|
Дали БОГ знае се’? |
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Автор | ||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Anakine, pravdanjeto se ostava za na Sudniot Den.
Efendija, taka e, go nau;ivme Messenger so negovite trik prasanja, oti i samiot ne e saglam vernik vo ona sto se pretstavuva.
Halifa, za hrabrost treba znaenje. Milo mi e sto i dvete gi poseduvas. No naivnosta sto saka da ja iskoristi Messenger e nesto sto ti e visok. Zarem ne gledas kako te fali, a od druga strana si go sprema terenot za negovata zabluda?
Messenger, znaj deka si imas rabota so momci koi mnogu se sakaat za Allah. Tie se brakja po vera, a toae neraskinliva vrska, osven ako nekoj od niv ne se otkaze od islamot. A toa e, kolku i da sakas, nevozmozno.
Zatoa, si dobi odgovor, daj potprasanje, mislejki deka si pameten i deka kje zeznes nekoj musliman, a ako ne, zatvaraj temava, oti kakov vernik si ako se somnevas dali Bog se znae?
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
efendija
Сениор Регистриран: 18.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2175 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
e sega me uplasi!
|
||
"Zadovolen sum Allah da mi bide Gospod,Muhammed pejgamber a Islamot vera"
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ti sega me zamisli... Sigurno deka ne mu mislam nishto losho na deteto, kako sto vprochem ne mu mislam nikomu. A efendija da ne mu prechi nishto, bidejki samo neka se seti koj e moderator tuka... Ako mi se pozhali khaleefah , vednash baniram nekogo! Изменето од Messenger - 29.Јануари.2008 во 02:21 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
|
||
anakin
Сениор Unidentified Flying Object Регистриран: 08.Август.2005 Локација: Machku Pichku Статус: Офлајн Поени: 18535 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ne mu pravis usluga na kalifa moj prijatel ili si nesvesen a dobronameren ili si svesen a buckalo od mene pogolemo sega kje morakalife da se pravda tri dena vo dzamijata |
||
SILATA NEKA E SO VAS a ako ne vi treba, neka, i taka ne e nekoj trosok, ja ima nasekade okolu nas.
|
||
efendija
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahahaha,se sl*gam so tebe potpolno,i bas mie milo sto tronot go osvoi tokmu khaleefah,so kogo ne povrzuvaat mnogu zaednicki nesta.
Komsii be Messenger. |
||
|
||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ajde, ako bidete vaka raspolozheni i utre, mozhebi ke prodolzhime so drugi prashanja. Za sega beshe dovolno, khaleefah go osvoi tronot i neka ostane za sega na nego.
P.S. efendija ne bidi ljubomoren. Na mladite ostanuva svetov. |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
postariot brat
Сениор Регистриран: 20.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 491 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za tie sto veruvaat vo eden Bog normalno e da veruvaat vo Bog koj znae se , pa Toj e Se. Inaku tie sto ne veruvaat vo Toj koj e Vo se, i koj znae se, i koj e Se, ne veruvaat ni vo sebesi, pa zosto togash nie bi veruvale vo niv i nivnite iskazi vo koi ni samite ne veruvaat, zosto dokolku veruvaat togas bi bile vernici. A jas edno znam , a toa e deka nevernicite kako i vernicite ne znaat se .(se nadevam deka nema da pocnat da ne ubeduvaat vo sprotivnoto), I se dodeka ne znaat Se tie veruvaat deka znaat dovolno, vprocem kako i nie. I se dodeka ne vregjaat zaradi nasata glupavost sto veruvame vo neverojatni prikazni, samo neka si pomislat na opsto prifatenoto Naucno tvrdenje koe vika deka Big Beng-ot se slucil vo del od sekunda i se se sozdalo od nesto sto bilo malo kolku del od atomot na vodorod i eksplodiralo i vsusnost toa ne e eksplozija zosto eksplozijata se slucuva vo nesto ami ova e povekje implozija znaci verizna reakcija koja se slucuva sama od sebe i sama vo sebe, i se siri vo sebe. -i ako ova ne go opisuva Boga togas ne znam sto(da ne zboruvam kolku zvuci neverojatno, i deka sepak e samo nedokazana teorija.).
|
||
Od iskona, do denes, a i vo vecnosta sekogas so nas e postariot brat Hristos, zosto se smiluva na nas i ni dade sansa da poveruvame, i da se nareceme ceda bozji.
|
||
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Pa ne e nisto cudno.On sekogas zboruva shifrirano (Ne e za zamerka programer e covekot)
Inace ja ve napustam vecerva.Inshallah se gledame skoro Peace,love and terror |
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
hahahhah voopto ne e opasno ako ne si Ahilej hahahhahah |
||
|
||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Potajno toj go misli toa, samo ne saka da ti go kazhe za da ne se ispokarash so efendija. |
||
|
||
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
OPASNO E SO STRELA AHILOVA PETA DA POGODIS
|
||
anakin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
ma jok
site odgovori se preuverlivi za da bidat istiniti Изменето од anakin - 29.Јануари.2008 во 01:00 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 23456 8> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |