![]() |
|
Ангелско Пеење |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 7> |
Автор | ||||
tofu ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 01.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 328 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Може ли Темплариус да објасниш зошто ја сметаш Македонија за лулка на христијанството?
И имам уште едно прашање, во врска со светите места. Зошто има свети места? Ако Господ ја создал Земјата, тогаш не е ли целата Земја свето место? |
||||
It’s just unbelievable how many people think their version of reality is the only one that exists.
|
||||
![]() |
||||
zidarski ![]() Сениор ![]() Регистриран: 17.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4385 |
|||
Ete, shto ubavo se razbirate...
![]() |
||||
![]() |
||||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|||
Blagodaram |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
![]() |
||||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|||
Sueverieto go napdjas a zasto koga toa ne e tvoja religija, toj manastir ne e posveten na religijata vo koja ti veruvas, etiketata koja jas ja stavam ja stavam na hristijanskata vera ...
Ок,тогаш те оставам со твоите размислувања.. ![]() |
||||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||||
![]() |
||||
Templarius ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
|||
Sueverieto go napdjas a zasto koga toa ne e tvoja religija, toj manastir ne e posveten na religijata vo koja ti veruvas, etiketata koja jas ja stavam ja stavam na hristijanskata vera ... |
||||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
||||
![]() |
||||
efendija ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
|||
Баш мие мило што често си го посетувал тој Манастир,можеби сме се сретнале,но ,не сме се познале. ![]() |
||||
|
||||
![]() |
||||
|||
Ti zivees blisku do toj manastir ama mozam da se kladam deka vo nego sum provel povece vreme od tebe a marketing hahahahaha ne treba marketing za cudata bozji efendija inaku Makedonija e lulka na hristijanstvoto jas toa go veruvam i ni ti niti pak nekoj drug moze da me razubedi. Manastirot Sv.Jovan Bigorski ima bogata istorija tolku bogata sto ne mozes ni da zamislis, toj bil tuka uste pred da se doselat tvoite pradedovci i jas na niedno mesto ne navrediv nitu djazmija nitu pak nekoe vase ubeduvanje zatoa te molam ne vredjaj gi mestata koi za nas hristijanite se svetinji, inaku ne e samo Sv.Jovan tuka se uste mnogu manastiri i crkvi nasekade niz makedonija koi verno i dosledno ja cuvaat tradicijata (popovite mani gi na strana) Plasonik, Kaneo i Sv.Djordije i red drugi site tie se svedoci na toa kako hristijanstvoto se rodilo i se sirilo niz evropa bas od ovaa malo parce zemja na koe sega i imeto sakaat da mu go zemat .... |
||||
Give me your secrets
||||
![]() |
||||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
|||
Sekako brat,da Insallah,ke Provereme !!!
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Jas slusam Meleki-Angeli samo koga vo prolet se vracaat slavejcinjata, i koga sumoli veterot, i koga branovite na ubavicata Radika se udiraat od karpite na planinata Bistra, koga go slusam djagorot na decinjata koi zadovolno si igraat vo mojot sokak itn..... No,nikogas ne sum slusnal vo direktnite razgovori sto sum gi imal so monasite na Bigorskiot Manastir za takvo nesto,sem ako ne sakale da mi kazat.No,zatoa brat barem jas i ti sme blisku i mozeme da ja proverime ovaa vest od prva raka,neli? |
||||
|
||||
![]() |
||||
Halid ibn Velid ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 1145 |
|||
A efendija,Dali tie Angeli,mozeme da gi Slusneme Nie Muslimanite!?? Abe ovie ednas ce dojdat vo Sv.Jovan Bigorski,i se ke slusnat,Nie eheheee,celo vreme ziveeme Blisku ovoj Manastir,no nisto ne sme Slusnale!!! Pa ni onie 100 familii od Bituse ne Cule nisto(koi se site Hristijani,a ziveat blisku manastirot).. Ovie,koi gi cule Angelite, navistina, mozebi se Svetci!! ![]() Изменето од Halid ibn Velid - 26.Март.2008 во 23:53 |
||||
![]() |
||||
|||
Си поприкажавме,како не, и тоа многу убаво.А да ти кажам искрено не сум знаел дека и ти си бил таков светец. ![]() П.С. И јас ги слушам тие ангели што ги наброја. ![]() Изменето од efendija - 26.Март.2008 во 23:49 |
||||
|
||||
![]() |
||||
postariot brat ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
|||
A be Gospodine(efendija) pa neli sme vernici i zatoa veruvame deka ete e mozno i da ima Angeli koi ponekogas gi posetuvaat svetite mesta, pa i site mesta.
Ete jas slusam Angeli i koga slusam detska smea, i koga vodam prijatelski razgovor so nekogo, i koga ke se soglasime za nesto vo vrska so nasata Vera vo Boga, slusam Angeli i sekoja nedela koga na liturgija peat zaedno svestenicite i vernicite, i koga vo prolet se vratat slavejcinjata, i koga sumoli veterot, i koga branovite se udiraat od bregot na ezeroto i sto ima loso vo toa, pa i ova zvukce sto se slusa vo snimkava da e napraveno od nekoj covek, sto ima vrska , ete nie pak ubavo si poprikazavme za toa, i mozebi Bog taka sakal, za nie da si imame tema za razgovor. |
||||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||||
![]() |
||||
IQ ![]() Сениор ![]() ![]() Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
|||
gi slushav zvucite i navistina zvuchi kako nekakov kaval...a mozebi imalo nekoj tamu so kavalche a? mozno e?interesno vo sekoj sluchaj
![]() |
||||
![]() |
||||
|||
Да си појдете и убаво да си поминете.Манастирот сега има многу доградби,а и глетката од него кон мојот роден крај е премногу убава. ![]() |
||||
|
||||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 23456 7> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |