![]() |
|
Дали сте љубоморни? |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3536373839 54> |
Автор | ||
IzGubEnA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1066 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
samo probaj nesto so nekoja druga ke vidis ti ![]() |
||
|
||
![]() |
||
Палестинец ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 24.Јуни.2007 Статус: Офлајн Поени: 12129 |
|
Немој...верен сум ти..... |
||
![]() |
||
IzGubEnA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 20.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 1066 |
|
vo momentov premnogu
![]() |
||
|
||
![]() |
||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|
ма, сум , ама брзо ми поминува
како ме мота бре мајката.... ![]() одма има спремен одговор |
||
![]() |
||
fragola ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
|
Ako ne cuvstvuvam ljubomora znaci moze da mi bide drugar.
|
||
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
||
![]() |
||
nali5555 ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 10.Мај.2009 Статус: Офлајн Поени: 17 |
|
daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,ama go i pokazuvam nemozam da skrijam
![]() |
||
![]() |
||
*moon* ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
|
ne samo ponizena, od tvojata glupavost
|
||
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
||
![]() |
||
ANITA11 ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 21488 |
|
EHEHEEEE ...DA
![]() |
||
![]() |
||
Renatax ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Декември.2008 Статус: Офлајн Поени: 11613 |
|
Nemoj da go prochita ova Enigma,kje imash debata nekolku chasovna ![]() |
||
![]() |
||
pcelka ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 10.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 3326 |
|
Паталошка и нормална љубомора....
Постојат разлики помеѓу овие два вида на љубомора.Особата која паталошки е љубоморна не и треба повод за тоа темно чувство и не и помагаат никакви објаснувања. Кај паталошката љубомора,особата исклучиво ги толкува доказите за неверна појава,одбива да им поверува на спротивните докази и го обвинува партнерот за неверство со повеќе партнери. За разлика од паталошката,нормалната љубомора е поттикната од конкретни ситуации.Нормалната љубомора воглавно се однесува само на одредена особа. Љубоморните особи патат поради ваквата нивна состојба.Се чувствуваат потиштено,луто,преокупирани се со страв дека ќе бидат отфрлени,напуштени и не можат да ја контролираат својата љубомора. Сепак,паталошката љубомора ако навреме се препознае,може да се излечи. Важно е навреме да се препознае и да се реагира на тој проблем или да се побара стручна помош.Таквите луѓе на почетокот на врската даваат сигнали дека имаат проблем со љубомората но проблем е што партнерот тоа го разбира како доказ на страствена и посебна љубов. |
||
секој нов ден, носи нова надеж...
|
||
![]() |
||
којсумјас ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
|
Мене не си ми кажала... за другите... не знам... |
||
![]() |
||
mistake ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 26.Јануари.2009 Статус: Офлајн Поени: 8613 |
|
. Изменето од mistake - 29.Јануари.2011 во 17:42 |
||
![]() |
||
brza ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
|
ne e ljubomoren samo toj..na kogo ne mu ,...stalo !
![]() |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
![]() |
||
![]() |
||
blackeye ![]() Сениор ![]() ![]() The Body Регистриран: 24.Август.2007 Статус: Офлајн Поени: 4058 |
|
i jas ko slucajov nad mene.... |
||
Ne znam kako da pobegnem
od sna, I ne znam dal' te iko voli kao ja, Al' ne bi ova noc tako bolela, Da me nisi volela.... |
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3536373839 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |