|
ПРАТЕНИКОТ МУХАМЕД |
Внеси реплика | страница <1 323334 |
Автор | |
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Veke rekov deka si izmisluvate se sto ke vi tekne na pamet i zatoa nema da vi repliciran na vakvi temi.
Ako Isus bese povreden za vas vie ke zboruvavte za negoviot zivot i
delo pa lugeto ke mozea sami da procenat.
No vie stanavte opsednati so Muhammed s.a.v.s i jasno e deka
premnogu vredi sto site temi se odnesuvaat zanego.
Vie so ova samo poveke go vozdignuvate veruj mi.
Nemoze covek so tolku blagi pouki da gi pravel grozotiite sto vie mu
gi prepisuvate.Nikakva slava i bogatstvo nebaral ,samiot se otkazal od
cel svoj imot i veke spomnav kolkavo bogatstvo mu bilo nudeno da se
otkaze od povikuvanjeto kon Allah.
|
|
aladin
Сениор Регистриран: 30.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 2043 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od ovoj primer moze da se izvlece edna prekrasna sporedba pomegju Isus Hristos i muhamed od arabija.DODEKA HRISTOS SE MOLEL DA IM SE PROSTAT GREVOVITE NA TIE KOI GO PLUKALE TEPALE I RASPNALE-NEVIN OD DRUGA STRANA TRGOVECOT I VODACOT NA KARAVANI KOJ VOJUVAL ZA KEF I VLAST I UZIVANJA.i najtragicnoto od se ti velat deka vtoriov donel posledna i posovrsena,, objava,,
Изменето од ACELERA - 06.Ноември.2007 во 21:32 |
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
k*ran 22:52
Prije tebe Mi nijednog poslanika i vjerovjesnika nismo poslali, a da šejtan nije, kad bi on što kazivao, u kazivanje njegovo nešto ubacio; Allah bi ono što bi šejtan ubacio uklonio, a zatim bi riječi Svoje učvrstio - Allah sve zna i mudar je - smeski vo boja! koj prorok pred muhamed bil pod dejstvo na satanata koga propovedal? kade go slusnavte toa ? toa go nema ni kaj evreite ni kaj hristijanite! site tie bile pod rakovodstvo na bog -koga propovedale i satanata nema nisto so toa! no islamot veli drugo 50-50 pola bog pola gjavol gi ucel! zatoa e i takva vasata vera! Изменето од ACELERA - 06.Ноември.2007 во 21:29 |
|
khaleefah
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор "The Khilafah is Coming..." Регистриран: 25.Септември.2006 Статус: Офлајн Поени: 1115 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Na raboti koi se potvrdeni od Quranot i hadisot ili od priznatata islamska istorija so zadovolstvo ke vi odgovoram,a za tie lagi sto gi pisuvate vetuvam deka nema da gubam vreme so vas za toa. Muhammed s.a.v.s bil magepsan od strana na Labid ibn A'SAM i nekoe vreme pejgamberot imal maka od taa magija,se dodeka Allah dz sh ne mu go isprate Dzibrila (Svetiot Duh) da mu ja otkrija magijata koja se naogala frlena vo Bunar i mu gi objavi trite poznati suri vo Quranot za da se zastituva od magii i od dzinoviSuretul Ihlas
Suretul Feleq
Suretun Nas
Sekoj koj ke gi uci ovie 3 suri ored spienje e zastiten vo tekot na nokta
a koj ke gi uci koga ke stane e zastiten vo tekot na denot.
Mnogu cesto so ovie 3 suri i najglavnata sura EL -FATIHA (OTVOR)
sum izlekol nekoi luge napadnati od dzinovi.
I pak vie i natamu mislete deka nie nesto krieme
Zarem imalo rabota koja jas sum ja skriel dosega i nesakam da ja
odgovoram?Vo Islamot se si e jasno fala mu na MILOSTIVIOT.
I dzabe ne se trudete ,site raboti sto ke gi pisete veke gi znam,
i znam sto da vi odgovoram.Zatoa zastedete si go vremeto ve molam
|
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zosto dosega muslimanite ne kazale na forumot deka i samiot k*ran veli deka muhamed dobival,,otkrovenija ,, od demonite i gjavolot?
zosto ja krijat vrskata ma muhamed so magite i vracarite ???????
zatoa li ,sto posle toa covek moze da donese zaklucok deka muhamed e mag i vracar ili trpel i bil pod takvi vlijanija???????
zosto go krijat faktot deka - muhamed dozvolil obozuvanje na tri paganski boga(lat, uzat ,mena)??????
kade e sega verata vo samo,,eden,, bog?
Изменето од ACELERA - 06.Ноември.2007 во 21:28 |
|
aladin
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
SO CEL DA JA ZPOZNAEME PODOBRO JAVNOSTA SO LICNOSTA I DELOTO NA MUHAMED VERSKI VODAC NA ISLAMOT -----DAVAME NA UVID NEKOI ANALIZI I RAZMISLUVANJA!
Изменето од ACELERA - 06.Ноември.2007 во 21:27 |
|
Внеси реплика | страница <1 323334 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |