![]() |
|
Филозофирај |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3738394041 82> |
Автор | ||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Blagodaram gazela. Pozdrav do tebe ![]() ![]() |
||
![]() |
||
Феникс ![]() Сениор ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=mTCmVSp46 Регистриран: 12.Март.2010 Статус: Офлајн Поени: 8143 |
|
![]() ![]() ![]() |
||
...Ne gledaj nazad so gnev, nitu napred so strav, gledaj naokolu so razbiranje. ...
|
||
![]() |
||
KINGDAVID ![]() Сениор ![]() ![]() Solomon's father Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 9425 |
|
Ne vetuvaj naprazno , no ona sto si go vetil ispolni go . ( KINGDAVID , forumdzija od IDIVIDI forumot ![]() |
||
![]() |
||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
|
понекогаш...
неможеш да ебеш... а да не ти влезе... |
||
![]() |
||
|
Prostuvaj im na drugite, no i na sebesi. |
||
![]() |
||
zamislena ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 03.Јануари.2010 Статус: Офлајн Поени: 14566 |
|
..Луѓето многу повеќе се трудат да стекнат материјално
богатство..отколку духовно....иако повеќе од сигурно е
дека нашата ..среќа ја чини она што сме....а не она што го имаме ....
..Духовната сила во нашиот живот ... може да се види ...
преку нашата подготвеност ... да си ја признаеме вистината ....
да ја чуеме вистината од другите ... да ја шириме со што
повеќе љубов.... и да зборуваме од срце ....
Не треба човек да мисли дека е ... голем ... само затоа што
...му е голема сенката ...на изгрејсонце ...............
.
|
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
,..tuka mnogumina ziveat na grbot na,....drugite!
|
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
Mindy ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор ![]() ![]() Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
|
Живеј и остави ги другите да живеат.
|
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Ljubovta ne e neshto za koe treba da ochekuvame da dobieme neshto.
Ljubovta ne e trgovija, kje ljubam ako me ljubat, daj mi go - na ti go... Ljubovta e Ljubov samo koga JAS kje go snema i na negovo mesto kje se implantira TAA ili TOJ, TOA... Ljubovta e umiranje na Egoto (JAS, MENE). Samo togash moze da se govori za vistinska Ljubov i samo togash mozhe da se razbere shto mislel isus koga velel deka treba sosedot da se ljubi kako shto se ljubime samite sebe si i deka treba istata taa ljubov da e spodelena i so neprijatelot. Da, tokmu togash, koga chovek e navistina obzemen so Ljubov, koga negovoto Ego povekje ne postoi, koga toj umira, na mestoto na negovoto JAS se vsaduva ljubenata, ljubeniot, ljubenoto i siot svet, koga seto toa se dozhivuva SEGA bez da se mati momentot so minato ili nekakva nepostoechka idnina, so politiki, religii, dogmi, tradicii, nacionalnosti, klanovi, familii, biznisi, vrabotenost, imanje ili nemanje stanovi, avtomobil, vikendichka, pari... togash i samo togash se Ljubi potpolno i seopfatno. Problemot e shto lugjeto mnogu retko bile vo Ljubov. Tie mislele deka se vo Ljubov, no toa bilo samo atrakcija, interes, egoizam, ljubomora, moda, ubavo telo, prekrasni ochi, potencijalen materijalen prosperitet... seto toa nema vrska so Ljubov. Ako mozhe da se oddeli i verbalizira barem edna konkretna prichina zoshto smetame deka sme vo Ljubov, togash toa e siguren znak deka toa ne e TOA, toa ne e Ljubov. Bidejki Ljubovta e totalna ispolnetost i ne mozhe nishto da se oddeli od nea, nitu pak neshto da i nedostasuva... ako ima neshto takvo togash toa e samo chuvstvo koe go narekuvame so opshto ime ljubov, no ne e vistinska Ljubov. Simptomite na vistinskata Ljubov se apsolutna ispolnetost koja ne chuvstvuva nikakov nedostatok i nema potreba od nishto drugo, nepostoenje na idnina bidejki vo Ljubovta postoi samo SEGA i potpolno ischeznuvanje na JAS. Изменето од Messenger - 16.Септември.2010 во 23:11 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
гарант.
|
||
![]() |
||
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
|
![]() Poentata mi e - mora da ima obostrani cuvstva. Ako sakas samo "TI", mnogu brzo taa ljubov kje se pretvori vo nesto drugo... Изменето од Marko Polo 1 - 16.Септември.2010 во 21:35 |
||
![]() |
||
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
|
ама не ти е бизарен примерот, туку неадекватен...оти лjубов према некоj кого си гедал само преку слика не можеш да испитуваш.
ставрността си е стварност. |
||
![]() |
||
Marko Polo 1 ![]() Сениор ![]() ![]() venecijaner Регистриран: 20.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 9693 |
|
Ne znam kako go razbirate toa - "...da se bide sakan ne znaci nisto, a da se saka - se."
Ako avtorot misli na ljubov sprema licnost, cuvstvata treba da se obostrani. Celo e koga ima se. Bizaren primer - ne znam kolku moze da mi go ispolni zivotot ljubovta kon (na primer)Andzelina Dzoli, koja ne samo sto nema da me saka kolku i da ja obozavam, nego nema ni da doznae deka postojam na svetov... |
||
![]() |
||
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
|
Tokmu shto dojdov sega na ovoj podforum i mi se otvori stranata so ovoj komentar... i ne znam zoshto ne sum go prochital porano, no sega ednostavno ochite mi se vkovaa vo nego i ne mozhev da gi trgnam dodeka ne go ischitav do kraj... kazhanoto e potpolno na mesto! 100% vo centar, i toa po site osnovi ! SAMO LJUBOVTA E VISTINA, SETO DRUGO E ILUZIJA ! Toa go velel Buda, toa go velel Isus, toa go velela Rabija, toa go velel Ramakrishna, toa go velele site prosvetleni lugje... apsolutno site, do eden! Samo Ljubovta e vistna, a seto drugo e iluzija, vkluchuvajki gi site materijalni dobra, religii, veruvanja, filozofii i siot onoj bagazh shto ni go tovarat od momentot na ragjanjeto... seto toa e iluzija dodeka vo nas ne e cveta Ljubovta, dlaboko vsadena vo srceto i spodelena so sekoj i sekogo, bez razlika koj e toa, od kade doagja i kade se naogja. Изменето од Messenger - 16.Септември.2010 во 17:12 |
||
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3738394041 82> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |