![]() |
|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3233343536 98> |
Автор | |
Blagoj_s ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1ЈОВАН
Глава 1 8 Ако речеме дека немаме грев се измамуваме сами себе, и вистината не е во нас. 9 Ако ги исповедаме своите гревови, Тој е верен и праведен: да ни ги прости гревовите и да нè очисти од секоја неправда. 10 Ако речеме дека не сме згрешиле Него Го правиме лажец, и Неговото слово не е во нас. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
„Блажен е оној кој ќе јаде леб во царството Божјо!” Ев. Лука 14:15 ![]() |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
![]() |
|
Blagoj_s ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
[Колосјаните 3:18-21]
Жени, покорувајте им се на своите мажи, како што прилега во Господа! Мажи, љубете ги своите жени и не бидете груби кон нив. Деца, слушајте ги вашите родители во сè, зашто тоа Му е угодно на Господа! Татковци, не ги дразнете своите деца, за да не станат малодушни! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
Но Исус му рече: „Остави ги мртвите да ги закопуваат своите мртовци, а ти оди и разгласувај го Царството Божјо!” Ев.Лука 9:60 ![]() |
|
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
![]() |
|
И кога Го видов паднав како мртов пред Неговите нозе; а Тој ја сложи Својата десница врз мене и ми рече: „Не бој се! Јас Сум Првиот и Последниот и Живиот, и умрев, и ете, Жив Сум во сите векови. Амин! И ги имам клучевите на Подземјето и смртта.
Откровение 1:17 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Псалм 37
1 Давидов псалм. Не се лути на злосторниците, ниту им завиди на оние што прават беззаконие. ... 2 Се сушат брзо како трева, венеат брзо како зелено растение. 3 Надевај се на Господа и прави добро, живеј на земјата и храни се со вистината. 4 Сета твоја радост нека биде во Господа: Тој ќе ги исполни желбите на твоето срце! 5 Предај Му ги на Господа своите патишта, надевај се на Него, и Тој ќе води сè. 6 Твојата правда ќе блесне како светлина и твојот суд како пладне. 7 Смири се пред Господа и надевај се на Него, не дразни се заради оној, кој напредува на својот пат, заради човекот кој кове подлост. 8 Стивни го својот гнев и остави ја лутината, не се дразни за да не направиш зло. 9 Зашто злосторниците ќе бидат сотрени, а кои се надеваат на Бога, ќе ја наследат земјата. 10 Уште малку и ќе го снема безбожникот, ќе го бараш неговото место, а него веќе ќе го нема. 11 Кротките ќе ја наследат земјата, тие ќе уживаат во изобилен мир. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Зашто Бог толку го возљуби светот, што Го даде Својот Единороден Син, та секој, кој верува во Него, да не загине, туку да има вечен живот.
Јован 3:16 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Кој ќе не’ одвои од љубовта кон Христос? Дали неволјата? Или маката? Или прогонот? Или гладот? Или голотијата? Или погибелта? Или мечот? ... во сето тоа стануваме повеќе од победници преку Оној Кој не’ возљуби! Римјан. 8:35+37 ![]() |
|
|
![]() |
|
33 Апостолите СВЕДОЧЕА МНОГУ силно за воскресението на Господа Исуса и ГОЛЕМА БЛАГОДАТ беше над сите нив.
==Дела Апостолски 4:33 ; Библија== 18 туку РАСТЕТЕ во благодатта и во познавањето на нашиот Господ и Спасител Исус Христос. Нему слава и сега и во денот на вечноста. Амин! ==2 Петрово 3:18 ; Библија== ... 4:15 Зашто сè е ова заради вас, та благодатта - што се ЗГОЛЕМИЛА со посредство на мнозина, да направи да биде изобилна благодарноста за Божјата слава. ==2 Коринтјани 4:15 ; Библија== 5:20 А покрај тоа, Законот дојде за да се зголеми престапувањето; но каде што гревот се зголеми, таму благодатта се излеа ПРЕИЗОБИЛНО: 5:21 и како што гревот царуваше во смртта, така и благодатта да царува преку правдата за вечен живот преку нашиот Господ Исус Христос! ==Римјаните 5:20-21 ; Библија== 7 А секому од нас му е дадена благодатта според МЕРКАТА на Христовиот дар. ==Ефесјаните 4:7 ; Библија== 2:1 И така, ти чедо мое, ЗАЈАКНУВАЈ во благодатта, која е во Христа Исуса! ==2 Тимотеј 2:1 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
ПОСЛОВИЦИ
Глава 3 1 Сине мој, не ги заборавај моите поуки, и твоето срце нека ги чува моите заповеди, ... 2 зашто ќе ти ги продолжат деновите и годините на животот и ќе ти додадат мир. 3 Нека не те оставаат добрината и верноста, обеси ги околу својот врат, запиши ги врз плочата на своето срце, 4 така ќе придобиеш милост и добро сфаќање пред Божјите и човечките очи. 5 Надевај се на Господа со сето свое срце и не се потпирај врз сопствениот разум. 6 Мисли на Него на сите свои патишта и Тој ќе ги исправи твоите патеки. 7 Не замислувај дека си мудар: Бој се од Господа и отстранувај се од злото, 8 тоа ќе биде лек за твоето тело и поткрепа на твоите коски. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
1 Коринтјани: 15:31 Со вашата пофалба, браќа, која ја имам во Христа Исуса, нашиот Господ,јас умирам секој ден.
|
|
![]() |
|
viktorija123 ![]() Сениор ![]() ![]() Nishto Posebno, tuku EDNO Регистриран: 04.Февруари.2010 Статус: Офлајн Поени: 7300 |
ne do nas, piki ...tuku vo nas... potochno vo "nego".
do nas e samo kafezot... e ednoto....ne razmisluva isto i nemora.... ![]() i ovde kje sopram - za da ne ti matam voda, ne za drugo...
![]() Изменето од viktorija123 - 05.Март.2013 во 21:38 |
|
There is no doer..... But if you have one, let him do self-inquiry.
|
|
![]() |
|
Messenger ![]() Администратор ![]() Vo ovoj svet, no ne od ovoj svet Регистриран: 21.Април.2006 Статус: Офлајн Поени: 18208 |
22 И славата што Ми ја даде, им ја дадов ним, за да бидат Eдно, како што Сме Ние Eдно; 23 Јас во нив, а Ти во Мене, за да бидат совршени во Eдно, за да знае светот дека Ти си Ме испратил, и дека ги љубеше нив, како што Ме љубеше Мене. 24 Татко, сакам оние, кои си Ми ги дал, да бидат со Мене таму каде што Сум Јас, за да ја гледаат Мојата слава, што Ми ја даде, зашто Ме љубеше пред создавањето на светот. 10 и сè Мое - е Твое, и Твоето - Мое; и се прославив во нив.
10 Не веруваш ли дека Јас Сум во Таткото и дека Таткото е во Мене? Зборовите што ви ги кажувам, не ги зборувам од Себе; Таткото, Кој е во Мене, Тој ги прави делата. 11 Верувајте Ми дека Јас Сум во Таткото и Таткото во Мене; ако пак не - верувајте заради самите дела. 12 Вистина, вистина ви велам: кој верува во Мене, делата што ги правам Јас, ќе ги прави и тој.
|
|
Truth needs no laws to support it. Throughout history only lies and liars have resorted to the courts to enforce adherence to dogma.
|
|
![]() |
|
Pica pica ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 04.Октомври.2010 Статус: Офлајн Поени: 1488 |
do nas samite
![]() pa neli se e edno, da ne misleshe da kazesh,....naverovatno e do ednoto-kafezot ![]() Изменето од Pica pica - 05.Март.2013 во 19:32 |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3233343536 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |