|
Љубовна поезија |
Внеси реплика | страница <1 3031323334> |
Автор | |
Drlja
Сениор Регистриран: 24.Октомври.2006 Статус: Офлајн Поени: 3373 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Еве за мојот 1000 пост ќе ве почастам со малку поезија
Крајот на бескрајот Во само еден миг ја допрев вечноста. Ги затворив очите и го видов крајот. Крајот на сите стравови, крајот на сите сомнежи. И тука, на самиот почеток од крајот, во ѕвездената прашина од копнежи и воздишки, со сладок трепет во мислите, во душата... го вдишувам немирот кој ми дава сила да чекорам со насмевка кон крајот на бескрајот. |
|
|
|
diogenskopje
Сениор Регистриран: 27.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2063 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Tebi ljubav dati? Robert Rozhdestvensky |
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
TI SI MOMENT,I MOJA SENKA SJAJNA MOJOT ZBOR,MOJOT CEKOR SAMO UBAVINA SI,A KOLKU SI TAINSTVEN I KOLKU SI POSAKUVAN OSTANI NEDOSTIZEN,NEM I DALECEN ZOSTO SONOT ZA SREKATA, E POGOLEM OD SREKATA, BIDI NEPOVRATEN KAKO MLADOSTA... OD MOITE PRIVIDENIJA,TVOJOT BAKNEZ ME VOODUSEVUVA,TI SI MISLA MOJA KOJA ME BUDI I ZASPIVA... A TI NE POSTOIS,NITI SI POSTOEL RODEN VO MOJATA TISINA KAKO SONCETO,VO SRCETO MOE SJAESE... |
|
Eleni
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 1872 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I loved you... I loved you once: perhaps that love has yet To die down thoroughly within my soul; But let it not dismay you any longer; I have no wish to cause you any sorrow. I loved you wordlessly, without a hope, By shyness tortured, or by jealousy. I loved you with such tenderness and candor And pray God grants you to be loved that way again. A. Pushkin |
|
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
|
Гостин
Гостин |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
senkom svoje strasti,zacrnio sam oci tvoje,
stalna gosco u dubinama moga pogleda vezao sam te dragana,i uhvatio u mrezu svoje svirke... ti si moja,moja,ti koja obitavas u mojim besmrtnim snovima... |
|
EvAngelos
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Doulos Evangelos Регистриран: 28.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9913 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bath Water
But I still love to wash in your old bathwater
Love to think that you couldn't love another I can't help it, you're my kind of man |
|
Посветен на изворното христијанство проповедано од Христос и апостолите.
|
|
Eleni
Сениор Регистриран: 19.Јануари.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 1872 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
The Last Toast I drink to our ruined house To the dolor of my life To our loneliness together And to you I raise my glass To lying lips that have betrayed us To dead cold, pitiless eyes And to the hard realities: That the world is brutal and coarse That the God in fact has not saved us. |
|
Destiny is not a matter of chance,it is a matter of choice.It is not a thing to be waited for,it is a thing to be achieved
|
|
cecka
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
moze e malku dolga...ama ova e pesna vo koja e opeano moeto ime....stara....dobra...nepovtorliva...
Мостарске кишеУ Мостару сам волео неку Светлану Говорио сам jоj ти си дериште, ти си Ниjе било сунца, ниjе било птица, ничег
ниjе било, питала ме jе имам ли брата, шта студирам, jесам ли Хрват, волим ли Рилкеа, све ме jе питала. Питала ме jе да ли би могао са сваком тако, сачуваj боже, да ли jе волим тихо jе питала, а падале су над Мостаром неке модре кише. Она jе била раскошно бела у собноj тмини, ал ниjе хтела то да чини, ниjе хтела ил ниjе смела, враг би jоj знао. Jесен jе, та мртва jесен на окнима, Питала ме jе да ли сам Хрват, имам ли Она jе прострла своjе године по паркету, Водио сам jе по Куjунџилуку, по ашчиницама. Колена jоj цртао у влажном песку. Сада jе ово лето, Ни оно небо, ни оно облачjе, ни оне Говорила jе о филмовима, о Џемсу Дину, Ни оне улице, оне продавце последњег После су опет била лета, после су опет
Пише ми, пита ме шта радим, како живим, Говорио сам jоj о Љермонтову о Шагалу,
све сам jоj говорио, вукла jе са собом неку стару Цваjгову књигу, читала поподне, у коси jоj било запретано лето, жутило сунца, мало мора, прве jоj ноћи и кожа била помало слана, рибе заспале у њеноj крви, смеjали смо се дећацима што су скакали са мостова за цигарете, смеjали смо се jер ниjе лето а они скаћу баш су деца, Говорила jе, могу умрети, могу добити упалу плућа... Онда су долазиле њене чутње дуге, Прсте jе имала дугачке, крхке бескрвне, Волела jе кестење, купили смо га по Питао сам jе шта мисли о овом свету, веруjе Питао сам jе да ли би волела малог сина, Говорио сам jоj ти си глупа ти си паметна, Стварно сам волео ту Светлану jедне Jао кад би знао ко jе сада љуби, Пера Зубац |
|
cecka
Сениор Регистриран: 04.Февруари.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 4011 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
CEKAJ ME samo me cekaj dugo Cekaj me i kada zute kise noci ispune tugom Cekaj i kada vrucine zapeku i kada mecava brise cekaj i kada druge nitko ne bude cekao vise Cekaj i kada pisma prestanu stizati izdaleka cekaj i kada cekanje dojadi svakom koji ceka Cekaj me i ja cu sigurno doci Ne slusaj kada ti kazu kako je vrijeme da zaboravis i da te nade lazu Neka povjeruju sin i mati da vise ne postojim neka se tako umore cekati i svi drugovi moji i gorko vino za moju dusu nek piju kod ognjista Cekaj. I nemoj sjesti snjima i nemoj piti nista Cekaj me i ja cu sigurno doci sve smrti me ubiti nece Nek rekne tko me cekao nije: Taj je imao srece! Tko cekati ne zna, taj nece shvatiti niti ce znati drugi da si me spasila ti jedina cekanjem svojim dugim Nas dvoje samo znat cemo kako prezivjeh vatru kletu naprosto, ti si cekati znala kao nitko na svijetu |
|
cecka
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NE DAJ SE INES Ne daj se godinama moja Ines drukcijim pokretima i navikama Jer jos ti je soba topla prijatan raspored i rijetki predmeti Imala si vise ukusa od mene Tvoja soba divota Gazdarica ti je u bolnici Uvijek si se razlikovala po boji papira svojih pisama, po poklonima Pratila me sljednjeg jutra oko devet do stanice I rusi se zeleni autobus tjeran jesenjim vjetrom kao list niz jednu beogradsku padinu U vecernjem sam odijelu i opkoljen pogledima Ne daj se mladosti moja, ne daj se Ines Dugo je pripremano nase poznanstvo I onda slucajno uz vrucu rakiju i sa svega nekoliko recenica, lose prikrivena zelja tvoj je nacin gospodje i obrazi seljanke prostakuso i plemkinjo moja Pa tvoje grudi, krevet i moja soba objesena u zraku kao naranca kao narancasta svjetiljka nad zelenom i modrom vodom Zagreba Proleterskih brigada 39 kod Prkovic Pokisla ulica od prozora dalje i sum predvecernjih tramvaja Lijepi trenuci nostalgije, ljubavi i siromastva Upotreba zajednicke kupaonice I "Molim Vas, ako netko trazi" Ne daj se Ines Evo me ustajem tek da okrenem plocu Da li je to nepristojno u ovakvom casu Mozart Requiem Agnus Dei Meni je ipak najdrazi pocetak Raspolazem s jos milion njeznih i bezobraznih podataka nase mladosti koja nas pred vlastitim ocima vara, i krade, i napusta Ne daj se Ines Poderi pozivnicu, otkazi veceru, prevari muza odlazeci da se pocesljas u nekom boljem hotelu Dodirni me ispod stola koljenom Generacijo moja, ljubavnice Znam da ce jos biti mladosti, ali ne vise ovakve - u prosjeku 1938 Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite I ta ce mi mladost tesko pasti A bit ce ipak da ste vi u pravu Jer sam sam na ovoj obali Koju ste napustili i predali bezvoljno A ponovo pocinje kisa, kao sto vec kisi u listopadu na otocima More od olova i nebo od borova Udaljeni glasovi koji se mijesaju Glas majke prijatelja, kceri, ljubavnice, broda, brata Na brzinu pokupljeno rublje pred kisu I nestalo je svjetla s tom bjelinom Jos malo setnje uz more i gotovo Ne daj se Ines |
|
kandid
Сениор Регистриран: 26.Август.2006 Статус: Офлајн Поени: 664 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
OVE NOĆI
Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Napisati na primjer: "Noć je puna zvijezda, trepere modre zvijezde u daljini". Noćni vjetar kruži nebom i pjeva. Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Volio sam je, a katkad je i ona mene voljela. U noćima, kao ova, držao sam je u svom naručju. Ljubio sam je, koliko puta, pod beskrajnim nebom. Voljela me je, a katkada sam i ja nju volio. Kako da ne ljubim njene velike nepomične oči. Ove noći mogu napisati najtužnije stihove. Pomisao da je nema. Osjećaj da sam je izgubio. Slušati beskrajnu noć, bez nje još beskrajniju. I stih pada na dušu kao rosa na livadu. Nije važno što je moja ljubav nije mogla zadržati. Noć je zvjezdovita i ona nije uz mene. I to je sve.U daljini netko pjeva. U daljini. Moja je duša nespokojna što ju je izgubila. Kao da je želi približiti moj je pogled traži. Moje srce je traži, a ona nije uz mene. Ista noć odijeva bjelinom ista stabla. Mi sami, oni od nekada, nismo više isti. Više je ne volim, zaista, a možda je ipak volim. Tako je kratka ljubav, a tako dug zaborav. Jer sam je u noćima, kao ova, držao u svom naručju, moja je duša nespokojna što ju je izgubila. Iako je ovo posljednja bol koju mi ona zadaje, i ovi stihovi posljednji koje za nju pišem. |
|
I posle mene-POTOP!!!
|
|
kandid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Sviđaš mi se kad šutiš jer si kao odsutna,
i čuješ me izdaleka, i glas moj ne dodiruje te. Čini mi se kao da su ti letjele oči i čini se da ti je poljubac jedan zatvorio usta. Kako su stvari sve ispunjene dušom mojom izranjaš iz stvari, ispunjena dušom mojom. Leptirice sna, duši mojoj si slična, i slična si rijeci melankolija. Svidjaš mi se kada šutiš i kad si kao udaljena. I kada kao da se žališ, leptiriću u gukanju. I čuješ me izdaleka, i glas moj ne dostiže te: Pusti me da šutim s mucanjem tvojim. Pusti me da ti govorim također s tvojom šutnjom jasnom kao svijeća jedna, prostom kao jedan prsten. kao noć si, šutljiva, zvjezdana. Šutnja tvoja je zvjezdana, tako daleka i jednostavna. Sviđaš mi se kad šutiš jer si kao odsutna. Udaljena i bolna kao da si umrla. Jedna riječ tada, osmijeh dovoljan je jedan. I veseo sam, veseo što nije točno. |
|
I posle mene-POTOP!!!
|
|
kandid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Thank you!
I zadnja pesna pred da ja zatvorime kafanava
Повторно ме оставаш
кога најмногу ми требаш... Ме оставаш сам со стегнато срце да ги слушам чекорите на минувачите под прозорецот, надевајки се дека некој од нив ќе бидеш ти. Тивко ке се појавиш на прагот и ке дојдеш до мене, гледајки ме со очи од љубов и тага, нема да кажеш ништо, само ке се свиеш во мене а јас ке слушам како дишеш, гледајќи во оганот со затворени очи... |
|
I posle mene-POTOP!!!
|
|
kandid
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Poet si nema so...Cekaj i ja da probam
Седиш овде и венееш,
во твојот сопствен свет во твојата искривена слика од болната реалност Умираш, не мрдајќи ни со прст да ја допреш вистината да ја побараш наоколу ако воопшто постои Се давиш во црвеното вино црвено како пролеаната крв од твојте млади вени што тече по мене... |
|
I posle mene-POTOP!!!
|
|
Внеси реплика | страница <1 3031323334> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |