IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Здравје > Исхрана и кулинарство
  Активни теми Активни теми RSS - Рецепти за торти и други благи работи
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

Рецепти за торти и други благи работи

 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 56>
Автор
Порака Обратен редослед
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2012 во 09:51

Чоко лешник


Потребни состојки:

  • 100гр маргарин
  • 200гр шеќер
  • кесичка ванилин шеќер
  • 2 јајца
  • 50гр истопено црно чоколадо
  • 200мл млеко
  • 100гр брашно
  • 100гр какао
  • 50гр пудинг од чоколадо
  • половина кесичка прашок за пециво
  • лажица сода бикарбона
  • 2 лажици цимет
  • 70 гр сецкани лешници

Начин на подготовка:

Пенасто изматете го маргаринот со шеќер и ванилин шеќер. Во смесата додадете едно јајце, па кога ќе го измешате, додадете уште едно. Во смесата истурете истопено чоколадо, а потоа наизменично додадете какао, млеко и пудинг во прав со постојано мешање. На крајот додадете претходно помешан прашок за пециво, сода бикарбона и цимет. Во плех за мафини ставете ги хартиените корпици и наполнете ги со подготвената смеса до третина од висината. Посипете со сецкани лешници и печете околу 20 минути на 180 степени.

Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
Valerija Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Статус: Офлајн
Поени: 105588
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Valerija Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 10.Октомври.2012 во 09:47

Лава торта со црно и бело чоколадо и сос од малини


Потребни состојки:

  • 200гр бело чоколадо
  • 50мл слатка павлака
  • 2 јајца
  • 90гр брашно
  • 50гр шеќер
  • 1 лажица путер
  • 50гр црно чоколадо (70% какао)

За сос:

  • 250гр малини
  • 2-3 лажици шеќер
  • 1 лажица густин

За подмачкување:

  • Путер
  • Брашно

Начин на подготовка:

Помешајте ги малините со шеќер, ставете на силен оган и варете неколку минути. Густинот помешајте го со 3 лажици ладна вода. Додадете го во малината и варете неколку минути. Тргнете од оган иисцедете за да се ослободите од семките. Оладете.

Загрејте ја рерната на 220С.

Помешајте го белото чоколадо, павлаката и путерот и загрејте на пареа за чоколадото да се стопи и смесата да се соедини. Посебно изматете ги јајцата со шеќерот. Во истопеното чоколадо, додадете изматени јајца и просеано брашно. Измешајте се за да нема грутки.

Калапите за суфле или калапи за мафини, добро подмачкајте ги со путер и посипете со брашно. Сипете од смесата, па додадете по коцка или две чоколадо. Печете 11 минути.

Извадете од рерна, оставете да одморат минута – две, па ставете ги на чинија и послужете веднаш со сос од малини.




Изменето од Valerija - 10.Октомври.2012 во 09:56
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2012 во 11:48

Чоколадни бисквити со лешници

Приготвување:

Загрејте ја рерната на 180 степени. Распоредете ги лешниците на тавче за печење и печете ги околу 10 минути, додека да заруменат.

Измешајте ги брашното, какаото, еспресото, солта, сода бикарбоната и прашокот за печиво и оставете ги настрана.

Изматете ги јајцата. Извадете две лажици од нив, пренесете ги во помал сад и оставете го настрана. Во преостанатите јајца додајте го шеќерот и убаво измешајте ги. Додајте ја смесата од брашно и мешајте додека да добиете меко тесто.

Поделете го тестото на половина и пренесете го едниот дел на набрашнетата работна површина. Со набрашнети раце, формирајте коцка од тестото. Наредете половина од лешниците на тестото и притиснете ги за да влезат во него. Намотајте го тестото како ролат, а потоа притиснете го одозгора, за да се сплеска.

Обложете ја тавата со хартија за печење и ставете го сплесканиот ролат врз неа. Повторете ја постапката со останатото тесто и лешници. Одозгора премачкајте ги ролатите со двете лажици матени јајца.

Печете ги во рерна 15-20 минути, додека да се стврднат. Пренесете ги на штица за сечење, оставете ги 5 минути да се подоладат и исечете ги на парчиња дебели 1-2 см.

Вратете ги парчињата во тавата, легнати на исечените страни, и вратете ги во рерната. Печете ги уште 20 минути, додека да станат крцкави и суви.

Оставете ги целосно да се оладат пред да ги послужите.

Состојки:

150 г цели лешници, лупени

250 г брашно, плус за набрашнување на работната површина

50 г какао во прав

1 лажица еспресо во прав

прстофат сол

половина лажичка сода бикарбона

3/4 лажичка прашок за печиво

4 големи јајца

300 г шеќер

 

 

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 01.Октомври.2012 во 11:43

Колач со цреши и бадеми



Приготвување:

Загрејте ја рерната на 180 степени.

За зрнестата смеса: измешајте ги брашното, двата вида шеќер, циметот, морското оревче и солта.

Исечете го путерот на парчиња. Додадете го путерот во садот со смесата од брашно и со виљушка или со мешалка за тесто мешајте додека да добиете смеса од крупни трошки. Додајте ги сечканите бадеми и промешајте.

За црешите: ставете ги замрзнатите цреши во сад и додајте шеќер, пченкарно брашно и екстракт од бадем. Благо промешајте.

Ставете ја смесата од цреши во тавче за печење. Одозгора истурете ја зрнестата смеса.

Печете 45 минути на 180 степени, или додека одозгора смесата да стане крцкава и златно-кафеава. Ако по 45 минути смесата ви изгледа недопечена, допекувајте ја на интервали од 10 минути, сѐ додека не биде готова.

Колачот служете го топол или на собна температура, одозгора со шлаг или со сладолед од ванила.




Состојки:

За зрнестата смеса:

120 г брашно

100 г бел шеќер

100 г кафеав шеќер

1/2 лажичка цимет

прстофат мелено морско оревче

1/4 лажичка сол

170 г солен путер, сечен на парчиња

60 г сечкани бадеми

За црешите:

350 г замрзнати цреши

100 г бел шеќер

2 лажици пченкарно брашно

2 лажички екстракт од бадеми

 

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 16.Август.2012 во 08:49

КРАЛСКА ТОРТА

Потребни состојки:

За кора:

  • 4 јајца
  • 150гр шеќер
  • кесичка ванилин шеќер
  • лажица рум
  • 150гр брашно
  • кесичка прашок за пециво

за фил:

  • 300мл слатка павлака
  • 500гр крем сирење
  • 100гр шеќер
  • 2 јајца
  • 200гр бело чоколадо
  • 2 кесички желатин
  • кесичка ванилин шеќер
  • 50гр пржени ливчиња бадеми

за прелив:

  • 250гр малини
  • 100гр шеќер
  • 2 кесички прелив за торта

Начин на подготовка:

Од јајацата, шеќерот, ванилин шеќер, рум и брашно измешано со праок за пециво, замесете тесто. Добро изедначете ја смесата, истурете ја во подмечкан калап. Печете околу 25 минути на 180 степени. Печената кора оладете ја, извадете ја од калапот и пресечете ја на половина.

За фил изматете слатка павлака со шеќер, крем сирење и жолчки. Потоа додадете добро изматени белки и исцеден желатин кој претходно сте го стопиле во вода.Половина од филот рапоредете по долната кора, ставете ја горната кора, па премачкајте со преостантиот фил и од страна.

Преливот подгответе го според упатството и лесно измешајте малини посеани со шеќер. Потоа распоредете ги преку филот и оставете ја тортата добро да се олади во фрижидерот. Пред сервирање, тортата од страна посипете ја со листови од бадеми.

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 12.Јули.2012 во 18:18

Панакота со чоколаден сос


ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

За панакота:

3 листа желатин

250 милилитри слатка павлака

250 милилитри млеко

1 лажичка екстракт од ванила

25 грама шеќер

За сос:

200 грама чоколада

250 милилитри слатка павлака

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

За панакота:

Потопете го желатинот во малку ладна вода за да не омекне.

Ставете го млекото, шеќерот, ванилата и павлаката во сад на оган на умерена температура. Варете до вриење.

Исцедете го желатинот и додадете го во садот и продолжете со варење додека желатинот не се стопи.

Поделете ја целата смеса во чашки со големина по Ваша желба  и ставате ги во фрижидер да потстојат 1 час.

Сос:

На пареа загрејте ја павлаката па во неа додадете ги иситнетите чоколада. Загревајте ги заедно со постојано мешање. Пазете смесата да не зоврие.

За послужување, чашките со панакотата превртете ги врз чинија за послужување и околу секоја  распоредете сос. Украсете по желба.

Уживајте во вкусот!!!

Кон врв
BiBi_G Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
СТАРОСЕДЕЛЕЦ

Регистриран: 27.Мај.2010
Статус: Офлајн
Поени: 3175
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај BiBi_G Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2012 во 16:57
Originally posted by Schatzii7 Schatzii7 напиша:

Ferrero Rocher бомбици

Состојки:
-100 гр. наполитанки од лешник
-150 гр. лешници

-200 гр. Nutella

-150 гр. чоколада за готвење
-4-5 лажици масло


Подготовка:

Лешниците се потпекуваат и се сецкаат.Наполитанките се кршат на покрупни делчиња,се додаваат лешниците и накрај се додава Nutella . Се меси и е остава во фрижидер (околу 45 мин.) за убаво да се стегне смесата.Потоа се прават бомбици со намастени раце и секоја бомбица со чепкалка се мака во чоколадната глазура.

Чоколадна глазура:

-150гр темна чоколада се топат со 4-5 лажици масло на најниска температура.

Ги обожавам оригиналот, но некој ден мора да ги направам овие дома...чисто за споредбахи, хи...



сум ги правела и навистина се фантастични....дури и не мора да се прелеат со чоколадо затоа што се доволно блачки ионака . наместо тоа може да се наросат со дробен лешник или повторно да се превалкаат во дробени наполитанки голема насмевка

NO MATTER WHAT WILL HAPPEN I WILL ALWAYS SMILE!
Кон врв
zagor Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Уникатен песимист

Регистриран: 27.Септември.2007
Локација: Congo
Статус: Офлајн
Поени: 12850
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zagor Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 19.Јуни.2012 во 14:39

Време на сезонско овошје и МОЈ мал придонес кон оваа тема...

назив:СЛАТКО.

-2 лимони

-1кг цреши

-1кг вишни

-1/2кг рибизли и исто толку малина или капина...по желба.

-1кг шеќер за готвење,рефус.

-200-300г.бадеми или ореви по потреба..

-100грама изгаснат "креч"намигнување..т.е. водата од него.

-6 комада  тегли со капак 0,85л.

приготвување:

-се вадат семките од вишните и црешите и се ставаат во..."вангла",која се положува од лева ваша страна.Се земаат рибизлите и другото ситно овошје и се измиваат со млаз ладна вода(<20*C),како би се одвоиле листовите и ситните цветчиња.Се цедат од водата и се ставаат во садот со црешите(од вашата лева страна),се полеваат со вода од кречот и се остава да отстои 6 часа и 30 минути.

После 6 часа и 20 минути,во сино бронѕено тенџере се става шеќерот и се подгрева за да се растопи..како карамела,се дотураат бадемите и оревот и се меша на тивок оган 3 минути.

Се процедува состојките од цреша,малина ...се проплакнуваат со вода,се оставаат од вашата десна страна ,а веднаш потоа  се сипаат во карамелизираниот шеќер за готвење(рефус)и полека се мешаат....

Се варат состојките и повремено се одвојува "пењата" од варивото,Оваа операција е многу важна бидејќи мало невнимание при оваа постапка може да "го скисне" составот.плазење

По 1/4 час вриење,се ренда кората од лимон,а внатрешниот меснат дел се сече на коцки и се дотура во смесата...семките се вадат,зошто содржат "заситени растителни киселини"кој се јаки оксиданти.

Се земаат теглите и се делат на два дела!...од лева и десна страна.голема насмевка

Откако смесата "ќе порУмени",се трга од оган и се полнат теглите..прво оние од лева,а потоа другите...од десна страна.При ова ќе внимавате да не се помешаат страните зошто отиде слаткото.голема насмевка

Откако ќе ги наполните теглите се затвараат јако и оние од лево се замотуваат во текстил може и во стаклена или камена волна и се носат во подрум,а оние од десната страна ги оставаме да се изладат добро 10-11 часа,а потоа се ставаат во фрижидер за длабоко..да

ВАЖНО.Слаткото се употребува зимно време за поголеми празници кога на трпезата има ГОЛЕМ избор на други слатки и колачи...црвенеење

Забелешка.Ако се случи оние од подрумот да скиснат(а скиснуваат 100%)не е до рецептот,или сте ги измешале теглите(лево-десно), саат ви е напред или тенџерето било од нерѓосувачки челик и тоа црвено!...четврто нема!.

Оние од фрижидер пак,можете да ги користите во мала доза како смеса за приготвување на ролади и колачи..и торти,тоа ќе заборавив да кажам.

пријатен апетит....ваш  zagorбакнеж





...zagor e ziv,se drugo e laga.
Кон врв
milkamkd Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член


Регистриран: 26.Јануари.2010
Статус: Офлајн
Поени: 7
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај milkamkd Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 13.Мај.2012 во 20:23
Баклава со чоколадо и фстаци



Состојки

- 100 гр. чоколадо
- 100 гр. фстаци сецкани
- 1 лажица мед
- 8 кори за баклава
- 20 гр. путер растопен
- шеќер во прав, за декорација
- 1/2 лажичка цимет
- 1/4 чаша хопла

Рецептот го има на mojatakujna.mk
Кон врв
Schatzii7 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Unglaublich

Регистриран: 19.Октомври.2011
Локација: Lost somewhere
Статус: Офлајн
Поени: 7061
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Schatzii7 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 24.Април.2012 во 12:04

Ferrero Rocher бомбици

Состојки:
-100 гр. наполитанки од лешник
-150 гр. лешници

-200 гр. Nutella

-150 гр. чоколада за готвење
-4-5 лажици масло


Подготовка:

Лешниците се потпекуваат и се сецкаат.Наполитанките се кршат на покрупни делчиња,се додаваат лешниците и накрај се додава Nutella . Се меси и е остава во фрижидер (околу 45 мин.) за убаво да се стегне смесата.Потоа се прават бомбици со намастени раце и секоја бомбица со чепкалка се мака во чоколадната глазура.

Чоколадна глазура:

-150гр темна чоколада се топат со 4-5 лажици масло на најниска температура.

Ги обожавам оригиналот, но некој ден мора да ги направам овие дома...чисто за споредбахи, хи...

»Wenn ein Deutscher einen Zug ausrauben möchte, kauft er sich als erstes eine Fahrkarte.« :) (Lenin 1917)
Кон врв
ariana35 Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Април.2012
Статус: Офлајн
Поени: 3
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај ariana35 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Април.2012 во 18:58
Ајфинс ( Мафинс)

Состојки
180 гр. Шеќер бел
250 гр. Брашно тип 400
1 прашок за пециво 12 грама
50 мл. Зејтин
200 мл. Кисела Вода
1 лажица Какао Свис Лион ( посветлото )
50 гр. Кокос
100 гр. Чоколадо за Готвење

Упатство
Во поголем сад се ставаат шеќерот брашното прашокот за пециво зејтинот и киселата вода.
Се мати додека не се направи хомогена смеса.
Одкако ќе завршите со матење ја делите смесата во две здели.
Во едната здела се додава какаото и се меша со лажица додека не се соедини какаото со смесата
Во другата здела се додава Кокосот и се повторува постапката.
Во намастено ( со зејтин ) тавче за мафини ( го има во Базаро 200 денари од прилика за 12 мафини со Средна големина) се става прво смесата со какао во сите 12 калапи, после тоа се додава и од другата здела со кокосот одозгора. Многу е важно да не се преполнуваат. Во претходно загреана Рерна на одприлика 250 Степени ( мојата на максимум ја уклучувам и незнам колку степени е тоа. )
Се ставаат за печење, после пет минути одкако ќе фатат малце кора и ќе се подигнат се вадат од рерна и претходно искршеното чоколадо на коцки се боцка внатре во мафинските … и може малце да штрчи надвор колку за декорација, Се враќа назад на печење, после некој 10 – 15 минути проверете со чачкалица дали се суви внатре ( ако лепи чачкалицата а е скоро сува уште 2-3 минути да се допече ). Одкако ќе се испечат се чека некој 5-6 минути да се подоладат и да се стврдне малце корката за полесно да се вадат.
Се јадат Топли, мада и ладни не се воопшто лоши. Пријатен Апетит.

Линк за рецептата
Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Март.2012 во 11:09

Принцес крофни


За тесто:

100 гр. путер

50 гр. брашно

250 мл. вода

4 јајца

Малку сол

Фил:

600 мл. млеко

8 лажици шеќер

1 лажица путер

4  жолчки

4 лажици брашно

Шеќер во прав

Припрема:

Путерот, водата и солта ставете ги да зовријат. Тргнете ги од оган и додадете го брашното, па мешајте се додека смесата не се изедначи. Додавајте ги едно по едно јајцата со постојано мешање.

Намрсете ја тавата за печење. Ставете го тестото во шприц и истискајте ги крофните. Печете 20тина минути на 220 степени без да ја отворате рерната.

500 мл. млеко, 4 лажици шеќер и путерот ставете ги да зовријат. Изматете ги жолчките со 4 лажици шеќер, брашното и 100 мл. ладно млеко. Здответе ги како пудинг, па изладете ги. Помешајте ги двата фила.

Изладените принцес крофни пресечете ги на половина, наполнете ги со филот, па посипете ги со шеќер во прав. Добар апетит!

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 29.Март.2012 во 19:10

Бели коцки


Вкусни солени коцки на кои не може да им одолеете…

Потребни состојки за кората:

-      4 јајца

-      2 дл јогурт

-      шолја брашно

-      пола лажичка сол

-      пола кесичка пециво

-     малку масло

Потребни состојки за филот:

-      1 струк праз

-      1 морков

-      400 гр бело пилешко месо

-      250 гр фета сирење

-      3 лажици мајонез

-      1 дл павлака

-      зачини

За декорација:

-      1 дл павлака

-      3 лажици мајонез

-      200 гр кашкавал

Подготовка:

Одвојте ги белките од жолчките. Жолчките изматете ги, посолете ги па додајте го јогуртот, потоа брашното со пецивото. Убаво промешајте и на крајот додајте го цврстиот снег од изматените белки. Смесата ставете ја во плех за печење обложен со хартија за печење. Печете на 200 степени околу 20 минути.

Ситно исецкајте го празот, изрендајте го морковот и белото месо исецкајте го на коцки. Динстајте го со малку масло. Зачинете по ваш вкус. Изгмечете го сирењето, додајте ја павлаката и мајонезот и додајте го во изладената смеса. Убаво измешајте и премачкајте ја изладената кора. Во друг сад измешајте 1 дл павлака со мајонез и со оваа смеса премачкајте преку филот. Одозгора изрендајте кашкавал.

Кон врв
емил Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
зависник идивидовски

Регистриран: 11.Август.2009
Статус: Офлајн
Поени: 85186
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај емил Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 25.Март.2012 во 18:54

Пишкота торта со јогурт и јагоди!



Состојки:

-400гр пишкоти

-250мл млеко

-5 лажици рум

-200мл слатка павлака

-кора од лимон

-2 кесички ванилин шеќер

-150гр шеќер во прав

-800мл кисло млеко

-2 кесички желатин

-10 лажици вода

-400гр јагоди

 

Подготовка:

1.Тркалезен калап за торта (26см) премачкајте го со путер.

2.Ѕидовите од калапот обложете г со пишкоти кои кратко сте ги потопиле во мелко помешано со рум. Пишкотите исечете ги така што ќе бидат до висината на калапот, а на дното наредете ги останатите пишкоти.

3.Павлаката изматете ја додека не добиете густа смеса и додадете ја кората од лимон, ванилин шеќер, а потоа додадете и шеќер во прав и киселото млеко.

4.Желатинот помешајте го со вода и оставете го 10 минути да се згусне. Мешајќи загрејте додека не се стопи. Постепено додавајте го во подготвената смеса.

5.Потоа врз смесата-кремот наредете ред јагоди исечени на кругови, а врз јагодите натопени пишкоти.

6.Распоредете го преостанатиот крем и врз јагодите. Тортата оставете ја неколку часа да се стегне.

Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <1 3233343536 56>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,234 секунди.