|
ЗБУНЕТОВА ТЕМА |
Внеси реплика | страница <1 3233343536 137> |
Автор | |
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ova zvuci prekrasno i mnogu iskreno
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...ме допираш нежно и со мисла и со поглед да го отвориш оној затворен дел во мене кој ме плашеше како пештера со лилјаци и нераспознатливи еха. Тој те привлече, мислев дека е грешка заради заслепеност од моите пет минути кога светот постоеше само заради мене и ти се затекна во нив. Во моите мрачни тајни навлезе изговорена светлина од твоите усни - Ако се толку моќни, зошто тогаш се кријат во темнина и магли чекаат поволна шанса да нападнат ? - видов моќ во тебе, раширив зеници до испукување на капилари - Зар е можно да постоиш самовило ? Не си дел од замислени приказни крај оган, најавувана во многу кралства низ многу векови, ти си вистинската. Најпосле суочени, црно и бело сонце, силен, но осамен и со замрзната душа ти се предавам, немам што да загубам, секоја победа ми беше пораз. Гледај, се растопив, остана само она мало изгубено дете со скоравени солзи, без сила за бар уште еден плач, ме правиш толку мал, дури и волкот си игра со мене, ме лиже и ме влече кон тебе, со раширена прегратка ме чекаш. Вистинито е, не сме само подвижни слики со магија која не не допира, мојата душа сега е рајска долина, ти береш цвекиња за нашиот дом, по мирисот ќе го најдам патот, ти ќе ме чекаш, ни најмалку не се сомневам...
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
Enigma
Сениор Регистриран: 11.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 9984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...............
|
|
apce
|
|
Enigma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... сите прекрасни верзии од тебе ги видов, само нив ги гледам, нема други. Тоа е некоја друга, не си ти, потсеќа на тебе, со тежок поглед, самар од олово што ми става и желба да бидам на друго место и во друго време, таму ме тера да останам, како полжав не излегувам. Иде будала со валкана кеса што полжави збира, не бил будала, прост бил, уште полошо. Нема врска, за три дена заборав секого стига, немам толку време, порано ќе биде.
Се подигам високо, истегам крилја, ќе те најдам, парчиња олово испаѓаат од мене, тресок и лелек се слуша, не сум земско суштество, ми е гајле што сакаат тие. Ме чекаш лесно облечена седната на облак со откриени нозе и нестрплива насмевка, нема жива публика, само немоќни еха, ова е место каде можеме да бидеме кои сакаме. Зад тебе сум, не ме гледаш, само ме замислуваш, тајните движења ги изведуваш, ме допираш иако не знаеш дека сум зад тебе и со очи ти ги галам бутините на кои се појавува траг од моте прсти, се повеќе нозете ти се откриваат кои нестрпливо мрдаат. Откриен врат и голо раме ми зборува, ги бара моите усни, ме чешаат. Не сум веќе зад тебе, ти знаеш затоа што сум во тебе уште многу одамна, така и ќе остане, како мрежа од пајак молњи се преплетуваат... |
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...те прашуваат пријатели од три пати неделно зошто твоето место за бриџ останува се почесто празно, зошто имаш замислен и незаинтересиран израз наместо оној насмеан и досетлив со кој им ги разбиваше сивилата во нивните животи. Се забележува искра кога ќе се појави првата буква од моето име на било кој дел од твојот живот, забележуваат и твоите пријатели, но ја немаат целосната слика на она што те обзема, нема да бидат среќни доколку дознаат што е тоа што те прави среќна, нивните симпатии сигурно нема да ги имам затоа што сурово те одземав од нив, без прашање и почит, без желба уште некој да ја сподели нашата лична историја.
Те земав, те однесов за да те сакам повеќе од три пати неделно, не знаев дека ќе те сакам неброено пати неделно, а не ти здосадив, ме засака многу пати неделно. Ни прејде во денови и во часови, мигови еден без друг долги ни станаа, мигови на патење и страв од загуба, сега кога спознавме како изгледа да се биде човек, да се биде љубов. Колку пати неделно се губиме пред очите на сите, се претвараме во слатка невидливост, радост заради тоа што не иземаат од нивните планови за да имаме повеќе време за нас. Ја бришеме личната историја за да не заборават кои бевме затоа што не можат сватат кои станавме... |
|
Enigma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
|
|
apce
Сениор Регистриран: 18.Октомври.2007 Локација: Malaysia Статус: Офлајн Поени: 2717 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...............
|
|
apce
|
|
zbunet
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... за рака фатени крај езеро молкум шетаме, шумат бранови нешто ни зборуваат, на насмевки не тераат, погледи чести еден кон друг вперени, како е убаво кога никого во близина нема, никој што не познава, на толку голем простор и голема слобода да се чувствува, без да мислиме дали некој нешто ќе каже на нашите палави повремени подврискувања додека со јато гулаби се тркаме. Задишани и црвени од млакиот студ кој не тера еден во друг да се збиваме, секој мирис да си го запомниме, секој заеднички пат како да ни е нов и како да ни е последен додека се обидуваме се да си искажеме. Да се сака значи да се докаже своето постоење, да почитуваш значи да се потврдиш себе си како човек вреден за внимание. Ме прашуваш што зборувам, велам го повторувам она што ме научи кое така тврдоглаво одбивав да го сватам, те гушнав, ти се заблагодарив со најдобриот бакнеж на кој ме научи, ми пишуваш петка на дланката, на другата пчеличка, велиш дека имам уште да учам.
Клекна пред мене и почна да рониш трошки од утринскиот геврек. Те галев по косата, гулаби се собраа, понекоја трошка ја одведе ветерот во водата, нека има и за рибите. Те гледав како кралица и гулабите те гледаа, ние знаевме која си, секогаш твои ќе бидеме ... |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
... mala pomosh...ne palam neshto... ovoj trosedov..od ordinacijata go nosat na hemisko
|
|
ZeZnAtA
Сениор Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
Внеси реплика | страница <1 3233343536 137> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |