![]() |
|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3132333435 98> |
Автор | |
Blagoj_s ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
1 Господова е земјата и сè што е на неа, светот и сите кои живеат во него.
2 Зашто Тој го основа над морињата и го зацврсти над реките. 3 Кој ќе се искачи на Господовата Гора, кој ќе застане на Неговото свето место? ... 4 Оној, кој има чисти раце и невино срце; кој не и ја предаде својата душа на суетата и кој не се заколнува лажно. 5 Тој прима благослов од Господа, и правда од Бога, својот Спасител. 6 Такво е поколението на оние, што Го бараат Него, што го бараат лицето на Јакововиот Бог. 7 Поткренете ги врати своите надвратници, кренете се вечни порти, да влезе Царот на Славата! 8 Кој е тој Цар на Славата? моќниот и силниот Господ, Господ силен во бој! 9 Поткренете ги врати вашите надвратници, кренете се вечни порти, да влезе Царот на Славата! 10 Кој е тој Цар на Славата!? Господ над Воинствата - Тој е Цар на Славата! ==Псалм 24 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Blagoj_s ![]() Сениор ![]() Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Исус им рече: "Јас Сум Лебот на животот; кој доаѓа при Мене нема да огладни и кој верува во Мене нема никогаш да ожедни... Сe што Таткото Ми дава ќе дојде при Мене, а оној кој доаѓа при Мене нема да го исфрлам;
[Јован 6:35,37] |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Господ ми е светлина и спасение, од кого да се плашам? Господ е штит на мојот живот, пред кого да треперам?
[Псалм 27:1] |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Немојте да се прилагодувате со овој свет; туку, преобразувајте се преку обновувањето на вашиот ум, за да можете да ја дознаете која е добрата, угодна, и совршена Божја волја!"
[Римјаните 12:2] |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Изреки 1:24-33
Колку ве повикував, а вие одбивавте; ја испружував раката, но никој не ја забележа; туку го отфрливте секој мој совет и не ги послушавте моите опомени. Затоа и јас ќе се смеам на вашата пропаст, ќе се потсмевам кога ќе ве снајде тешкотија; кога стравот ќе навали врз вас како невреме и кога пропаста ќе ве грабне како виор, кога ќе се навалат врз вас неволјата и маката. Тогаш ќе ме викате, но јас нема да одговарам; ќе ме барате, но нема да ме најдете. Зашто го мразеа знаењето и не го избраа Господовиот страв, ниту го послушаа мојот совет, туку ја презреа секоја моја опомена. Затоа ќе јадат плод од своето владеење и ќе се наситат со сопствени совети. Зашто глупавите ќе ги убие нивното одбивање, а безумните ќе ги уништи невниманието, а кој ме слуша мене, останува безгрижен и живее спокојно без страв од зло.” |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
"Љубовта долго трпи, љубовта е милостива, лубовта не завидува, не се фали, не се вообразува; не се однесува непристојно, не го бара своето, не се раздразнува. Не држи сметка за зло; не и се радува на неправдата, а и се радува на вистината; сe премолчува, сe верува, на сe се надева, сe трпи. Љубовта никогаш не престанува..."
[1.Коринтјани 13:4-8 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
[Колосјаните 3:12-17]
И така, облечете се како Божји избраници, свети и возљубени, во милосрдно срце, благост, смиреност, кротост трпеливост! Трпете се еден со друг и проштавајте си еден на друг, ако некој има поплака против некого, како што и Господ ви прости вам, така проштавајте и вие! А над сето тоа облечете се во љубов, која сврзува сè во совршенство! И Христовиот мир да владее во вашите срца, за кого сте и повикани во едно тело; и бидете благодарни! Христовото слово да живее изобилно во вас; во секоја мудрост учете се и опоменувајте се еден друг со псалми, химни, духовни песни, пеејќи Му на Господа со благодат во вашите срца. И сè што правите со збор или дело, правете сè во името на Господа Исуса, благодарејќи Му на Бог Таткото преку Него. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Псалм 1
1 Блажен е човекот кој не оди по советот на нечесните, и не стои на патот на грешниците, и не седи во седиштето на потсмевачите; 2 туку волјата му е во Господовиот Закон и за Неговиот Закон размислува дење и ноќе: ... 3 Тој е како дрво засадено покрај водни потоци, што донесува плод во свое време; неговите лисја никогаш не венат; сè што прави, во сè успева. 4 Нечесните не се такви, тие се како плева што ветерот ја разнесува. 5 Затоа нечесните нема да се одржат на суд, ниту грешниците во собранието на праведните. 6 Зашто Господ го знае патот на праведните; а патот на нечесните ќе пропадне. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
1ЈОВАН
Глава 2 1 Дечиња мои, ова ви го пишувам за да не згрешите; и ако некој згреши, имаме Бранител при Таткото: Исуса Христа, Праведникот. 2 Тој е жртва помирница за нашите гревови; не само за нашите, туку и за гревовите на целиот свет. 3 И по тоа знаеме дека сме Го познале, ако ги пазиме Неговите заповеди. ... 4 Кој вели: „Го познав”, а не ги пази Неговите заповеди, лажец е и вистината не е во него. 5 А кој го пази Неговото слово, во него, навистина, љубовта кон Бога стигнала до совршенство. По тоа знаеме дека сме во Него. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
„Оче, прости им, зашто не знаат што прават!” Ев. Лука 23:34 ![]() Изменето од spiros - 20.Март.2013 во 23:49 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
![]() |
|
Матеја 18
21 Тогаш Петар пристапи и Му рече: „Господи, колку пати да му простам на брата си кој греши против мене? До седумпати ли?” 22 Исус му рече: „Не ти велам до седумпати, туку до седумдесетпати по седум.” |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Колосјани: 3:13
Трпете се еден со друг и проштавајте си еден на друг, ако некој има поплака против некого, како што и Господ ви прости вам, така проштавајте и вие! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
Марко 6
11:25 И кога стоите на молитва, проштавајте ако имате нешто против некого, за да ви ги прости и вашиот Татко, Кој е на небесата, вашите гревови 11:26 Ако пак вие не проштавате, и вашиот Татко, Кој е на небесата, нема да ви ги прости вашите гревови.” |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
![]() |
|
spiros ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4489 |
И не оскрбувајте Го Светиот Дух Божји со Кој сте запечатени за денот на откупувањето. Отстранете ја подалеку од вас секоја огорченост, јарост, гнев, викање и хулење заедно со секоја друга злоба. Бидете еден спрема друг добри и милосрдни, проштавајќи си еден на друг, како што и Бог ви прости во Христос! Ефес. 4:30-32 ![]() |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 3132333435 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |