|
Вистина или фарса - Реформите во здравството |
Внеси реплика | страница <1 23456 55> |
Автор | |
Alekxandar
Сениор Регистриран: 10.Јули.2012 Статус: Офлајн Поени: 1029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денес на ФБ се појави една фискална од Аџибадем Систина каде е извршена наплата во вкупен промет од 20610 ден но во фискалната вкупно ДДВ стои 0 денари.
Ослободени се Систина од плакање на ДДВ во државата ?? |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...sega ke se javi "platenikot" i ke kaze deka nasekade vo svetot a najizrazeno e vo razvienite i demokratski drzavi da se slucuvaat vakvi "propusti".
Sram da ni e.
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Alekxandar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ништо нема да ги испери од одговорноста за смртта на девојчето , бидејки граѓаните ги даваат парите за тој фонд,а некој ги краде и прави проценка колку вреди еден живот ,дали 15000 евра ,18000 или пак 30000 евра.
|
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ааааа ете се можело и експресно кога се сака. Поточно, кога јавноста силно ќе притисне и кога ќе се случат вакви трагедии како со девојчето кое почина. Да не се чека никогаш повеќе да се случи такво нешто, ако не сакате да имате црни петна, не само во биографиите туку пред се на душите ви и на совеста! Фондот експресно даде решенија за лекувањето на Мартина и Стефанија од Струмица |
|
Alekxandar
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто да се дадат 30000 евра за лекување во странство кога можи да останат тие пари во државата и да се трошат на патни налози. |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Хуманитарнатабакција за прибирање на сретствва за лекување била прекината во ноември, кога онаа беда од Министер ветил дека државата ќе се погрижи за операцијата, тука или во странство.
Инаку за неупатените, се работело за 30 000 мочани евра....речиси колку што земала Бонева за патни трошоци...или премиерот зема 50 000 за душевна болка па пак е неизлечен...или се дадоа тешки милиони за стиропор и останати глупавштини. Читаам по социјалните мрежи како се бара оставка на Тодоров и онаа директорката на Фондот...не се тие за оставка, јас лично би ги однел во Африка и би им ги дал поклон на оние шлакнатите БокобХарам |
|
Ninja 35
Модератор Регистриран: 24.Февруари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 17840 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Важне е да се фатат докторите што спијат на дежурство и сестрите што пушат... овие работи како во текстот подоле не се важни....
Документите за малата Тамара Димовска здравствените власти ги побарале утрово само неколку часа откако почина 9-годишното девојче. Срцето на девојчето не го издржа притисокот на искривениот рбет врз градниот кош. Семејството е во шок и неверување. „Синока си легна доцна, ми рече „мамо лошо ми е “. Ј а болеше срцето, како и многу пати до сега ја масиравме. Градниот кош и кривината на рбетот ја притискаа на срцето, не можеше да дише. Утринава во 6 часот итно ја однесовме во болница, ја реанимираа, но безуспешно, ќерка ми почина“, со солзи и неверување раскажува Жаклина Димовска, мајаката на малата Тамара. Состојбата на малата Тамара почна да се влошува, а Фондот и Министерството за здравство ја одолговлекуваа процедурата за нејзина операција. Институциите не можеа да се договорат дали и каде ќе се лекува деветгодишната Тамара , која имаше тежок деформитет на рбетниот столб. Министерството, Фондот за здравство и Комисијата во Фондот излегуваа со контрадикторни информации. Последната информација беше дека биле на разговор во Фондот за здравство и дека чекаат да се врати лекарот од САД што им го препорачале надлежните. Дури потоа да почне процесот на закажување на операцијата и лекувањето. „Дури после 8-ми февруари ќе знам повеќе детали“, изјави за НОВА на 25 јануари мајката на Тамара, Жаклина. Тамара не го дочека тој ден, почина ноќта меѓу 8-ми и 9-ти февруари во својата чекајќи „чичковците“ од фондот и Министерството да се договорат каде и како ќе лекува девојчето. |
|
Ninja 35
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Додека институциите на системот се натегаа и договараа како да се соберат пари и организираат, почина деветгодишната Тамара од Велес, девојчето со деформиран рбет, што требаше да се оперира во странство.
Бог ќе им наплати на неодговорните подигрувачи со човечки судбини... ПОЧИВАЈ ВО МИР ДЕВОЈЧЕ |
|
Guilty
Сениор Регистриран: 04.Март.2011 Статус: Офлајн Поени: 411 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
-rASformirano e , ami kako:
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Togash zoshto i go uskratuvaat pravoto? |
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Царскиот рез е по желба на родителката бидејќи никој не може на сила да ја натера освен ако нејзниот живот очигледно е во опасност, но затоа лекарите на сите можни начини ќе се обидат да ја убедат да се сложи со тоа бидеjќи ТИЕ СЕ ПЛАТЕНИ ЕКСТРА ЗА СЕКОЈ ИЗВЕДЕН ЦАРСКИ РЕЗ.
Се работи за добро на сопствениот џеб, а не за добро на мајката или детето. Изменето од Messenger - 17.Декември.2014 во 20:22 |
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6758 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
За да заштедат господава од владата, да ја намалат гужвата по гинекологија (затоа што како што сите знаеме за царски се лежи подолго), донесоа решение дека
И додека во секоја нормална земја царскиот е по желба на родилката (освен таму каде што е задолжителен), тука си играме демократска држава.
|
|
Внимавај кому му веруваш.
И ѓаволот еднаш беше ангел. Being RICH is not about how much you have, BUT about how much you GIVE |
|
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Смрзнувачка во прилепската болница“...работат во партизански, а не современи услови, бидејќи во 21 век, нема топла вода и греење во оперативните сали. ...вработените и персоналот треба да си носат со себе грелки, за да не смрзнуваат во болницата.“ Реформи |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
..mene obicno mi gi prepisuvaat onie evtinite..od nasive fabriki.A ako baram pobrzo da zazdravam..togas tie obicno ne odat na recepr..onie so participacija.
znaci,pobaraj evtin,d ne recam besplaten lek obicna pcenka melena so nekoj zacvrtuvac i tragi od nekoja trevka ...i toa obavezno do 15-20 vo mesecot..posto tie se za obicna raja(kako mene) i ke gi nema vo kvotata posle dvaeseti do prvi sledniot mesec.Se trosat kako ..alva. ,,,eee,alva,sto bese toa?...nemam vkuseno dve decenii///
|
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |