IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Општо > Разно
  Активни теми Активни теми RSS - ЗБУНЕТОВА ТЕМА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

ЗБУНЕТОВА ТЕМА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 137>
Автор
Порака Обратен редослед
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Статус: Офлајн
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2009 во 23:15
Ova zvuci prekrasno i mnogu iskreno
I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
zbunet Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Регистриран: 24.Февруари.2007
Поени: 15549
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 22.Февруари.2009 во 21:51
...ме допираш нежно и со мисла и со поглед да го отвориш оној затворен дел во мене кој ме плашеше како пештера со лилјаци и нераспознатливи еха. Тој те привлече, мислев дека е грешка заради заслепеност од моите пет минути кога светот постоеше само заради мене и ти се затекна во нив. Во моите мрачни тајни навлезе изговорена светлина од твоите усни - Ако се толку моќни, зошто тогаш се кријат во темнина и магли чекаат  поволна шанса да нападнат ? - видов моќ во тебе, раширив зеници до испукување на капилари - Зар е можно да постоиш самовило ? Не си дел од замислени приказни крај оган, најавувана во многу кралства низ многу векови, ти си вистинската. Најпосле суочени, црно и бело сонце, силен, но осамен и со замрзната душа ти се предавам, немам што да загубам, секоја победа ми беше пораз. Гледај, се растопив, остана само она мало изгубено дете со скоравени солзи, без сила за бар уште еден плач, ме правиш толку мал, дури и волкот си игра со мене, ме лиже и ме влече кон тебе, со раширена прегратка ме чекаш. Вистинито е, не сме само подвижни слики со магија која не не допира, мојата душа сега е рајска долина, ти береш цвекиња за нашиот дом, по мирисот ќе го најдам патот, ти ќе ме чекаш, ни најмалку не се сомневам...
Кон врв
fragola Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Февруари.2008
Поени: 3829
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај fragola Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 15:50

I get enough exercise...just pushing my luck.
Кон врв
Enigma Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 11.Април.2008
Поени: 9984
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Enigma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 14:12
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 13:05
  големо%20гушкање  големо%20гушкање  големо%20гушкање

Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 10:47
аплаузаплауз...............големо%20гушкањебакнежголемо%20гушкање
apce
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Enigma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 10:36
Mojata dusha ne e pateka,da minesh i da zaminesh,mojata dusha ne e kamin da se zgreesh i da zaminesh,mojata dusha e bozji hram-vleguvash i ostanuvash tamu
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Февруари.2009 во 00:53
... сите прекрасни верзии од тебе ги видов, само нив ги гледам, нема други. Тоа е некоја друга, не си ти, потсеќа на тебе, со тежок поглед, самар од олово што ми става и желба да бидам на друго место и во друго време, таму ме тера да останам, како полжав не излегувам. Иде будала со валкана кеса што полжави збира, не бил будала, прост бил, уште полошо. Нема врска, за три дена заборав секого стига, немам толку време, порано ќе биде.
Се подигам високо, истегам крилја, ќе те најдам, парчиња олово испаѓаат од мене, тресок и лелек се слуша, не сум земско суштество, ми е гајле што сакаат тие.
Ме чекаш лесно облечена седната на облак со откриени нозе и нестрплива насмевка, нема жива публика, само немоќни еха, ова е место каде можеме да бидеме кои сакаме.
Зад тебе сум, не ме гледаш, само ме замислуваш, тајните движења ги изведуваш, ме допираш иако не знаеш дека сум зад тебе и со очи ти ги галам бутините на кои се појавува траг од моте прсти, се повеќе нозете ти се откриваат кои нестрпливо мрдаат. Откриен врат и голо раме ми зборува, ги бара моите усни, ме чешаат.
Не сум веќе зад тебе, ти знаеш затоа што сум во тебе уште многу одамна, така и ќе остане, како мрежа од пајак молњи се преплетуваат...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Февруари.2009 во 13:51
...те прашуваат пријатели од три пати неделно зошто твоето место за бриџ останува се почесто празно, зошто имаш замислен и незаинтересиран израз наместо оној насмеан и досетлив со кој им ги разбиваше сивилата во нивните животи. Се забележува искра кога ќе се појави првата буква од моето име на било кој дел од твојот живот, забележуваат и твоите пријатели, но ја немаат целосната слика на она што те обзема, нема да бидат среќни доколку дознаат што е тоа што те прави среќна, нивните симпатии сигурно нема да ги имам затоа што сурово те одземав од нив, без прашање и почит, без желба уште некој да ја сподели нашата лична историја.
Те земав, те однесов за да те сакам повеќе од три пати неделно, не знаев дека ќе те сакам неброено пати неделно, а не ти здосадив, ме засака многу пати неделно. Ни прејде во денови и во часови, мигови еден без друг долги ни станаа, мигови на патење и страв од загуба, сега кога спознавме како изгледа да се биде човек, да се биде љубов.
Колку пати неделно се губиме пред очите на сите, се претвараме во слатка невидливост, радост заради тоа што не иземаат од нивните планови за да имаме повеќе време за нас. Ја бришеме личната историја за да не заборават кои бевме затоа што не можат сватат кои станавме...
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Enigma Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 10:11
Кон врв
apce Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор

Регистриран: 18.Октомври.2007
Локација: Malaysia
Поени: 2717
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај apce Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Февруари.2009 во 08:53
мечтаење...............големо%20гушкањебакнеж
apce
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Претседник Зеленковски

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zbunet Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 20:20
... за рака фатени крај езеро молкум шетаме, шумат бранови нешто ни зборуваат, на насмевки не тераат, погледи чести еден кон друг вперени, како е убаво кога никого во близина нема, никој што не познава, на толку голем простор и голема слобода да се чувствува, без да мислиме дали некој нешто ќе каже на нашите палави повремени подврискувања додека со јато гулаби се тркаме. Задишани и црвени од млакиот студ кој не тера еден во друг да се збиваме, секој мирис да си го запомниме, секој заеднички пат како да ни е нов и како да ни е последен додека се обидуваме се да си искажеме. Да се сака значи да се докаже своето постоење, да почитуваш значи да се потврдиш себе си како човек вреден за внимание. Ме прашуваш што зборувам, велам го повторувам она што ме научи кое така тврдоглаво одбивав да го сватам, те гушнав, ти се заблагодарив со најдобриот бакнеж на кој ме научи, ми пишуваш петка на дланката, на другата пчеличка, велиш дека имам уште да учам.
Клекна пред мене и почна да рониш трошки од утринскиот геврек. Те галев по косата, гулаби се собраа, понекоја трошка ја одведе ветерот во водата, нека има и за рибите. Те гледав како кралица и гулабите те гледаа, ние знаевме која си, секогаш твои ќе бидеме ...
Кон врв
mamamd Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Почесна конзулка

Регистриран: 02.Ноември.2007
Поени: 25679
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај mamamd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 14:15
... mala pomosh...ne palam neshto... ovoj trosedov..od ordinacijata go nosat na hemiskoизненадување
Кон врв
ZeZnAtA Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Power

Регистриран: 26.Мај.2007
Поени: 19172
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ZeZnAtA Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Февруари.2009 во 11:30
Google%20Reader%20%281000+%29
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 137>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,250 секунди.