![]() |
|
Албанскиот расизам кон соседите |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2345> |
Автор | ||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
http://bg.wikisource.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BA%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D1%8B%D0%B9-%D1%82%D1%8A_%D0%92%D1%8A%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%81%D1%8A
даааааааа, на български от 19- началото на 20 век текста изглежда друг. Нели? ![]() Изменето од pagane - 23.Јануари.2008 во 10:47 |
||
![]() |
||
naemnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
|
1# nie nisho ne trazheme od vas 2# a sho mislesh dali na katedrite na koj ti se tolku krstish se GLEDA SO SERIOZNOST DEKA BUGARITE NEMAT TATARSKO POTEKLO? A toa so Antikata, Gledam nikoj na Grcite ne im navagja Maana ama Na nas navagjate. A i Nashte oshe pred 1870 zboreja deka se Potomci na Makedoncite, prochitaj naprimer Slaveykov, AMA SHO GLEDAM OD NEGO NA PRIMER, VASHIO ATITUDE SPREMA NAS NE E SMENET AMA ZA INCH, NITI PAK NASHIOT, BIDEJKI KAKO SHO KE PROCHITASH TAM, SLAVEYKOV KAZHUVA DEKA I TOGAJKA SME VE VIKALE BUGARI TATARI BUGARIZIRANJE, TATARIZIRANJE, TOA E VASHATA CEL, ZATOA NE MOZHEME DA BIDEME PRIJATELI. KO KE PREKINETE SO TAJ ATTITUDE, TOGAJKA MOZHE DA SE GLEDA SHO KE BIDE, DO TOGAJKA, VERPISST EUCH |
||
![]() |
||
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
|
Борче, jас ке те изправам штото грешиш. Бугариjа нема апсольутно никакви претензии кон Македонски територии. Ние први ве признахме като сувернна држава.
Но сме против некоj да иска да припои Пиринско кон матицата... Пиринскот краj е неразделна част от Бугарската држава и вакви аспираци ке бидат тлкувани како посегателство. Другото што нема как да се приемем: кражбата на историjа: поспециално периодот ХІХ-ХХ век и в частност самуиловата епоха. Вие сте млад народ, и ние ве признаваме како такъв... (Мегьу другото: нас не ни интересува, но напаните да тражите идентитет уште од антични времиньа са комични погледнати од катедрата на сериозната световна историческа наука). Разбери: с мантрите "бугари-татари" нема как да трсите повеке од нас. |
||
![]() |
||
borec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
|
Moeto prashanje za Albanskoto ne priznavanje POVEKE se odnesuvashe na nashiot PREMNOGU TOLERANTEN ODNOS kon niv i samo ja istaknuvav celata nivna AGRESIJA kon nas (ili delumno) - na koja NIE nesoodvetno reagirame. Pak NE sugeriram vojna.....megutoa eden po zdrav i cvrst odnos so JASNO zacrtani celi i programi koi DIPLOMATSKI ke se izvrshuvaat.
A shto se odnesuva do "edinstvenata drzava vo momentov koja ima ekspanzionistichki ambicii", NE SE SLOZUVAM. Gi ima poveke koi se krijat zad grbot na Albancite....i chekaat TIE da ja izvrshat valkanata rabota namesto niv megu koi PRVA e "GRCIJA" a drugite mislat deka "ovojpat ke ja nadmudrat "Grcija" " pa se ke odi spored nivniot plan.
![]() Od druga strana ste I VIE BUGARITE, neli? Ispravi me AKO gresham. Ili ako gresham, kazi mi kako togash TI ke mi ja objasnish antimakedonskata politika sto Bugarija ja vrshi vrz Makedonskiot narod????
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Oho Boho ![]() Сениор ![]() Tatarin-Dragalevchanin Регистриран: 14.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 336 |
|
Питаш защо Албания не признава Македония? Отговора е много прост и всички вие го знаете, но не го изказвате. Албания е единствената държава в момента на балканите, която има експанзионистични амбиции и сън за Велика Албания. Аз лично съм радостен, че България няма обща граница с нея.
|
||
![]() |
||
borec ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Септември.2007 Локација: Australia Статус: Офлајн Поени: 1294 |
|
A be eve i jas sega pred da go prochitam ova - napishav edna slichna konstatacija (so krajna ISTA poenta) vo temata "zosto Albanija ne ja priznava Makedonija".
![]() Znachi braka Makedonci istorijata PAK se povtoruva - samo sega Rimjanite i Turcite gi zamenija so Albanci.
![]() ![]() |
||
![]() |
||
naemnik ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 658 |
|
Thanx Dule
|
||
![]() |
||
дуле ![]() Сениор ![]() Регистриран: 11.Ноември.2006 Статус: Офлајн Поени: 973 |
|
![]() |
||
|
![]() |
||
|
![]() |
||
|
DOBRO I ANGLISKIO SE SMETA ZA DEL OD GERMANSKATA JAZICHNA GRUPA, TAM IMASH PRAVO ![]() |
||
![]() |
||
|
De be Lugje, na ANGLISKI E.
Tolku li e problemot ANGLISKI DA CHITATE. Da sednam sega da go ovoa preveduvam niti imam vreme a i interes! Ako tolku vi prechi, brishete go. AMA INTERFJUTO E STVARNO JAKO!!!! |
||
![]() |
||
Цаци Галапчарот ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Локација: Byelorussian SSR Статус: Офлајн Поени: 955 |
|
Pa pricaj makedonski da te svi razumeju sta tuj trubis njemacki
|
||
![]() |
||
Boogie ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Модератор ![]() ![]() Слобода или Смрт Регистриран: 26.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 10652 |
|
Дај бе преведи на Македонски
![]() |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2345> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |