|
КОЈА РЕЛИГИЈА Е ВИСТИНСКА? |
Внеси реплика | страница <1 3637383940 55> |
Автор | ||
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Сакаш да кажеш дека пред 1400 год девојчињата созревале на 9 години?
Па знаеш тоа и не е толку чудно кога ќе се земе предвид дека Мухамед тврди дека Адам бил висок 27.4 метри (Hadith, Volume 4, Book 55, Number 543), па најверојатно и Ева му била тука некаде и може слободно да се толкува дека Ева со таа висина созрела (била спремна за брак и раѓање) и на 1 година
|
||
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
||
Srcence
Нов член Регистриран: 01.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sekakvi razmisluvanja, no ako nevernicite barem malku bi se potrudile da procitaat nesto poveke za zivotot na Poslanikot s.a.v.s mnogu raboti bi gi razbrale vo vistinskata smila na zborot! Zalno e tolku sto gi izvrtuvaat rabotite! Selam
|
||
DAIJA
Сениор Регистриран: 08.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 1668 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
DALI E DETE ILI NE, SAM ZA SEBE GOVORI FAKTOT STO VO TOA VREME DEVOJKITE PORANO SOZREVALE I PORANO SE MAZELE.
TAKA NA PRIMER, AISA BILA VEKJE VERENA ZA NEKOJ DRUG, NO BIDEJKI TIE BILE POLITEISTI, JA OTKAZALE VERIDBATA, PA JA VERILE ZA PRATENIKOT MUHAMMED, NEKA E BOZJIOT MIR NAD NEGO!!!
zA SOZREVANJETO NA ZENITE GOVORI FAKTOT DEKA TOA BILO PRED 1400 GODINI, DEKA NA JUG ZENITE SOZREVAAT POBRZO I DEKA ARAPKITE SOZREVAAT POBRZO.....
I, NE OBVINUVAJ NEKOGO DEKA E PEDOFIL, KOGA VASITE SVESTENICI SE UTEPAA OD MEGJUSEBNO SEKSUALNO ZADOVOLUVANJE I OD ZLOSTAVUVANJE NA MLADI MOMCINJA!!!!
fAKT OD KATOLICKATA I OD PRAVOSLAVNATA CRKVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
Srcence
Нов член Регистриран: 01.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Vo pravo e onoj koj veruva deka Bog e eden i edinstven, i onoj koj na Boga ne mu prepisuva i drugi bogovi!
na kraj sekoj ce donese zaklucok koj nema da saka da go prifati zatoa sto mozebi ke se plasi od zaklucokot: no Islamot e pravata vera na koj sekoj eden covek treba da se pokori ako saka da go najde svojot spas!
|
||
Azrael
Сениор Регистриран: 20.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
sekoj za svojata religija ke kaze deka e pravata.
skientologot misli deka toj e vo pravo, jehovniot svedok misli deka e vo pravo, pravoslaniot misli deka e vo pravo, a isto i katolikot i muslimanot...e, ama ne moze site da sme vo pravo, edno mora da e VISTINSKOTO. imam sisstem za eliminacija, i za sega znam koi definitivno ne se vo pravo |
||
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ !
|
||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
||
О следбеници на Книгата, дојдете да се собереме околу зборот нам и вам заеднички: никого освен Бог да не обожуваме и никого да не Му здружуваме!
|
||
DAIJA
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za Boga ne e dostojno da tvrdi 2 razlicni raboti istovremeno!!!
Monoteizmot i politeizmot ne se 2 dopusteni raboti.
Prvata e nareden, a vtorata e zabraneta!!!
Osven ako vie nemate problem so vasite mozocinja, oti drvoto ima koren, steblo i krosna, no ima listovi, cvetovi i plodovi, neli?
|
||
|
||
mali simo
Сениор Регистриран: 22.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 1132 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
САМО ЗА ХТМЛ....... 1. ДАЛИ МУХАМЕД ИМАЛ 9 ГОДИШНА ЖЕНА???? 2. ДАЛИ ЗНАЕШ ШТО Е МУТА БРАК??? 3. ЗОШТО ГО МИЕШ ПАТ.....КОТ ПОСЛЕ КЛАЊАЊЕ??? Изменето од ACELERA - 03.Ноември.2007 во 13:46 |
||
ХРИСТОС ВОСКРЕСНА ОД МРТВИТЕ СО СМРТА СМРТА ЈА ПОБЕДИ И НА ТИЕ ВО ГРОБОВИТЕ ЖИВОТ ИМ ДАРИ
|
||
HTML
Група Регистриран: 20.Декември.2006 Статус: Офлајн Поени: 62 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
И пак ќе напоменам... Немам време да дебатирам тука, мие многу монотоно... Ако си или ти или некој кој било друг спремен за разговор во живо, ондак повелете... Има многу од нас кошто знаат доволно за својата вера, за Ислам, и верувајте, оној кој ја има вистината в раце... Неможе никој да го победи со некои испрвртени и изопачени работи. Уште еднаш, сакате разговор? Пријателски... Слободно пишетеми приватна порака (ПМ) па ќе се договориме каде како и кога... Може и на кафе, јур чоис :) Поздрав |
||
HTML
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Аха значи Господ ко го кажал тоа во првиот заповед сакал да речи дека НИЕ СВЕТАТА ТРОИЦА (ко шо напиша ти со правописна грешка) сме ЕДНО :) не биди Смешен. Ако е така ондак можеме ние да сваќаме суштини од сите работи, ама главната суштина е точно прикажана.
Зашто ондак не било вака
1. Јас сум Господ Бог Твој, Со еден единствен Син (исто така Бог) и Свет Дух... Ние Сме СВЕТАТА ТРОИЦА, Немај Друг Свет, Бог?
:)
|
||
HTML
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е сега баш си смешен брате...
Знаеш ова како му иде? Да дојде дете непочнато на школо да не учи што се МАТЕМАТИЧКИ ИНТЕГРАЛИ :)... Не биди смешен...
Ти немаш поим од овие работи ОЧИГЛЕДНО... И очигледно за исламот си слушнал само на телевизија или си имал најмногу некој погрешен пример па си нашол да коментираш тука.
Знаеш дека се тоа што го кажа е испревртено и обратно... СКРОС ОБРАТНО. И не само ова во овој пост туку и тоа претходното...
Во постот за Мухаммед (не Мохамед) с.а.в.с.
Кај пишува во Ислам дека ТРЕБА да Убиваш луѓе? (Сигурно не си прочитал Quran)
Кај пишува во Ислам дека Исламот стимулира Блуд? Ти воопшто имаш поим зашто во Ислам се забрануваат некои работи? Што значи Блуд? Колку строго е забрането само помислување на Блуд а не уште да се направи тоа!? Зарем не ја гледаш сликава во денешно време КОЈ ПРАВИ БЛУД... Дали оној којшто е Муслиман или напротив, Христијани, без разлика дали Православни или Католици...
И над сето ова, Кај си увидел дека исламот наведува на војна?! Со ова докажуваш дека само од на ТВ она што го гледаш и мислиш така е.
Немој да мислиш дека Иран = Ислам или Авганистан = Ислам или АлКаеда = Ислам... Испран ти е мозокот очигледно ако мислиш така...
Правиот муслиман секогаш живее во Мир и Слога со сите околу него без разлика дали се муслимани или не се...
Правиот муслиман секогаш помага на сите без разлика дали се муслимани или не се...
Правиот муслиман е човек со МОРАЛ, ХИГИЕНА И ВЕРА ВО АЛЛАХ.
Правиот муслиман е СИГУРНО човек којшто е далеку далеку понапред, попаметен и поморален од тебе!
Правиот муслиман е човек како што сигурно ти никогаш не би го ЗАМИСЛИЛ нити ЌЕ ГО ЗАМИСЛЕШ.
И на крај, во Ислам се вели дека секој којшто ќе се самоубие значи не умрел како муслиман, а ако не умрел како муслиман, Џехеннем(Пекол).
А бидејќи знам дека после оваа порака ништо нема да сватиш затоашто пак ќе се повторам од она претходното дека ВИЕ САМО НА ФОРУМ БУБАТЕ а дај да се најдеме во живо и да праиме еден искрен муабет како човек со човек, како двајца верници (АКО СТЕ) па после да видиме кој е на кое место и кој е прав.
Ако ви перат мозок Телевизиите, Медиумите па и Интернетот во денешно време за тоа КАКОВ Е ИСЛАМОТ, верувајте, многу сте заминале настрана... 99% се тие работи контра ислам за да се појават вакви како тебе и на некои како мене да им изгледаат смешни со нивните постови. Знаеш кога ќе ја дознаеш ти вистината, Драг човеку?
На денот на твојата смрт... Се надевам ќе биде многу покасно за да имаш време тоа да биде дур си жив. Поздрав
|
||
здраво
Сениор Регистриран: 15.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 253 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
1,Да се самоубиваат луѓе ,но тоа е ГРЕВ.
2,Направи разлика помеѓу православие и католицизам,па да дискутираме. 3,Кажи ми за жена му на мохамед ,таа 9 годишната. |
||
|
||
AK47
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2007 Локација: Albania Статус: Офлајн Поени: 286 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
zdravo, taka ti se cini tebe, koga ke ti vleze nekoj doma da te ubie , dali ke mu dozvolis da go stori toa, kolku samo samoubistva se izvrsuvaat vo hristijanstvoto deneska vo "mirni" sostojbi, zatoa sto ne im se zivee, koj se toa hristijani koi pocnuvaat vojni na sekoj del , i sakaat da im imponiraat svoj nacin na ziveenje, ova li e hristijanstvo, koi se toa Krstonosci koi ubivale i palele na sekoj cekor kaj sto gazele,
|
||
здраво
Сениор Регистриран: 15.Декември.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 253 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Првиот божји заповед гласи
1. Јас сум Господ Бог твој, Немој да имас други богови освен мене!
Е сега, Господ Бог е ЕДЕН или Има и Син? (Друг Бог)? :)
Немам време повеќе да коментирам... Морам да си одам :)
Пријателе пробај да ја сватиш суштината на Светата Троица.Барај ,читај ќе научиш. И дрвото има корен,стебло и крошна па сепак е целина едно. Изменето од здраво - 02.Ноември.2007 во 23:54 |
||
|
||
Внеси реплика | страница <1 3637383940 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |