узречица, таа узречица станува пластична, лицемерна, едноставно нема сила да убеди. Без разлика дали е кажана во поетски контекст, без разлика дали ќе ја римувате, едноставно самата фраза издава безчувствително лицемерно "сакање".
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Неверата до срце боли! |
||
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
toa se samo paroli
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Зошто сум вкусил лично, дека постоењето без суштинска љубов е пекол! Зошто без да знае да зборува, секое дечјо срце знае, што Вечниот рекол! Зошто се ќе помине, а љубовта нема да има крај, таа единствено владее во вечниот рај! Затоа! |
||
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Проштевај, не беше кон тебе упатено... |
||
Do what is right, come what may...
|
||
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Кое е мислењето на сите вери за хомосексуалците?
|
||
Maran Ata
Сениор Регистриран: 29.Август.2008 Статус: Офлајн Поени: 3669 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ЉУБОВТА ПОКРИВА МНОГУ ГРЕВОВИ!!!
|
||
+ Љубовта покрива многу гревови +
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mozebi zatoa i rekov pogore, ljubovta ne se kazuva tuku pokazuva.... se sakaat odredeni licnosti, koi gi poznavas, koi takvi kakvi sto se, tebe ti se posebni , ili odredeni mesta kade se cuvstvuvavas ubavo, ....
Ljubov kon site, kon se sto postoi , ednostavno ne e ljubov |
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a zasto bi me sakal??? gledas nitu me znaes, nitu jas te znam, a sepak me sakas ova nema nikakva vrska so covekot nego se javuva ene toa , so sakav da prikazam tuka se e namenski, nekoj ti kazal LJUBI GO BLIZNIOT SVOJ i ti sega ko dogma. na site strani, te sakam te sakam te sakam od tolku sakanje nema da imas vreme vistinski da sakas nekogo pozdrav Изменето од anakin - 29.Септември.2008 во 09:50 |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zar izbegav od temata ljubov? hm , ili stanuva zbor samo za odredena ljubov, ljubov kon Bog? Ne vidov deka e taka naglaseno
|
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ајде сега малку назад на тема, а?
|
||
Do what is right, come what may...
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |