|
Верска поезија |
Внеси реплика | страница <1 23456 19> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Како е прекрасна вистината!
Ти благодарам Мајкл за творбата! Изменето од spiros - 01.Февруари.2009 во 13:18 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Една натамошна песна која понекогаш ја пееме на прахристијанските среќавања во духовната заедница Универзален живот.(мелодија превземи тука)
Бог е Љубов Бог е љубов, ти говори тебе низ шепот на ветрот, низ билка и животно, ти дарува Тој шуми, ридја, долини, облаци и небо и ѕвезди безбројни. Некогаш се чувствуваш ти напуштен и сам, не чувствуваш со природа единство, пробај тогаш врати се во внатрешното свое, предај се и само ослушнуј. Бог е љубов, ти говори тебе низ шепот на ветрот, низ билка и животно, ти дарува Тој шуми, ридја, долини, облаци и небо и ѕвезди безбројни. Во тишина Божји збор се објавува на оној, којшто Него најмногу Го љуби, таа сила творечка ја наоѓаш ти сегде, благородно се дарува и служи. Бог е љубов, ти говори тебе низ шепот на ветрот, низ билка и животно, ти дарува Тој шуми, ридја, долини, облаци и небо и ѕвезди безбројни. Изменето од Majkl - 01.Февруари.2009 во 07:42 |
|
izvoren
Сениор Регистриран: 12.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 700 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Псалм 23
1 Давидов псалм. Господ е Пастир мој; ништо нема да ми недостасува, 2 На зелени пасишта Тој ми дава починка; При тивки води - ме води. 3 Ја освежува мојата душа, ме води по патеките на правдата, поради Своето име. 4 Ако тргнам и низ долината на смртната сенка, нема да се уплашам од злото, зашто Ти си со мене. Твојот жезал и Твојата палка ме утешуваат. 5 Приготвуваш трпеза пред мене, пред погледот на моите непријатели. Ја помаза мојата глава со масло, мојата чаша се прелева. 6 Навистина, благоста и милоста ќе ме следат, низ сите денови на мојот живот. И јас ќе престојувам во Господовиот дом засекогаш. |
|
Исус и рече: „Нeли ти реков дека ќе ја видиш Божјата слава, ако веруваш?”
|
|
polzavce
Сениор Регистриран: 14.Октомври.2008 Локација: Angola Статус: Офлајн Поени: 1325 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
СЕГАШНА Земни сопки ми ги окупираат мислите рано од утрини, кога, каде, зошто треба да стигнам. Вјасам, не појадувам, бесна сум, зошто НЕСТРПЛИВИОТ таму ме чека. Каква утринска молитва какви бакрачи, имам поважни земни работи него заблуди. НЕСТРПЛИВИОТ си отишол, состанокот пропадна, богатството кое мое ќе беше сега на друг ќе му го понуди од каде сега лебот насушен на децата ќе им го купам на која врата сега да тропнам? Елај си дете мое при мене.. ЈАС сум и ВРАТАТА и ПОРТАТА и БРАВАТА и КЛУЧОТ Куцни на Мојата врата и ќе видиш отворена дека те чека никогаш повеќе за богатство срцето нема да ти ти пека... |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
O LORD, just Your Kingdom Is Kingdom of true Love, Peace Merciless, Justice and Freedom! |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Majkl
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2008 Статус: Офлајн Поени: 3019 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
При неделните средби наутро во Универзален живот, во рамките на прахристијанските среќавања на боготрагачите, понекогаш за утринско насочување низ звук и песна го пееме следниот текст (мелодија тука) /клик на free user, за 30-тина секунди излегува линкот download/
Прекрасен си дену нов, ти поздрав прими мој, светлост во далечина се` повеќе се наѕира, Оче тоа е твојта моќ, денешен дар за нас, што животот го буди цел и сè насочува. Прекрасен си, Боже, Татко, поздрав прими мој, радосно ме следиш Ти, јас итам кај Тебе, секој миг Твојта сила струи во мене, благодарно ја прифаќам, во Тебе мирувам. Прекрасен си дену нов, ти поздрав прими мој, светлост во далечина сè повеќе се наѕира, Оче тоа е твојта моќ, денешен дар за нас, што животот го буди цел и сe` насочува. Изменето од Majkl - 19.Јануари.2009 во 07:36 |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Новогодишен поздрав Во новата година ги поздравувам сите блиски и непознати пријатели Ги поздравувам љубените упокоени Ги поздравувам сите осамени Ги поздравувам уметниците кои со зборови, слики и тонови ме радуваат Ги поздравувам - дури и - пропаднатите ангели Се поздравувам самата себеси со извикот: Храбро! (Розе Ауслендер) Изменето од zidarski - 19.Јануари.2009 во 08:18 |
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
МОЉЕЊЕ ГОСПОДУ ИСУСУ ХРИСТУ Од оскврњених усана Од мрскога срца, Од нечистог језика, Од оскврњене душе прими мољење, О Христе мој, И не одгурни мене, рабу твоју, Нити ме јарошћу Твојом, Владико, обличи У час одласка мојега, Нити ме гневом твојим казни У дан доалска Твојега, Јер пређе суда Твојега, Господе, Осуђена сам савешћу мојом, Ниједне наде спасења мојега нема у мени, Ако милострђе Твоје не победи мноштво безакоња мојих. Зато те молим, незлобиви Господе, Ни мало ово приношење не одгурни, Које приносим светом храму пречисте Твоје Матере И наде моје Богородице Хиландарске, Јер примих веру удовичину, Што ти принесе две цете, Господе, Те тако и ја принесох ово, недостојна раба Твоја, О Владичице, Јефимија монахиња, Кћи господина ми ћесара Војихне, који лежи овде негде деспотица. И приложи се ова катапетазма Храму пресвете Богородице Хиландарске Лета 6907, индикта 8. А ако ће је ко однети Од храма Пресвезте Богородице Хиландарске, Да је одлучен од јединосушне и нераздељиве Њене Тројице И да му је супарница Пречиста Богомати Хиландарска У дан страшнога испита. Амин. МОНАХИЊА ЈЕФИМИЈА |
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Каква чудесна коинциденција
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
deshad
Сениор Регистриран: 13.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 1350 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ја замислувам. Еве сега ми е пред очи . Само пријателке песната не е напишана за шпиритусот,фармацијата и санитарните средства, туку токму за тие што го пијат и претеруваат.
Инаку и авторот на песната се вика Јован, само не Златоуст, туку Јован Јовановиќ Змај. |
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Алкохолот никогаш не е лош-неговата злоупотреба е порочна, од него не се изродуваат гибелни пороци туку од развратната волја, зашто ползата што произлегува од алкохолот се уништува со неумереноста....Св. Јован Златоуст
Алккохолот не е охол
туку оној кој го злоупотребува.
Замисли ја медицината, фармацијата, санитарните средства без алкохол
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Im Nebel ruhet noch die Welt Noch träumen Wald und Wiesen: Bald siehst du, wenn der Schleier fällt, Den blauen Himmel unverstellt, Herbstkräftig die gedämpfte Welt In warmen Golde fließen. ( Ed. Mörike) |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Небото, земјата и сè што е во нив е сопственост на мојот Отец Небесен А јас пак сум сопственост на Исуса Христа Љубов Негова безкрајно голема и совест кристално чиста! |
|
|
spiros
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Es gibt kein anderer Gott ausser der einen יהיח GOTT
In Jesus ist aus Liebe zu den Menschen Mensch geworden Sein ewigen WILLEN, seine ewige WEISHEIT, sein ewiges WORT Er ist seine Hand, sein Fuss, seine ewige Samen Jeder kann sich retten in seinen gnädigen Namen Möge IHN jedes Herz erkennen Möge IHN jede Zunge bekennen Möge sich vor IHN jede knie beugen Und niemand mehr die Wahrheit verleugnen Heilig, Heilig, Heilig ist יהיח GOTT der Allmächtige! |
|
|
Внеси реплика | страница <1 23456 19> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |