![]() |
|
НЕСРЕЌНИТЕ ЛУЃЕ СЕ ЛОШИ |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3435363738 54> |
Автор | ||
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Дете кое растело во хармонични услови, опкружено со љубов, во психолошки здрава средина, никогаш нема да стане сериски убиец.
Тоа не значи дека животот нема да си поигра со него и дека нема да стане несреќно - и по автоматизам лошо? ![]() |
||
![]() |
||
Gabriela_S ![]() Модератор ![]() ![]() Регистриран: 22.Февруари.2008 Локација: On the stone Статус: Офлајн Поени: 21943 |
|
Не можам да ја прашам, и мене ми е скарана ![]() |
||
![]() |
||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|
архивата на DNK во себе содржи основа за креирање на карактерот, но во суштина, неговиот понатамошен развој зависи од околностите.
Дете кое растело во хармонични услови, опкружено со љубов, во психолошки здрава средина, никогаш нема да стане сериски убиец. Среќата е внатрешно чувство на задоволност со условите. И нема баш некоја врска со сметката во банка, или со бројот на становите кои ги поседуваме. Обратно, несреќен е оној кој има мал капацитет на внатрешна енергија за секојдневното справување со предизвиците, потклекнува на проблемите и ги доживува како несреќа! Несреќниот е незадоволен од ситуации на кои некој друг би гледал поведро, па заради тоа се чувствува како губитник. Несвесното во тебе, биолошкиот инстинкт те тера да се бориш во ситуација во која се чувствуваш загрозен. За жал, некогаш дури и валкано. Лошиот човек е завидлив, осветољубив, силно себичен, лаком, зајадлив, циничен. СРЕЌНИОТ ЧОВЕК НЕМА ДА БИДЕ НИШТО ОД ОВА. НЕСРЕЌНИОТ ЌЕ БИДЕ! |
||
![]() |
||
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
|
едноставно, прашај ја како таа себе си се доживува прашај ја дали е среќна! и при тоа ич не е битно што тие околу неа мислат дека ги има сите услови за да биде среќна. |
||
![]() |
||
|
Едно прашање до Кејт: Кога веќе објасни дека ДОБАР = ЗАДОВОЛЕН ( не материјално, туку духовно) ќе можеш ли во кратки црти: НЕСРЕЌЕН =
![]() |
||
![]() |
||
МАРШАЛ ![]() Сениор ![]() ![]() ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
|
koja e definicijata za NESREKJEN a LOŠ ? ........ nesrekjen poradi koi pricini pa los ? ........... nesrekjen vo koj smisol ? ........ kakva nesrekja ? ... avionska , brodska , avtomobilska , ili mozebi ne mu raboti liftot vo zgradata a toj zivee na 20 - ti sprat ? ..... i toa bas koga se vrakja od pazar ? ....... poimot NESREKJEN e mislam obimen i opfakja mnogu nesta ... ne bi bilo li vo red nekoj od popametnite , ponacitanite , da ni pojasni za da mozeme da fatime nekakov red vo diskusijata ?
![]() |
||
![]() |
||
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
|
За таквите во Велес во мое време викаа дека им фали цел Црн Бор и пола Треска. ![]() |
||
![]() |
||
|
да си среќен не значи да си богат
![]() наивен и смотан не е исто со добар ![]() |
||
![]() |
||
criminal-F ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Јануари.2009 Локација: Japan Статус: Офлајн Поени: 173 |
|
zlostornikot se vrakjat na mestoto na zlostorstvoto
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() za da bidis losa trebit da imas mnogu pamet ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
||
|
[QUOTE=kejt-d-grejt] ,,Јас ќе ти раскажам една приказна, -рече Маргарита и ја стави својата врела дланка на потстрижената глава, -имаше на земјата една тета... и таа немаше деца и воопшто немаше ни среќа. И ете, таа отпрвин многу плачеше, а потоа стана лоша... - Маргарита замолче. ,,
Мајсторот и Маргарита - Булгаков (многу е убава) Кога сме кај приказните - И на Пепелашка, и на Снежана мајките им беа починати, а тие беа понижувани, несреќни и тажни, ама беа многу добри. Нивните маќеи, пак обично доаѓаа сосе деца, стануваа кралици, а беа злобни до коска Во серијата ОПСТАНОК (МТВ) 4-те деца кои настрадаа во реката Црна ги спаси човек (Мето Јовановски го играше)кој беше многу несреќен (ги изгуби жената и синот)и огорчен од луѓето, живееше сам во планината....но ете сепак не беше лош.... ![]() Изменето од Gabriela_S - 21.Април.2009 во 11:12 |
||
![]() |
||
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
|
se soglasuvam,no sepak toa sto sme mora da go prifatime... |
||
Обожавам луѓе кои ме смеат.
Искрено, мислам дека смеењето е нешто што го сакам најмногу. Тоа лечи многу болести. Можеби тоа е најважното нешто кај човекот. Одри Хепберн |
||
![]() |
||
|
...ма да, меѓутоа огорченоста е чувство кое не трае долго
по некое време се трансформира во друго потрајно чувство и на крај не дај боже, во карактерна особина. |
||
![]() |
||
sanja-a ![]() Сениор ![]() ![]() Only God Can Judge Me! Регистриран: 12.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 13457 |
|
nesreknite...mozebi se poveke ogorceni otkolku losi
![]() |
||
![]() |
||
criminal-F ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 02.Јануари.2009 Локација: Japan Статус: Офлајн Поени: 173 |
|
i jas sum nesrekna i sum losa
|
||
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3435363738 54> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |