|
Врска со разведена жена или девојка |
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Автор | |
Evenstar
Сениор Вечен оптимист Регистриран: 09.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 3388 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ова е нешто со кое целосно се сложувам... |
|
It is our choices who show what we truly are, far more than our abilities.
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
бибче, секој кажува од сопствено искуство.... тие што поминале низ сето тоа... знаат како е... зошто мајка ми да не биде пак среќна,... или пак секој што поминал низ тој пекол, наречен развод... заслужува пак среќа полошо е кога си неколку години во цврста, стабилна врска... и таа се распадне... отколку кога си година дена во брак, кој завршува со развод |
|
bibce
Сениор Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2203 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.....sekoj so svoite svakanja............ne mislam da se ubeduvam so nikogo...............poz do palestinec...............
|
|
BisernA
Сениор Регистриран: 27.Јули.2008 Статус: Офлајн Поени: 4662 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
,.... |
|
bibce
Сениор Регистриран: 26.Септември.2007 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2203 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...............da da da vo pravo si.................se razbirame.............
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ocigledno ne razbra shto napishav... za mene nema vrska...za niv samite nema vrska...ama ima "dushogriznici " koi toa go tvrdat. Znam deka cesto koga vo ucilishtata imame problem so nekoe dete od nabrojnite situacii, cesti se komentarite od tetki/vujni/strini... od tipot...-Znaete kako e...taa/toj e makea/ocuv...ne vodat griza... rekov...bez generaliziranje... |
|
Палестинец
Сениор Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ама и да има деца нема врска....ако си одговараме ич накриво не ми моча што ќе речеле другите.
|
|
bibce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......dobro moderatorki.....nema da komentiram poveke................no jas celo vreme zboram deka nema razlika ako zenata nemala deca od prethodniot brak.............no nekoj ne gi cita postovite izgleda do kraj...............
|
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.... ne mislam deka zagor zboruva zaradi nekoj svoi patrijarhalni ubeduvanja tuku zaradi toa shto site nie sme svedoci deka pri sklopuvanje brakovi na razvedeni lica so deca od prethodnite brakovi kaj nas cesto ima problemi zatoa shto "publikata" od strana sekogash dava komentari kako "onaa" ili "onoj" poveke si gi saka svoite deca... a gi zapostavuva drugite-nenejzinite/ne negovite deca. Sindromot na makea/ocuv kaj nas e aktuelen od "posmatracite" ne od akterite. a za vrska ili brak na devojka/decko so razvedena /razveden bez deca mislam deka ne menuva mnogu i nema nekoja razlika...osven shto na maticar ke treba da se odgovori -VTOR pat vo brak... ne bi trebalo da gi generalizirame rabotite, a najmalku da gi vulgarizirame... so upatuvanje licni navredi...ili licitacii ..koj na shto da se penteri...
|
|
bibce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
.......nema nikakva razlika od razvedena zena(mislam na zena bez deca) i devojka koja bila vo vrska (da receme 5god. i sega raskinala)............i taa ima dusa i ovaa i taa e zena i taa.............ne gledam vo sto e razlikata...........samo sto na vas mazite vi e strav od razvedeni zeni...............i strav od sto ke rece okolinata............
Изменето од Eleni - 21.Август.2008 во 22:00 |
|
bibce
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...eve jas vaka ke vi kazam...........nema nikakva ama bas nikakva razlika pomegu devojka koja bila vo "seriozna" vrska (kolku moze da e nesto seriozno).......i onaa koja bila vo brak a nemala deca...................
........no toa e toa...........sto tuka kaj nas se stavaat etiketi na tie sto veke bile vo brak...............????
|
|
la fille
Модератор Регистриран: 21.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 42032 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Доколку некој живее во поголем град, мислам дека нема да има никаков проблем со тоа да биде во врска со разведена девојка. Но сепак, во помалите места е многу поразлично. Имам братучед кој се ожени со веќе разведена жена (поранешниот маж беше насилник и поради тоа сега е во затвор), и од тој брак таа има едно дете...Нормално, братучед ми го прифати како негово, и со нејзе сега си има и свое синче. Малиот е прекрасен...Нему воопшто не му беше гајле што таа е разведена, но знам дека целото семејство во еден момент се сврте против него само затоа што таа била разведена...Па што има тоа врска? Што требало да направи жената? Да остане во брак со насилникот и секоја вечер да легнува со една мисла дали наредното утро ќе се разбуди жива? И какво е тоа детство на девојчето кое секојдневно морало да гледа како татко и се изживува со мајка и? Мизерија...Но морам да признаам дека притисокот од семејството беше огромен, дури му се закануваа дека ќе го исклучат од наследството, но нему не му беше гајле. И на крај, за да избега од сите муабети и од семејството, отиде за Италија, и си ја зема и жената и децата со себе...Сега таму му е одлично. И двајцата работат, и си живеат среќно...
Искрено, милам дека човекот кој се заљубил во разведена жена, доколку смета дека токму таа жена е вистинската за него, не треба воопшто да се грижи што ќе рече околината. Неговите и нејзините чувства се многу поважни од чаршиските муабети...Како и да е, луѓето секако ќе зборуваат, независно дали таа била разведена, па влегла во врска со дечко, или пак некоја девојка е во врска со разведен маж...Нашата малограѓанштина никогаш нема да исчезне... |
|
Sarcasm is just part of my irresistible charm ;)
|
|
fiks
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
na site tri prashanja mamamd imam eden ist odgovor....
nikakva razlika nema...ova e od mene od drugi ne znam.. |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
mamamd
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Epa fiks sega me naceka vo ele4ment pa ke ti kazam se shto mislam i toa vo eden mig. Ne , ke te postavam nekolku prashanja na koj baram strikten odgovor. Pardon ne od tebe od site koi sakaaat da diskutiraat.
Kakva e razlikata megu mazenata zena koja bila vo brak 1 godina i devojka koja ima "seriozna" vrska od tolku vreme traenje? Kava e razlikata megu devojka-zena koja bila vo brak so agresiven maz ili devojka koja bila vo vrska so agresiven decko? Kakva e razlikata megu devojka koja ne ja podnesuva ili ima problem so majkata na mazot i devojka koja ima problem so majkata na deckoto? |
|
Внеси реплика | страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |