IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > АРХИВА > Забава, разно, игри, интима
  Активни теми Активни теми RSS - ЕВРОВИЗИЈА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЕВРОВИЗИЈА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 70>
Автор
Порака Обратен редослед
Quentin Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 12.Јануари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 763
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Quentin Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 18.Мај.2008 во 02:33
Од она што успеав да го слушнам, Босна ептен ми го прави ќефот.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 21:23
...makishkul (ova na vlashki)големо%20гушкањеmil na majka... arno velish...da si sedam jas vo obrazovanie... so maleckite moi devetkoletkashi nema pazarenje ...ili te sakaat ili ne te sakaat... vo sekoj slucaj so niv si sekogash pobednik... a za minister.....pu...pu skraja bilo...seushte me drzi pamet... i aj da si se pofalam... pre dobra sum za toa mesto... ne odam na drug teren... svetot na mladite ostanuva... am pak me jade janza ako ne kazam...mislam deka pobednici ke bidat Hrvatska ili Albanija... ako "pogodam" castish kafe...a moze i ladno kajnecerce (ko shto go vika edna moja drugarka)...големо%20гушкање
Кон врв
im happy Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 18.Април.2008
Поени: 136
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 20:01
ох Израел прекрасноооооо
middle is best... i believe in science
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 18:57
Пак ќе победат балканци trust me. Освен ако не ги зезне Dustin the Turkey - Дастин мисирката од Турција пак балканец човече хехехее
Ма сите се супер на свој начин. Сите. Само седи и уживај

Изменето од im happy - 17.Мај.2008 во 20:31
Кон врв
alan ford Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Регистриран: 02.Март.2008
Поени: 10782
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 10:06
DRAGA MOJA mammad
Odma da ti kazam nema da imas potreba da napustis obrazovanie,a voedno i ke ostanes uskratena za rabotata kako evroviziski abalitivar..t.e vidovnjak
Jas kao kvazi-strucnjak za Evrovizijata ti go tvrdam,i stojam pozadi ovie zborovi.
E sega samo nekolku stvarcici da pojasnam..PRVO..nikoj nikogo ne nateral da pee na angliski jazik..Toa e izbor na sekoja zemja ucesnik..dali ke pee na angliski,francuski,svojot majcin jazik,mesavina od jazici ili pak nekoj nepostoecki jazik.Toa se fakti..Eve mnogu svezi primeri,da pocneme od nas..Do sega peevme na Makedonski,pa na Angliski,pa Elena Ristevska napravi MIX od dvata jazika isto kako i Karolina godina porano...taka da sekoja zemja ,odnosno maticnata kuka (vo slucajov MTV) ima pravo da isprati pesna na koj jazik saka..Lani mislam deka sosema zasluzeno pobedi Srbija ,a peese na svojot srpski jazik..ovaa godina pak ima dosta vakvi interesni slucai..na primer...Crna Gora pee na Angliski,dodeka Svajcarija ke pee na italijanski..a Belgija pak pee na jazik koj voopsto ne postoi,no e dosta slicen so jazicite od bivsite zemji na SFRJZnaci jazikot na koj ke se izveduva pesnata zavisi od nas samite,nikoj ne ne tera da peeme na francuski,angliski ili grcki.
Vtoro draga mammad,se soglasuvam koga ke kazes deka sekoj si glasa za svoite komsii,no da se razbereme..dobrata pesna,prosledena so svetski aranzman,a voedno i scenski nastap,ednostavno ne moze a da ne bide primetena,ili potocno da ne osvoi poeni..Eve ti pak primer..lani Srbite gi sobraa site "12" od komsiite,plus Avstrija i Svajcarija,no ajde tuka ke kazeme dijasporata glasala..no kako Srbija dobi 12 poeni od edna Finska,kade voopsto nema srpska dijaspora...ili pak..ako ne dobi 12,togas kako uspea da dobie 10 poeni od edna Spanija,Norveska,Island..i red drugi zemji koi voopsto nemaat ni srpska dijaspora,nitu pak gi "mirisaat Srbite"? A onie sto ne im dadoa po 10..im dadoa po 8 ili 6..retko koj im dodeli pomali poeni od 5.Taka da muabetite za komsisko pazarenje drzat,no deka tie go odlucuvaat pobednikot-pagaat odma u voda..Nikoj nema tolku mnogu komsii so koi ima super odnosi za da go napravat pobednik,bidejki da te potsetam sepak glasaat 44 zemji Isto taka golema uloga ima i scenskiot nastap,samata koreografija no najmnogu od se PRE-IZBORNOTO pretstavuvanje..Povtorno ke ja zemam Srbija kako primer...Do nivnata pobeda vo Helsinki stoese cel tim sostaven od nad 150 luge,marketing agencii dve-edna srtpska i edna stranska..potoa Srbite bea edinstvena zemja koja svojata "MOLITVA" ja otpaaa na nekolku jazici,megu koi i na finski,i normalno pred finaleto na site radiostanici,cel mesec se vrtese Finskata verzija na Molitva..zatoa i dobija 12 poeni od edna nordiska zemja..potoa morame da se soglasime deka Marija Serifovic bas i ne e najprivlecna mlada dama (nema da spekuliram za nejzinata sex-orientacija) iako e jasna kako den,no sepak so 5 lepotici pozadi nea nikoj ne gledase vo Marija nego ja slusaa pesnata so pogled kon drugite devojki...Sakam da kazam deka se bese osmisleno do najmal detal,site nivni presskonferencii bea na uzasno profesionalno nivo,i sekoja press-konferencija si imase svoja prikazna..No   sepak,najgolema zasluga ima kompozitorot i aranzerot..zatoa sto sepak MOLITVA e edna od najakite baladi koi voopsto postoele..sto znaci prv i glaven preduslov e dobra pesna..so dobra pesna ne moze a da ostanes nezabelezan,pa makar zemjata se vikala i Eritreja. A za tvojata analiza mammad deka na red e Albanija da pobedi,ke kazam draga mammad,sreken sum sto sepak ke bides del od obrazovniot sistem na RM uste niza godini,daj boze i nekoj minister za obrazovanie da stanes,pa da gi upravis rabotite vo tvojata,a i nasa najvazna oblast,zaedno so zdravstvoto koi tonat u mizerija,ova go kazav zatoa sto za ESC-analiticar ne te "biduet" Albanija nema da vleze ni vo finaleto
mammad za minister za obrazovanie!!!...samo covek od obrazovniot sistem moze da gi resi obrazovnite problemi,a ne nekoi outsideri...te guskam mammad
I vrag može citirati Sveto pismo za svoje potrebe.
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 07:17
inace mislam,odnosno 100 % sum sigurem deka pobednikot ke se bara pomegu slednive pesni

изненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадувањеизненадување
изненадување
...greshka si dete...tvojata analiza ke vazeshe ako beshe evrovizija ...evrovizija... ama ova odamna e kvazivizija... prvo shto gi nateraa site da peat so angliski verzii na pesnite... evrovizijata tokmu  ja kraseshe paletata pesni na evropski jazici ... vtoro shto sekoj si glasa za svoite komshii..a nash*te komshii se... kud koj mili moj... treto... shto ja ispolitiziraa... ako vnimatelno sledish...pobedi Ukraina...civijata na Rusija...pa od kaj bea onie demonine...pa Srbija... e sega... na red se Albanija ....edinstveno shto moze da gi plashi se magazinite so municija okolu Tirana... sem ako organiziraat neshto na moreto im... ili Hrvatska...toa se "favoritite" koi ke pobedat... i ako sum vo pravo... napushtam obrazovanie ... i odam vo analiticari...evroviziski... ili vo vidovnjaci...намигнување
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 02:29
inace mislam,odnosno 100 % sum sigurem deka pobednikot ke se bara pomegu slednive pesni
1.RUSIJA-zaedno so Dima Bilan,na scenata od led.kliza i Evgenij Plusenko-svetskiot sanpion vo umetnicko klizanje,a seto toa e pridruzuvano od momak koj sviri na Stradivarius violina vredna 7.000.000 eura..e toa e fantasticna koreografija
2.SVEDSKA-spored mnogumina veke pobednici,no jas ne sum bas najsiguren..sepak ednas od najdobrite pesni ovaa godina..prednosta im e vo toa sto ovaa godina ima premnogu baladi,a ona pee FANTASTICNA brza pesna koja odma vlaga u uvo..a i samiot naslov.."I need a hero"...pa na kogo ne mu treba heroj?
3.SRBIJA-Srbite idat na veke proverenata opcija...ekstra mokna balada,so eksta mokna izvedba od Jelena Tomasevic..Emotivniot naboj,violinata,i glasot na Jelena nikogo ne moze da ostavi ramnodusen.Voopsto nema da bidam iznenaden,ako Srbija pobedi povtorno,no ovojpat na svoj teren
4.BELGIJA-Spored mene favoriti od senka...pejat nekoja cudna pesna koja ne spaga vo nieden zanr,jazikot na koj peat ne postoi,izmislen e,no nalikuva na nasite balkanski jazici...Interesno,novo..i ako ne bidat pobednici,sigurno ke bidat visoko plasirani
5.IRSKA...Povtorno cudna pesna...no ovojpat jazikot ne e iznislen,peat na anfgliski...potocno kuklata Dastin the Turkey...neverojatno smesno ,urnebesno i nezaboravno...nisto cudno Dastin da ja odnese i pobedata
6.HRVATSKA...Za mnogu autsajderi...no denovive se poveke se smeta na niv kako na uste eden favorit od senka..A kako i new bi koga dedoto e "najstariot internet" na svetot,se narekuva 75 Cent,bidejki ima 75 godini..miksa i rapuva..a i melodijata e prekrasna
7.GRCIJA...ne veruvam deka ke pobedat,no siguren sum deka so originalnata koreogafija,dzinovskata kniga na scenata koja se otvara na sredina na pesnata nikoj nema da ja zaboravi,,A i pesnata e brza pevliva,tipicno evroviziska
ova spored mene se pesnite megu koi ke se bara ovogodinesniot pobednik,no kon ovie ne mozam a da ne vi preporacam nekolku licno moi favoriti
1.BOSNA I HERZEGOVINA...dokolku jas bi se prasuval,Bosancita bi bile ili prvi ili vtori...neverojatna pesna,zarazna,smesna,tekst koj vlaga od start vo usi..nevidena energija ,humor i underground na nepovtorliv Bosansko-Balkanski nacin...12 points
2.BUGARIJA....Ultra moderno.dopadlivo...ednostavno zvuk na noviot milenium...Najprijatno iznenaduvanje mi se Bugarite,imajki predvid kakvi sranja prakaa proslite godini
3.UKRAINA...veke slobodno mozam da kazam...standardno dobri kako i sekoja godina..brza pesna,zarazna,provokativen tekst,lepotica na scenata so prekrasen glas...ova e bas evroviziska pesna
4.SLOVENIJA...fantasticno interesna pesna...ritam,nepovtorliv aranzman...a za devojkata koja pee,i nejziniot glas bez komentari sum..Fantasticna stvar doaga od Slovenija,nema sto
5.NORVESKA-..povtorno interesno...Norvezabite koketiraat so retro stilot,koj za volja na vistinata nikogo ne ostava ramnodusen...tesko deka ke pobedat,no ke bidat visoko plasirani
6.SVAJCARIJA....ednostavno...ima nesto vo ovaa pesna,a faktot sto peat na italijanski e samo 4-5 poena plus
7.GERMANIJA....interesno interesno...navistina intersna pesna..dokolku ne se "normalnite sosedski razmenuvanja na poeni...Germanija bi bila visoko plasirana definitivno

p.s na kraj...mnogu sreka im posakuvam na nasite,i pokraj (spored mene) uzasnata scenografija...sepak bar u finale da se plasiraat..ke bide extra 8.PORTUGALIJA...mokna mokna mokna balada...tolku

Изменето од Makijaveli - 17.Мај.2008 во 02:31
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Techno thief

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај alan ford Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Мај.2008 во 01:46
Originally posted by blashka blashka напиша:

Навивам за нашиве...и се надевам ...сакам...да освојат

некое место меѓу првите........среќа среќа...Тамара е прекрасна...среќа

Se slozuvam...Tamara e prekrasna...ali scenskiot nastap ni e katastrofalen...Ne mi e jasno cila bila idejata likovite na Adrijan i Vrcak vo format se najdat nepodvizni na fantasticnata scena vo Belgrad a Tamara da pee pred tie dzinovski posteri...Premnogu bedna scenografija a i samite tie sliki ja "kradat" izvedbata na Tamara...poveke luge ke gledaat vo zalizanata frizura na Vrcak nego sto ke ja slusaat Tamara i pesnata...jas licno sum razocaran,navistina steta
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај im happy Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Мај.2008 во 20:03
ШВАЈЦАРИЈААААААААА па кај сум била до сега. Човекот пее на италијански и песната е НАЈДОБРА. Запамтете ШВАЈЦАРИЈА
Кон врв
Гостин Кликни и види ги опциите
Гостин
Гостин
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Гостин Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 06.Мај.2008 во 00:46

Навивам за нашиве...и се надевам ...сакам...да освојат
некое место меѓу првите........среќа  среќа...Тамара е прекрасна...среќа
Кон врв
ivi Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2008
Поени: 127
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ivi Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Мај.2008 во 12:07
ODVAJ CEKAM DA GLEDAM,DA VIDAM STO KE NAPRAVAT NASIVE.E AKO I OVAA GODINA NE NAPRAVIME NISTO,JAS MISLAM DEKA VEKE TREBA DA SE OTKAZEME OD EVROVIZIJA.AMA,DA SE NADEVAME DEKA KE VLEZEME BAR ZA VO FINALE ZA NAREDNATA,DA NE SE MALTRETIRAME PRVO POLUFINALE PA FINALE
Кон врв
super babicka Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Јануари.2008
Поени: 348
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај super babicka Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 02:18
blagodaram na linkovite mislam deka bajagi se potrudile i ke stiskam palci bar vo prvite 10 pesni da bideme no site znaeme kako i koj za kogo glasa-stara shema no mora da bideme optimisti i so pozitivna energija za nasite tamarceto e odlicno...
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:29
Во претходниот пост линкот е до англиската верзија. Колку што разбрав песната е снимена уште на 6 јазици и тоа: македонски, албански, србски, турски и руски.

Еве ви линкови и до другите верзии:

Македонска верзија
Албанска верзија
Српска везрија
Турска верзија
Руска верзија

Одличен потег на македонскиот претставник! Се надевам дека ќе вроди позитивни резултати!

Изменето од doriangray - 29.Април.2008 во 00:31
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
doriangray Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Опсесивен компулсивец

Регистриран: 03.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Поени: 1460
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај doriangray Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Април.2008 во 00:11
Конечно е снимен видео записот за песната која што ќе ја претставува нашата земја на претстојната Евровизија во Белград. Интересно е што спотот е снимен на повеќе јазици, со цел полесна промоција на песната и претставниците низ европските земји. За да го видите официјалното видео клик тука.
Don't tell me what to do 'cause I'll never be uptight like you.
Don't look at me that way 'cause I ain't never gonna change.
And if you're talking about my life you're only wasting your own time!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3435363738 70>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,219 секунди.