|
Филмови кои објаснуваат свет и религија.. |
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Автор | ||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Aha...Blagodaram!! No sepak ne mi e edno jasno...Kako moze da se dozvoluvaat onie filmovi koi im go perat Mozokot na Lugeto,a da se zabranuvaat filmovite koi se "Vistinski"...???? NO SEPAK TI bLAGODARAM,maria-magdalena!!! |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Halid - sekoj mozhe sekogo da dade na sud. Prashanje e dali ima osnova za toa...
Nikoj ne go dade na sud za "iskrivuvanje na Biblijata". Za takvo neshto ne ni mozhesh da sudish. Ima tolku mnogu filmovi vo koi se pravat verzii na Biblijata i na zhivotot na Isus, i osven shto crkvata oficijalno reagira, nema nikakvi drugi posledici. Nie, toa go vikame sloboda na govorot. |
||
hr.lucky
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Локација: Germany Статус: Офлајн Поени: 505 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Некому му пречело тоа. Една жена и инфаркт доживеа гледајќи го и умре во кино сала. Интересно, како луѓето се “забавуваат“ со хорор филмови и крвави игрици, а ова бидејќи ја прикажува голата вистина било брутално.
|
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Halid ibn Velid
Сениор Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Edno me interesira!!! Zosto,koga Mel Gibson,go Iskaza Stradanjeto,kako sto e opisano vo svetoto Pismo,i nisto ne odzede nitu dodade!! Znaci napravil se Isto!!Vece i samata rekovte!! Zosto bese daden na Sud za Ovoj Film??? Blagodaram!!! |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Темплариус, а и вие од погорните постови... Зошто мислите дека Гибсон претерал? Он само ја прикажал реалноста и затоа и насловот е таков “Страданието на Христос“... Помеки филмови кои говорат за Христовата мислија се “Исус од Назарет“, и други... Но да бидеме реални-вистината е сурова. Филмот не го измислил Гибсон, но само го екранизира страдањето токму онака како што е опишано во Писмото. Од шамарите, од бичувањето, сето тоа било крваво, самото распетие.... Не е пријатно да се гледа-но тоа е тоа. Ништо помалку. |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Mel Gibson dava negovo viduvanje na stradanjata na Isus ako se zeme vo obzir naslovot na filmot normalno deka tie ce bidat akcentirani...
|
||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
Nothing Remains !!
|
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
da? mozebi, odamna go gledav, moze sum pomeshala nekoi raboti |
||
zidarski
Сениор Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
IQ - zboruvaa na aramejski vo filmot...
|
||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ok. |
||
ShumadinChe
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Локација: Slovenia Статус: Офлајн Поени: 365 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Muabetot Mi e : Film Koj Kazhuva Neshto Za Religijata. a Ne Vtorata Svetska Vojna, I TN. |
||
Nothing Remains !!
|
||
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a tie krvishta nasekade? mislam deka pretera ovoj mel gibson. interesno beshe sho zborea na hebrejski |
||
KGB
Сениор Регистриран: 05.Март.2008 Статус: Офлајн Поени: 349 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Znam. Znaesh li koj e reziser na Saving Private Ryan? Isusovata zrtva e temel na hristijanstvoto. Konceptot na zrtvata se naoga i vo filmot na Spilberg. Isus rekol "Nema pogolema Ljubov od Ovaa a toa e da go polozish zivotot za svoite prijateli". Istiot koncept e prisuten i vo filmot The Devil's Arithmetic. |
||
Внеси реплика | страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |