|
И Библијата забранува свинско месо |
Внеси реплика | страница <1 23456 18> |
Автор | |||
KINGDAVID
Сениор Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9420 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Vo Stariot Zavet e navedeno deka svinjata ne treba da se jade. Vo Noviot Zavet ne se zboruva nisto za toa . |
|||
SOLI DEO GLORIA
|
|||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Одлично кажано!
Значи ако некогаш јаделе луѓе, тоа, според тебе не е нешто страшно? Се надевам дека ова е само фигуративно кажано, а не мислиш дека во случај на глад дозволено е да се јаде и човечко месо.
Постењето е и духовен акт, а не само телесен. Постењето не треба да се сведе само на нејадење нешто. Да не говорам дека постењето може да биде и само леб и вода и ништо повеќе, па дури и нејадење. |
|||
Templarius
Сениор Регистриран: 12.Февруари.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 2754 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne e vazno sto vo usta vnasash, vazno sto od ustata ti izleguva.
Svinskoto kako svinsko e ok, no i drugite mesa se ok. Sto da se jade a sto ne, ne moze da odredi verata tuku momentalnata situacija vo koja covekot se naodja. Za da se prezivee seshto se jadelo i ce se jade imame bezbroj primeri koga duri ludjeto, ludje jadele za da preziveat. Taka da vo normalni uslovi jadenje na svinjsko ne e grev. Inaku za postenjeto, toa e smeshno deneska koga postish mozesh cela trpeza da napolnish so jadenja koi se posni i da se prejadesh od seto toa, i kakov post e toa demek ako ne e mrsno znaci e ok da se jade za postot - toa se gluposti. |
|||
Give me your secrets
Bring me a sign Give me a reason To walk the fire See another dawn Through our son's eyes You give me a reason To walk the fire. |
|||
Лествица
Нов член Регистриран: 26.Април.2011 Статус: Офлајн Поени: 2 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
„Се што се продава на пазар, јадете без какво и да е испитување поради совеста, зашто Господова е земјата и она што ја исполнува.“ (1Коринтјани 10,25-26).
Изменето од Лествица - 26.Април.2011 во 14:11 |
|||
„ПОКАЈТЕ СЕ, ЗАШТО СЕ ПРИБЛИЖИ ЦАРСТВОТО НЕБЕСНО“ (Матеј 3,2)
|
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
тоа навистина е брутално,жалостно и безобразно
|
|||
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
http://www.crnobelo.com/vesti/svet/8139
|
|||
www.myspace.com/sblagoj
|
|||
gonzo
Сениор Мачкозил Регистриран: 04.Декември.2008 Локација: У дневну Статус: Офлајн Поени: 3137 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Kolku svinsko sum izel, sram mi e svinja u oci da pogledam...Sto se vika...
Edinstveno nesto koe go odreduva moeto meni e dzebot......Dobro de ne bukvalno....
Inaku sekoja cest za tie sto ne jadat svinsko, mislam koga praseto za nova godina ce dojde na masa, sekoja cest koj moze da mu odolee...
A za ova deka biblijata zabranuva jadenje svinsko meso,ne sum upaten, znam deka maalskiot pop po edno prase na jadenje bicka...I mu se poznava , pu pu da ne go urocam...
|
|||
You have the right to remain silent. Anything you say will be misquoted, then used against you.
|
|||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
пости се според вашиот календар, според нашиот................
|
|||
LiDivio
Модератор Регистриран: 19.Мај.2010 Статус: Офлајн Поени: 7265 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Мене друго ме интересира... ЗОШТО ПРАВОСЛАВНИТЕ КРКААТ СВИНСКО за Нова Година, а тогаш се најстрогите Божикни пости?
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Jas samo shto pojaduvav svinski vrat...
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
емил
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Јас сум православен и си јадам свинско.Омилено ми е.А сега доаѓаат празници ......
.....држи се душо моја грешна,колку битки со свинско те чекаат.....
|
|||
Messenger
Администратор Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Aha... a jas mislev deka se diskutira za toa shto e dozvoleno, a shto ne e dozvoleno od Boga za jadenje.
|
|||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|||
MrAleksandar
Нов член Регистриран: 19.Ноември.2010 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
|
|||
ИСУС ХРИСТОС ПРИНЦ НА МИРОТ. I'Love him
|
|||
Messenger
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne e rabotata dali Bozhjite sozdanija se dobri ili loshi... tuku dali s'e shto e sozdadeo od Boga e dobro za jadenje. Patem, vo zavisnost koja Kniga sledish, postoi i mesto kade shto Toj veli deka mozhe da se jadat mnogu neshta osven, na primer, "svinjata, zajakot i kamilata". Изменето од Messenger - 19.Ноември.2010 во 17:31 |
|||
|
|||
Внеси реплика | страница <1 23456 18> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |