|
Поучни случки |
Внеси реплика | страница <1 23456 23> |
Автор | |||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Viktorija, i jas sum eden od onie sto gledaat vo prstot na Messenger a ne vo pravecot vo koj pokazuva Shegata na strana, go pocituvam mislenjeto na Messi, go pocituvam i tvoeto mislenje iako ne se slozuvam vo potpolnost so vas. Za nekoi raboti sto gi kazuvate imame slicni stavovi za koi mozam da kazam AMIN zaedno so vas. Pozdrav |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne e glavnata poenta koj e?- tuku shto saka da kazhe! |
|||
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Moderatorot e Messenger, a forumot e IDIVIDI Blagodaram na ubavata nagrada Viktorija |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
viktorija123
Сениор Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ima, ima ... eve edna i ushte edna
Изменето од viktorija123 - 06.Март.2011 во 16:28 |
|||
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ima li nagrada ako pogodam za koj moderator i za koj forum se odnesuva prikaznata ? |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
viktorija123
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Postoi eden moderator na eden forum, kade, toj im pokazhuva na lugjeto kade mozhat da ja vidat "pticata", shto stoi na drvo(pomegju mnogubrojnite lisja). No povekjeto od niv, velat deka na toa drvo ne e mozhno da se vidi "pticata"- zashto toa drvo e pogreshno i deka postoi samo edno Vistinsko drvo! Toj trpelivo im objasnuva deka "pticata" mozhe da se vidi i na drugoto drvo(kade samiot ja gleda), no popusto, tie ne mozhat da ja "vidat pticata". Taka toj im veli:" pa dobro, neka bide kako shto velite Vie. Vasheto drvo e Vistinskoto,gledajte i chekajte tamu!" I tie pomislile deka toj konechno ja prifatil nivnata Vistina. No toa ne go smenolo faktot deka toj znael kade e "kluchot na portata".Kade i kako mozhe da se "vidi" vistinata. I prodolzhil da im pokazhuva na lugjeto(onie koi sakaat da ja vidat"pticata")so prstot kade e TAA. |
|||
|
|||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
ВИСТИНСКИ НАСТАН КОЈ СЕ СЛУЧИЛ ВО АМЕРИКА Човекот излегол од својата куќа да се восхитува на својот штотуку купен нов автомобил. На негово го-лемо изненадување, неговиот тригодишен син весело удирал со чекан по сјајната фарба на неговиот нов автомобил. Човекот потрчал, го турнал својот син и почнал со истиот чекан од нервоза да удира по прс-тите на неговиот мал син се додека прстите не се претвориле во каша. Кога се смирил и видел што сторил, веднаш го однел детето во болница. Иако ле-карите очајнички се обидувале да ги спасат смачка-ните коски на прстите на детето, сепак морале на крајот да му ги ампутираат двете дланки. Кога детето се разбудило после операцијата и ги видело своите замотани раце, нежно и невино му кажало на татко му: „Татенце, извини поради автомобилот“. А потоа го запрашало : „Тато, а кога моите прсти пак ќе пораснат?“ Таткото заминал, отишол дома и се самоубил...! Сетете се секогаш на оваа приказна кога следниот пат ќе го видите вашето дете кога ќе истури млеко по масата, или кога ќе го слушнете плачењето на вашето бебе. Размислете добро пред да го изгубите трпението кон некого кого го сакате!!! Автомобилите можат да се поправат, додека скршените прсти и тешките оштетувања скоро никогаш. Ние често пати не ја препознаваме разликата помеѓу човекот и неговите постапки. Луѓето можат да погрешат. Но,тоа што ние можеме да го направиме додека сме бесни, тоа до крајот на животот ќе не прогонува... Застанете и размислете. Размислете пред да направите нешто. Бидете трпеливи во животот. Пробајте барем да разберете...и да сакате...многу да сакате... |
|||
www.myspace.com/sblagoj
|
|||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Научи да веруваш Слушнав една приказна за некое девојче кое внимателно штедело пари за да си купи нешто од продавницата за играчки. Кога собрала нешто парички со нејзиниот татко одат во продавницата за играчки. Таму разгледувајќи ги играчките од најголеми до најмали секое со своја убавина погледот и паднал на едни бели пластични бисери и знаела дека тоа е тоа што таа го сака. веднаш ги купила и своето мало богатство го однела дома за да се пофали на своето смејство. Таа била премногу горда на својот ѓердан. Неколку недели по ред го носела секој ден . Нејзиниот татко тоа го видел како можност да ја научи да има доверба во него и еден ден тој ја прашал ,, мило ќе ми ги дадеш ли мене твоите бисери?,, а таа му одговорила ,, Не тато јас многу си ги сакам овие бисери. Не можам да ти ги дадам моите бисери!,, нејзиниот татко не го спомнал бисерниот ѓердан неколку дена а потоа повторно ја прашал , ,,ќеркичке моја дали имаш доверба во мене ?,, Таа му одговорила: ,, Да тато секако дека имам доверба во тебе,, Потоа тој и рекол ,, Ќе ми ги дадеш твоите бисери? ,, а девојчето одговорило : Не тато не можам да ти ги дадам моите бисери! ,, Поминале уште неколку дена и таткото по трет пат отишол кај својата ќерка и повторно ја прашал : ,, Дали имаш доверба во мене? Дали ќе ми ги дадеш твоите бисери?,, Конечно со солзи во очите девојчето безволно го извадила својот пластичен бисерен ѓердан и го дала на својот татко велејќи : ,,Еве тато може да ги земеш моите бисери ,, Таткото веднаш од својот џеб извадил мала сина кутија и и ја подал на својата ќерка. Нејзините очи се отвориле широко од возбуда ја отворила кутијата и внатре видела ѓердан од вистински бисери . Додека и ги ставал бисерите на вратот таткото и рекол на својата ќерка ,, Јас го имав овој бисерен ѓердан уште кога прв пат те замолив да ми веруваш , и се што требаше ти да направиш е да ми веруваш,, Дали кај вас постои нешто за кое се држите и кое ве одвојува од најдоброто од Бога ? Ако му верувате и се ослободите од она кое цврсто го задржувате за себе , тогаш слободно ќе може да се направи размената со Бога. Бог ќе ви го даде тоа што е во Неговата рака за вас - мир сила , мудрост, милост, и многу повеќе. Тој ќе ви го даде токму она што ви е потребно . Запомни, Бог те понесува на патот на верата. Биди отворен да ги видиш работите од нова перспектива. Не се утешувај со доброто затоа што Бог има многу повеќе Тој го има најдоброто за тебе. Се што треба да направиш е да му веруваш на Бога. Надевај се на Господа со сето свое срце и не се потпирај врз сопствениот разум . Мисли на Него на сите свои патишта и Тој ќе ги исправи твоите патеки. Пословици 3:5-6 |
|||
www.myspace.com/sblagoj
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
KNEZ NA MIROT Ednas Argentina i Chile se nasle pred vojna zaradi masovni kavgi za granicata. Oruzjeto vekje bilo doneseno, vojnicite bile goTovi da napadnat i bombite postaveni. Togas, mudri lugje od dvete strani uspeale da ja sprecat vojnata i da sklucat mir. Potoa gi zele topovite i od niv izleale golema statua na ISUS , koja go prikazuva kako stoi na granicata, blagoslovuvajki gi narodite. Podnozjeto na statuata go nosi sledniot natpis: " Narodite na Argentina i Chile pred da go rusat ovoj mir , sto go izdignaa pred nozete na nivniot Spasitel, neka se raspadnat planinite na Andite vo prav! " Hristos e Knezot na mirot. Toj ni go podari mirot so BOG. Pri Negovite noze mozeme i nie da sklucime mir megjusebno. Oruzjata moze da se pretvorat vo slikata na Knezot na mirot, Koj gi blagoslovuva narodite. Pri nozete na nasiot Spasitel kje nema vekje prostor za vojna i omraza, unistuvanje i neprijatelstvo. "И Христовиот мир да владее во вашите срца, за кого сте и повикани во едно тело; и бидете благодарни! " ( Kolosjanite 3:15) Изменето од KINGDAVID - 08.Февруари.2011 во 01:09 |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
KINGDAVID
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Mnogu cudna prikazna koja moze da se protolkuva na razlicni nacini ,neli? Pozdrav Vanesa |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E shtom poinaku nema, togash mora da se pridrzhuvame kon toa shto ima.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Одоговорот на ова прашање е мошне лесен. Затоа што само тој народ го одбира пра виот пат, затоа што само тој народ верува во Него, не жртвува луѓе, не ги тера своите деца да скокаат во жртвениот оган како другите народи. Само тој народ ги почитува моралните закони дадени на Ное. Тој народ дотогаш е единствениот народ кој сеуште Го почитува и верува во Него. Патем, тој народ е народ кој и најмногу страдал во тој период. Не случајно и Бог го поразил фараонот. Фараонот бил исто што и Хирохито, дури и повеќе. За таквите народи пак, кои се вплеткани во гнасотијата на жртвување деца во Светото Писмо Бог говори дека од нив нема да остане ниту спомен на земјата. Дури по сите тие настани, во времето на пророците, во Светото Писмо Бог повторува дека сите народи кои жртвуваат деца ќе исчезнат од лицето на земјата, порано или подоцна. Знаеме што се случи со големите цивилизации на Маите иа Ацтеките, каде што жртвувањето деца било секојдневие во буквалната смисла на зборот.
Одговорот на ова прашање мошне зависи од тоа какво е жртување. Ако жртвувањето е изведено во агресорска војна, без никаква причина, или во некој масакр на невино население кое тој кој се жртвува тргнал да го освои без посебна причина, не можеме да говориме за некакво жртвувње.
Така,така, нема како поинаку. Изменето од Македон - 05.Февруари.2011 во 16:07 |
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
E taka de, taka... ako bogot ima bozhenstveni idei togash kako tera eden narod protiv drug narod i im nareduva da istrebat s'e zhivo, vkluchuvajkji gi i decata i stokata? Zoshto bogot, kako eden i edinstven, bog na site lugje koi samiot gi stvoril, odbira i preferira samo eden narod, go uchi, neguva i chuva na smetka na drugite?
I ushte neshto, neli mnogu e bozhenstveno i blagosloveno chovek da se zhrtvuva za boga? Ima li neshto povozvisheno od toa, da se stori s'e za svojot bog, pa duri da se dade i svojot zhivot za nego koga ovoj ima nekakva potreba od toa ? E taka de, taka... |
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Зарем е жртвување тоа што некој ќе отиде и ќе нападне без причина половина Азија и ќе изврши невидени масакри во Кина, ќе врши експерименти над луѓе во Манџурија и безброј други ѕверства? Патем, ако неговите идеи беа божествени, зошто тогаш уште во 1939 година, во Монголија, Сталин ги згази неговите божествени војници, па Хирохито бараше мир од како Сталин и од него се плашеше до крајот на војната, па стори се што можеше да не падне во негови раце? Истото се повтори и 1945 година, кога од Сталин бараше да интервенира кај Американците за подобри услови за мир? Тоа најмалку е однесување на некој што е директен наследник на божественоста и светлината, зар не? |
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 23> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |