IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Македонија и Свет > Политика и вести
  Активни теми Активни теми RSS - Слобода на медиумите
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Слобода на медиумите

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 22>
Автор
Порака Обратен редослед
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 14:05
Originally posted by Santijago Santijago напиша:

А нели тие имаа проблеми во бракот?

и ја с има проблем во бракот . И што да направам  ? Да ја тужам жжена ми ?Много лесно ќе ми биде оти она има претензии и сака да добие бугарско државјанство 

или она да ме тужи во Македонија...па веќе 3 пати ја поминав границата и никој не ме прапакаде одам и што барам во Македонија . Ми ја гледат регистрацијата во Скопје и не ме замарат многу 

си бараше жената правда и доби затвор .Ради Слободата на медиумите во Гевгелија . Србски суд е таму .  Срам да ви е
Кон врв
Santijago Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
PubLiCenEmY LatInoLoVerBoY YNWA-LF

Регистриран: 17.Јануари.2008
Локација: Tuka be ...
Поени: 21002
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:58
А нели тие имаа проблеми во бракот?
I'm out bcz of pathetic around here
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:50

Епа?
За какви слободи и права можеме да говориме кога тогаш не била Република? Кажи некој случај од 1991 наваму.

Од Гевгелија женава како се викаше каде мажот и докажан србин ја пикна во затвор
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:47
Епа?
За какви слободи и права можеме да говориме кога тогаш не била Република? Кажи некој случај од 1991 наваму.
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:46

Не постоела Република Македонија тогаш а?

да . Република Македонија постои од 1991 година
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:34
Не постоела Република Македонија тогаш а?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:32
ситуацијата сегаш е уште по тешка ,Санти верувај ми 
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:31
Пред 100 годинисмеење

Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:29
Originally posted by pHp pHp напиша:

Кој Бугарин бил убиен од Македонец, само затоа што е Бугарин?!?! Всушност, кажи ми еден пример од историјата каде Македонец убил некого од чисти националистички побуди?!?!
Човеку, вие истакнавте Бугарско знаме во сред центар на Велес и мавтавте со прст тврдејќи дека вие сте ја создале оваа држава... и си заминавте без ниту една гребнатика. А тоа што не го признавате Македонското малцинство во Бугарија е друг проблем. Видиш кај нас, секој може да биде што сака по националност и по вера и да си ги слави своите празници. Дури и полициски кордон обезбедуваме, одстапуваме јавни објекти за празници и слави на други етникуми и вери... Кај вас не можеме ни помен на Јане Сандански да му направиме.
Не сме ние тие кои насила менуваа презимиња на луѓе од ...ски, во ... ОВ, пример Карагуновски во Карагунов... Ние не сме како вас... Слободно можеш да си се шеташ низ Скопјево и да си збориш Бугарски, да излезеш на форумов и да пишуваш на Бугарски, да имаш своја тема за Бугарија на подфорум, да имаш потпис со бугарски фудбалски клуб... Извини, ние не ве убивавма, убиваме, ниту ќе ве убиваме само затоа што сте Бугари... За разлика од вас и вашиот таканаречен Цар Борис...

Мара Бунева
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:26
Како го заклучи тоа?
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:21

Сакаш да кажеш дека тие се Бугари? Не би реколнамигнување

а јас би рекол среќа
Кон врв
pHp Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 31.Август.2011
Локација: Rwanda
Поени: 1477
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај pHp Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:13
Кој Бугарин бил убиен од Македонец, само затоа што е Бугарин?!?! Всушност, кажи ми еден пример од историјата каде Македонец убил некого од чисти националистички побуди?!?!
Човеку, вие истакнавте Бугарско знаме во сред центар на Велес и мавтавте со прст тврдејќи дека вие сте ја создале оваа држава... и си заминавте без ниту една гребнатика. А тоа што не го признавате Македонското малцинство во Бугарија е друг проблем. Видиш кај нас, секој може да биде што сака по националност и по вера и да си ги слави своите празници. Дури и полициски кордон обезбедуваме, одстапуваме јавни објекти за празници и слави на други етникуми и вери... Кај вас не можеме ни помен на Јане Сандански да му направиме.
Не сме ние тие кои насила менуваа презимиња на луѓе од ...ски, во ... ОВ, пример Карагуновски во Карагунов... Ние не сме како вас... Слободно можеш да си се шеташ низ Скопјево и да си збориш Бугарски, да излезеш на форумов и да пишуваш на Бугарски, да имаш своја тема за Бугарија на подфорум, да имаш потпис со бугарски фудбалски клуб... Извини, ние не ве убивавма, убиваме, ниту ќе ве убиваме само затоа што сте Бугари... За разлика од вас и вашиот таканаречен Цар Борис...
Ние не сме човечки битија со духовно искуство, туку духовни битија со човечко искуство
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Santijago Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 13:12

Токму така. Секаде има бипатриди и најчесто тие земаат второ државјанство поради тоа што им е потребно за работа. Истите тие иако се државјани на некоја земја, се изјаснуваат дека по националност се македонци. Тоа не ја менува сликата за би и полипатридите во светот. Не само Бугарија, многу лица имаат пасоши од друга држава а во неа ниту живееле ниту планираат. Се стекнале по родителите и ги користат бенефициите на некоја си Х држава а живеат во МК или во сосема трета држава.
Всушност, што има врска тоа со темава? Слобода на медиумите? Тоа е слобода на секој поединец да се изјасни која националност е, сте ја затерале малкусреќа
Во случајов Курир се повикал на официјални информации и статистички податоци, а тоа значи дека бројката е точна. На легален или нелегален начин, таа држава ги издала пасошите. Всушност нема нелегален начин, има само дупки во вашиот бугарски законнамигнување

Originally posted by емил емил напиша:

Емил,постои статус на граѓанин со двојно државјанство, двојна националност. Македонците што земале Бугарски пасош, се уште се Македонци. Ти се допаѓало тебе или не, Македонците земаат Бугарски пасош поради економски можности, не зошто се чувствуваат Бугари.

немој да бидеш многу сигурен во тоа намигнување

Сакаш да кажеш дека тие се Бугари? Не би реколнамигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 26.Април.2012 во 12:53

Па соседот мој, воедно и кумашин, на едно , да не претерам, 100 луѓе, им завршил работа да земат нелегално Бугарски пасош. Уште на толку по редовна постапка, да не зборам што од Берово и Пехчево има толку посредници за Бугарски пасош, да буквално луѓето живеат од посредништво на Бугарски пасоши.
Отвори www.najdirabota.com.mk, пола огласи се за шофери со Бугарски пасош.
Имено, националност се одредува на попис. Можам јас да имам и 5 пасоша ако сакам, ама на попис ако кажам дека сум Македонец, јас сум Македонец.

пХп по голем дел од Македонциве се замали бугарски  ПАСПОРТ по илегален начин .Затоа што сакат да си го овозможат животот . А тоа дека во Вардарско се декларират како Македонци е нормално .И јас ако направам глупоста да земам македонски паспорт ќе се декларирам како Македонец . Инаку ќе ме убијат. 

Тоа е односот на Македонците кон Бугарите .И немој да ми кажеш дека е не е така...
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 22>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,233 секунди.