|
Зошто луѓето не се искрени |
Внеси реплика | страница <1 3031323334 74> |
Автор | |
Анастеа
Администратор ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Многу често неискреноста потекнува прво од неискреност кон самите себе.
Човек кој сам себе се лаже, нема никаков проблем да излаже и друг т.е. да го убеди во својата “вистина“. |
|
mamamd
Сениор Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Денеска слушнав една убава мисла- Каде трчаме, зошто брзаме, кога сите не чека една станица, едно прибивалиште?
И искрено е така, но додека да стасаме до таа последна станица животот не носи кон разни небиднини, ни поставува на патот случајни или неслучајни препреки, искушенија кои мора да ги надминеме. Многу пати тие искушенија се олицетворение на насмевки, слатки зборови нешто што е одлика на неискреност, ни се пикаат под кожа, го одбираат моментот кога нешто ни недостасува, ја користат ситуацијата со усталена шема, итрина ним својтвена ама ние како да не сакаме да ги видиме, протолкуваме. Е кога ке откриеме дека искреноста им мањкала на тие кои ние свесно сме ги замислувале како нешто што ние сме сакале тоа да бидат, доживуваме крах. Лицемерието ни ги отворило очите ама стануваме свесни дека сме изгубиле време, енергија да направиме нешто што на почеток било осудено на пропаст, сме замижувале пред она ке другите ни го кажувале изгорени, излажани од истите лицемери. Секоја средба со неискрените не прави многу по претпазливи, Почнуваме да не им веруваме и на оние кои можеби имаат барем малку тронка вистинитост во себе. |
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
јас редовно си го дозволувам луксузот на искреноста.......иако понекој пат навистина цената знае да ја помина границата на нормалата.......а и искрено ги жалам ситните души што ситничарат со лаги,лагички и разноразни други дрангулии за да стигнат то тоа што наумиле........таквите одма ги ставам под разно
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
Biba_G
Сениор Непоправлив оптимист Регистриран: 18.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 13718 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Зошто луѓето не се искрени???
Затоа што вистината е недостижен луксуз за некого... Полесно им е да го дофатат луксузот на неискреноста( лагата) И лагата е луксуз... И за искреноста и за неискреноста цената е голема... не постои човек без грев...сепак, луѓето потешко ги простуваат туѓите грешки отколку своите, а никој не е нешто посебно заинтересиран на себе да си навлече осуда од другите |
|
lane62
Сениор Регистриран: 08.Април.2009 Статус: Офлајн Поени: 7583 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Daj više odmora jeziku nego rukama!
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
мораше да го пронајде одговорот - зошто луѓето не се искрени? овој пат реши да не потфрли ќе го активира мозокот, дури и по цена да ги посрамоти сите плавуши на светов. го стави својот прст на слепоочницата, внимавајќи при тоа да не го драсне лакот. на радио одеше реклама за попуст во тера нова. но тоа не допираше до неа. одеднаш, пред неа светна генијална мисла, беше пресреќна, го ПРОНАЈДЕ одговорот: - ТАКА! |
|
Delicia
Сениор *dream catcher* Регистриран: 20.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 10984 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
......некои личности за да го постигнат тоа што го замислиле способни се на се......дури и во очи да гледаат и да лажат
|
|
...It just takes a second to realize how wrong you are, about... everything...
|
|
becenevem
Сениор Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од becenevem - 29.Февруари.2012 во 14:55 |
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sekogas sum iskrena kon sebe,duri i koga drugite gi podlazuvam.
|
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
pagane
Сениор Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
така е. |
|
МАРШАЛ
Сениор ГРОБАР ДО ГРОБА Регистриран: 06.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 44396 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
covekot e iskren samo koga go slusame ona sto ni odgovara ...... koga ne ni odgovara , togas e lazov
|
|
којсумјас
Сениор Регистриран: 22.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 4543 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ako gi prasam zosto...
ke me izlazat... pa taka ako me prasuvate mene... zosto lugeto lazat... ne znam... da vi kazam ke ve izlazam... Изменето од којсумјас - 28.Мај.2009 во 20:04 |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Stara komsika tracarka zvoni na vrata. "Kuti, ne mrdaj, ne otvoraj vrata."
|
|
*moon*
Сениор Регистриран: 27.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7657 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
cesto ja zaobikoluvam a gledam i skros i da ja eliminaram taa trasa samo so dna edninstvena cel
|
|
Ако го победиш моментот ти си најсилниот човек на светот
|
|
Внеси реплика | страница <1 3031323334 74> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |