|
Закон за забрана на пушење на јавни места |
Внеси реплика | страница <1 3132333435 36> |
Автор | ||
igi 3
Сениор KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Za toa ovaa drzava GRABI napred seko si gleda za sebe dali e dobro za drugite ili ne ama mene me boli Dzole za drugite mene mi cini |
||
Anarchy
Сениор Фатенко Регистриран: 19.Март.2009 Статус: Офлајн Поени: 6676 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Добро е што се уште постојат луѓе ненавлечени од никотинот и кои можат со ваков коментар да не просветлат ! Thanks mestre! |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Неспоредливо е ова мамче. Во овој случај, колку и да е непријатно, сепак, здравјето на другите не е погодено. Оној кој го пишувал законот, го имал предвид токму тоа, здравјето на луѓето. |
||
Македон
Сениор Caesar Constantinus Регистриран: 20.Јули.2008 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 9928 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Нема никаква директна дискриминација, напротив, пушачот со својата цигара влијае врз десетина околу него, значи им го повредува задравјето. А ако се повика некој на заштитата од дискриминација, некој друг ќе се повика на став 2 членот 39 од Уставот за заштита на здравјето. |
||
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Иако припаѓам на групата пушачи... кои со години ги оставаат цигарите... најчесто на маса... а потоа пак ги земам... за прв пат се согласувам од првиот до претпоследниот збор со brza... освен она "nashive" mufljuzi... ќе беше премногу па за се' да се согласам... Изменето од којсумјас - 05.Јануари.2010 во 22:10 |
||
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Уф како ми легна законов...мерак. Ич не ги жалам пушачите, секој си е одговорен за себе-а никој не е должен па да трпи нечии задоволства.
Што сум должна да трпам нечиј дим од цигари, бар вака на раат можам да си седнам некаде |
||
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
tuku, ...ako ne na zdravje,..vo sekoj sluchaj,toa shto nema da zapalite pri sekoja prilika ke vi godi na djebot,...a toa ne e sitno neshto... samo eden "prav" pushach ...troshi najmalku 30 evra mesechno!ama ajde...vash problem! ..tukuuu....si kupiv LCd tv...i mi vika bagjoto ...aaaa,...puln si ti so pari be!,...ama, jas mu vikam,..a, be abda leden( dobro de,...ne mu kazav abdal)...ti toj televizor si go pushish za godina i pol!...ia,toa beshe pred edna goidina,..sega go "ispushuva" za edvaj desetina meseci... samo,...na koj da kazesh bre,..ochigledno deka ne vi shkodi samo na belite drobovi,...tuku i na ( shto e postrashno) ...i na zdraviot razum. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
igi 3
Сениор KVO VADIS Регистриран: 30.Ноември.2008 Статус: Офлајн Поени: 18736 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se soglasuvam 100% so tebe, potpolno si vo pravo. No zaboravas da
spomnes deka vo site tie primeri sto gi imas nabroeno se raboti za
individualna odluka, taka da ako nekoj e resen da si steti na samiot
sebe, so prekumerena konzumacija na alkohol i nezdrava hrana toa ne
znaci deka i ostanatiot del se soglasuva so toa. I uste nesto, veke
koga ima zakon ako site go pocituvaat nikoj nemora da bide kaznet.
RADIJATOR Ke moram pak da lepriciram ME SI STETAT SAMO NA SEBE STO KONZUMIRAAT ALKOHOL im stetat na site na domasnite na slucajnite minuvaci na vozacite i samite predizvikuvaat sobrajkanni nesreku A za zakonot velat OPSTO ZLO NE BILO ZLO e tuka se lazat Ima dobar zakon i los zakon A ovaj zakon za pusenjeto ne e LOS ZAKON nego KATASTROFALEN Изменето од igi 3 - 05.Јануари.2010 во 21:27 |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Е да, цигарите се тие кои го загадуваат воздухот, а никако оние колине стари колку и баба ми покојна. Или ѓубриштено во контејнерите кои гори со денови и никој не го собира. Таму не треба европски закон, не треба ригорозност |
||
brza
Сениор Регистриран: 06.Февруари.2006 Локација: vidiFOTOupotpis Статус: Офлајн Поени: 34534 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
a be pushachi ...ne me boli mene voopshto dali vas ve boli za vasheto zdravje i vash*te bliski. ama...me boli itekako za toa shto vasheto zadovolstvo ima opshto vlijanie ( losho) na ostabatite koi shto ne se vo vashata "bransha"!
pushete ,..ubijte se,..ama ,nemojte da kukate za toa deka nekoj vi gi uskratil 'chovechkite" prava...ne ste samo vie tuka .na zemjava,..vozduhot( za zal) e zaednichki za site,..shto vie ke go izdishete,..nekoj do vas ,..ke go vdishe,..zatoa ,..ne meshajte stvari shto nemaat vrska...smrdea nekoja so neshto shto e dokazano deka ima najgolem udel vo smrtnosta ( i najgolemo troshenje opshti pari za lekuvanje),na chovekot. inache,..jas ovie "nashive" mufljuzi bi gi obesil na prvoto drvo,..ama , ova im e edini asalen zakon shto go prifatile i donele. |
||
Patriotizmot e poslednoto skrivalishte na kriminalcite.-Albert Einstein
Mokjta od sekogash privlekuvala lugje so nizok moral.-Albert Einstein |
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
oooo mamamd ti pak si dobra..... jas morav da donesam razni trakatanci da gi naredam nad termoto ...... sekoj koj ke mi dojde vo kancelarija......brrrr studeno i baaaam !!! nad termoto ke sedne........i toa kako duva odozdola....... anestezija totale.. pa zhensko so m......, pa mashko so sp... , a be sho da ti kazham...... STRASHNO !!! Изменето од bijonse1 - 05.Јануари.2010 во 20:26 |
||
bijonse1
Сениор bella Madonna Регистриран: 14.Јануари.2009 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 16521 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
mladite po ovie minusni temperaturi pushat pred kafichite ispoteni......
bolnicata se napolni so takvi sluchaevi..... se pushi edna po druga ....shfajcuvanje .....za da ne se izlaga povtorno nadvor........ strasno truenje od cigari na mladite....... sakate ushte?? komshijata se sekira deka ne mozhe da go obezbedi sinot so pokrivanje na kreditot za faks.......kafanata pod kirija ...veke ne mu e rentabilna.... sakate ushte??? |
||
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
E nemozes da sporeduvas babi i zabi[/QUOTE] Па не мислам дека се баби и жаби, туку токму заштита на човекот како нешто најсветло во универзумот, нели? Ако треба некој закон за заштита од димот на цигарите, јас најсериозно мислам дека треба и закон за заштита од смрдеата од мишките. И тоа е во интерес на поединецот и околината. Поединецот да научи да одржува лична хигиена а средината да може да издржи 8 часа во иста канцеларија. А колку ли страшно е кога уште ке крени раце и ке ги скрсти прекуглава, па се лади со некоја папка, за поубаво да се шири миризбта. Или колега/колешка на која и б`здат нозете, па уште од замор одвреме навреме во траење од по 1 до 2 саата ги симни обувките и мора да се трпи аромата за добро здравје. |
||
Radijator
Сениор Регистриран: 18.Ноември.2009 Статус: Офлајн Поени: 153 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Se soglasuvam 100% so tebe, potpolno si vo pravo. No zaboravas da spomnes deka vo site tie primeri sto gi imas nabroeno se raboti za individualna odluka, taka da ako nekoj e resen da si steti na samiot sebe, so prekumerena konzumacija na alkohol i nezdrava hrana toa ne znaci deka i ostanatiot del se soglasuva so toa. I uste nesto, veke koga ima zakon ako site go pocituvaat nikoj nemora da bide kaznet. |
||
Just because i see the world with my own eyes, that doesn't make me a sinner !!!
|
||
Внеси реплика | страница <1 3132333435 36> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |