IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Вероисповед
  Активни теми Активни теми RSS - Филмови кои објаснуваат свет и религија..
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Филмови кои објаснуваат свет и религија..

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
Автор
Порака Обратен редослед
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 18:38
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Некому му пречело тоа. Една жена и инфаркт доживеа гледајќи го и умре во кино сала. Интересно, како луѓето се “забавуваат“ со хорор филмови и крвави игрици, а ова бидејќи ја прикажува голата вистина било брутално.

Aha...Blagodaram!! No sepak ne mi e edno jasno...Kako moze da se dozvoluvaat onie filmovi koi im go perat Mozokot na Lugeto,a da se zabranuvaat filmovite koi se "Vistinski"...????

NO SEPAK TI bLAGODARAM,maria-magdalena!!!
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 18:36
Halid - sekoj mozhe sekogo da dade na sud. Prashanje e dali ima osnova za toa...
Nikoj ne go dade na sud za "iskrivuvanje na Biblijata". Za takvo neshto ne ni mozhesh da sudish. Ima tolku mnogu filmovi vo koi se pravat verzii na Biblijata i na zhivotot na Isus, i osven shto crkvata oficijalno reagira, nema nikakvi drugi posledici. Nie, toa go vikame sloboda na govorot.
Кон врв
hr.lucky Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Декември.2007
Локација: Germany
Поени: 505
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај hr.lucky Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 18:36
Originally posted by Templarius Templarius напиша:

Da se vratime na Dolinata na Volcite sto mislite kolku e vistinito onaa sto se slucuva tamu osobeno so platenicite koi dejstvuvaat i nemoznosta na amerikanskata vojska da gi kontrolira..?
dobar film no mislam deka e samo prikazna i previshe akcija
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 18:34
Некому му пречело тоа. Една жена и инфаркт доживеа гледајќи го и умре во кино сала. Интересно, како луѓето се “забавуваат“ со хорор филмови и крвави игрици, а ова бидејќи ја прикажува голата вистина било брутално.
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Halid ibn Velid Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 10.Јануари.2008
Поени: 1145
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Halid ibn Velid Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 18:30
Originally posted by maria_magdalena maria_magdalena напиша:

Mel Gibson dava negovo viduvanje na stradanjata na Isus ako se zeme vo obzir naslovot na filmot normalno deka tie ce bidat akcentirani...
Темплариус, а и вие од погорните постови...Зошто мислите дека Гибсон претерал? Он само ја прикажал реалноста и затоа и насловот е таков “Страданието на Христос“...Помеки филмови кои говорат за Христовата мислија се “Исус од Назарет“, и други...Но да бидеме реални-вистината е сурова. Филмот не го измислил Гибсон, но само го екранизира страдањето токму онака како што е опишано во Писмото. Од шамарите, од бичувањето, сето тоа било крваво, самото распетие....Не е пријатно да се гледа-но тоа е тоа. Ништо помалку.

Edno me interesira!!!

Zosto,koga Mel Gibson,go Iskaza Stradanjeto,kako sto e opisano vo svetoto Pismo,i nisto ne odzede nitu dodade!!

Znaci napravil se Isto!!Vece i samata rekovte!!

Zosto bese daden na Sud za Ovoj Film???

Blagodaram!!!
Кон врв
maria_magdalena Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
trouble seeker

Регистриран: 25.Октомври.2007
Поени: 8706
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај maria_magdalena Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 18:09

Mel Gibson dava negovo viduvanje na stradanjata na Isus ako se zeme vo obzir naslovot na filmot normalno deka tie ce bidat akcentirani...

Темплариус, а и вие од погорните постови...
Зошто мислите дека Гибсон претерал? Он само ја прикажал реалноста и затоа и насловот е таков “Страданието на Христос“...

Помеки филмови кои говорат за Христовата мислија се “Исус од Назарет“, и други...

Но да бидеме реални-вистината е сурова. Филмот не го измислил Гибсон, но само го екранизира страдањето токму онака како што е опишано во Писмото. Од шамарите, од бичувањето, сето тоа било крваво, самото распетие....
Не е пријатно да се гледа-но тоа е тоа. Ништо помалку.

МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
Кон врв
Templarius Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Февруари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 2754
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Templarius Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 16:10
Give me your secrets
Bring me a sign
Give me a reason
To walk the fire
See another dawn
Through our son's eyes
You give me a reason
To walk the fire.
Кон врв
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 05.Март.2008
Локација: Slovenia
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 15:43
голема%20насмевка
Nothing Remains !!
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 15:43
Originally posted by zidarski zidarski напиша:

IQ - zboruvaa na aramejski vo filmot...

da? mozebi, odamna go gledav, moze sum pomeshala nekoi raboti

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
zidarski Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 17.Декември.2007
Поени: 4385
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zidarski Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 15:41
IQ - zboruvaa na aramejski vo filmot...
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 15:40
Originally posted by ShumadinChe ShumadinChe напиша:

Originally posted by KGB KGB напиша:

Znam.
Znaesh li koj e reziser na Saving Private Ryan?
Isusovata zrtva e temel na hristijanstvoto.
Konceptot na zrtvata se naoga i vo filmot na Spilberg.
Isus rekol "Nema pogolema Ljubov od Ovaa a toa e da go polozish zivotot za svoite prijateli".
Istiot koncept e prisuten i vo filmot The Devil's Arithmetic.

Muabetot Mi e : Film Koj Kazhuva Neshto Za Religijata. a Ne Vtorata Svetska Vojna, I TN. намигнување

Ok.
Кон врв
ShumadinChe Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Локација: Slovenia
Поени: 365
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ShumadinChe Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 15:38

Znam.
Isus rekol "Nema pogolema Ljubov od Ovaa a toa e da go polozish zivotot za svoite prijateli".

Muabetot Mi e : Film Koj Kazhuva Neshto Za Religijata. a Ne Vtorata Svetska Vojna, I TN. намигнување
Nothing Remains !!
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 15:38

Originally posted by IQ IQ напиша:

ahaaaaa

Iskreno Mene Ne Mi lichit na Horor.
Jas Mislam Deka e Super FilmChe. голема%20насмевка
Zato rekov "Za Kogo Kako."

a tie krvishta nasekade?
mislam deka pretera ovoj mel gibson.
interesno beshe sho zborea na hebrejski

[URL=http://g.imageshack.us/g.php?h=521&i=00001awbzx1.jpg][IMG]http://img521.imageshack.us/img521/
Кон врв
KGB Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Поени: 349
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај KGB Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Март.2008 во 15:36

Saving Private Ryan e isto taka dosta dobar film.

Stanuva Zbor Za "Religionalistichki" Filmovi.

Znam.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 23456 7>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.