![]() |
|
Статусот на жената во Библијата |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 28> |
Автор | |||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
Нема нервоза, ама грешиш, јас не сум џентлмен како тебе кој препорачува воспитни мерки во вид на ******. Јас сум ДАМА. Жена. Мајка пред се. Затоа ти реков, “џентлмен“ како тебе-само со Џентлмен како Мирослав. |
|||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|||
![]() |
|||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
||
Види Мери из магдале,слободно квалификувај ме како што сакаш,меѓутоа општо позната приказна е дека марија магдалена била блудничка.Буквално секој филм кој е снимен за Исуса ја има таа сцена со марија блудничката.Откаде им се тие податоци на продуцентите,режисерите и останатите кои ги снимаат таквите филмови.А плус прв пат од тебе слушам вакво нешто за мариа-магдалена. П.С. ФАРУК а не ФЕРУК,т.е. А не Е. ![]() |
|||
![]() |
|||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
||
Sto trebalo, da dojdat tvoite roditeli da mu kazat na staresinata, deka nivnata kerka e nevina
![]()
Blagodram za sovetot. ja imam procitano delumno Biblijata. I sekpa jas ovdeka nisto ne konstatirav. Za rabotite koi mi se konstatirani jas ne prasuvam
![]() Inaku blagodaram za sovetot!
|
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
![]() |
|||
maria_magdalena ![]() Сениор ![]() ![]() trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
||
Па дури и тема имаше таква, во која и ние земавме учество, за состојбата на Исламот денес? Нели целта беше да се подобрат некои состојби? |
|||
|
|||
![]() |
|||
Omer El Faruk ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 31.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 997 |
||
Релаксирај се и смирено одговарај,како вистински ѓентлмен.Угледај се на мене.Стишај нервоза. ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Ти кажав Ферук...ама ти се правиш глув... Ти реков прееска, со тебе само Мирослав и Орто можат да дискутираат, па нели рече дека не сум добар дискутант? |
|||
|
|||
![]() |
|||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
||
Aisha smeshna si so isprevrtuvanje na vistinata jas rekov i pak ce recam toa bilo minato svrseno vreme ako znaes sto znaci toa znaci za nas civilizacijata mrdnala a ne kako kaj vas znaci pak posocuvam so prst i bas me briga dali tebe toa te pogadja ili ne no toa e vistinata deka kaj vas se uste se kamenuvaat zeni i vredat kolku sto vredat edna vistina koja niz celiot svet se diskutira, sto tie ludje sto diskutiraat pokrenuvaat akcii za opismenuvanje na muslimankite i nivno educiranje i priznavanje vo drustvoto se budali ili mutavi ma ajde da ne se zanasame i da se nategame tuka samo zatoa sto aisha misli deka taa e emancipirana (sekoja cest) no edna kapka ne pravi more i po nea ne moze da se plovi.... |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
![]() |
|||
||
Ти благодарам Зидарски. Доволно јасно за да се побие тврдењето на другава марија-магдалена. Она што е битно и важно е дека таа била грешница.А не,некаква си погрешна интерпретација од некој си папа. |
|||
![]() |
|||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
||
Омер - Марија Магдалена е спомната како грешница, но не е точно кажано за што се однесува... во секој случај - проштевањето е поентата на таа приказна.
|
|||
![]() |
|||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
||
Аиша - да, современата медицина може да докаже многу работи, но во времето кога е напишано тоа во Стариот Завет, тоа бил единствен начин да се докаже.
Халид - праша дали треба да и простиме на некоја ако не е девствена... Да, треба... затоа што секој може да се промени и да стане подобар и заслужува да добие можност да се промени. За последното прашање на Аиша - Стариот Завет има смисла да го читаш ако добро го разбереш Новиот... Затоа - прво се чита целата... после се препрочитува... па после се прашува со констатации... |
|||
![]() |
|||
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
||
SITE SME EDNAKVI PRED BOG,A TOJ SAMO ZNAE SE,DOKAZ PRED BOG NELI E NEVERUVANJE NESVOJSTVENO ZA LUGETO...SAMO PRED BOGA SITE ODGOVARAME PODEDNAKVO...SEKOJ ZA STORENOTO,,,
RAJ ILI PEKOL |
|||
![]() |
|||
||
Плус,кажи ми дали Марија Магдалена е спомната во Библијата и во каков контекст е спомната? Изменето од Omer El Faruk - 04.Мај.2008 во 01:42 |
|||
![]() |
|||
||
Многу убаво одговорив Ајша.
Со свои зборови а не превземање туѓи статии и китење со туѓи перјаници, со примери од лични видувања и познанства...со извадоци од Библија кои секогаш сама ги куцам а не препишувам... Немам што да додадам или одземам од своите зборови. Жалам ако ви звучам нарцисоидно-ама токму така се чувствувам. Благодарам ![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Aisha ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Декември.2007 Локација: Palestine Статус: Офлајн Поени: 1119 |
||
Pa jas rekov da zemam da ja citam Biblijata.....no, hajr, moze ke me odbunite
![]() ![]() |
|||
PROUD TO BE A MUSLIM!!!!
|
|||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 28> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |