|
Рецепти за торти и други благи работи |
Внеси реплика | страница <1 3031323334 56> |
Автор | ||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
сабајле кога си купиш кифла со мармалад со што ја јадеш ? Со боза или со јогурт ја јадеш . Види вака да се договориме . Ти ги спремај перничињата , а јас ќе донесам едно ќесиче шеќер во прав да ги зачинам и ќе ја средиме работава .
Изменето од емил - 18.Септември.2013 во 18:18 |
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Не биди па ти парти брејкер
|
||
BIBI_G_3
Модератор СТАРОСЕДЕЛЕЦ Регистриран: 21.Август.2013 Статус: Офлајн Поени: 2372 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
...kraj...umrev ne se vazat drugite sostojki,neli seker se spomnue,pa makar bile i 2 zrna-toa e toa-u blacko se racuna |
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Па ги прочитав, затоа прашав.
Јогурт, млеко, 2 лажички сол, една шеќер. И на крај пишува: - Се јадат топли со чаша јогурт. Не знам кое благо се јаде со јогурт
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
прочитај во состојките
|
||
evangeline
Модератор Регистриран: 22.Август.2011 Локација: Naxos Статус: Офлајн Поени: 6759 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
А каде е благото тука?
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Перничиња со јогуртСОСТОЈКИ ПРИГОТВУВАЊЕ Се пржи во длабока тава во врел зејтин. Додека се пржат се тресе тавчето за да може врелото масло да ги фати од двете страни и така тие убаво се полнат со воздух и изгледаат како перничиња. Испржените перничиња ги ставаме на хартија за да ја впие непотребната маснотија. Се јадат топли со чаша јогурт. Наташа Карафилоска |
||
BellaGrandma
Сениор Game over Регистриран: 10.Јуни.2010 Статус: Офлајн Поени: 20029 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
КокосовкиСостојки
ПодготовкаЗа кокос млекото најпрво во домашна верзија За подготовката на филот. За тестото Се приготвува глазурата така што се топат шеќерот и млекото се додава какаото, да се промеша добро, без грутчиња, се додава на коцки чоколадото, но да не проврие туку се топи на тивко. На крај се додава маргаринот. Топла глазура се полева над кексот. Ладен се сечи по избор. |
||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Ладно освежување: Сладолед за радост во куќатаОфицијално дојде време за нашиот омилен десерт. Ви носиме едноставен рецепт кој лесно можете да го направите дома. Потребни состојки:
Подготовка: |
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Вкусно летно задоволство: Пита од вишниСезоната на вишни полека изминува и веќе ретко можат да се најдат на зелените пазари. Сепак, многумина од нас имаат замрзнато некое кило во домашниот фрижидер, или пак купуваат замрзнати вишни во некој од маркетите во градот. Поради тоа овој викенд решивме да ви понудиме интересен рецепт кој секако ќе ве озвежи, но и заблажи во овие летни денови.
Потребни состојки: Подготовка: Изматете го маргаринот со шеќер во прав, додадете рум и млеко, измешајте со брашно и рачно измесете. Тестото се дели на два дела и според тавата се растегнува (округла тава со пречник од 25 см). Намрсената тава се посипува со брашно и се става половина од тестото. Над него се ставаат вишните, се наросуваат со брашно, потоа со шеќер (150 гр.) и со цимет. Потоа се става вториот дел од тестото и со прсти се притискаат ивиците за да се спојат двете теста. Се пече триесеттина минути во добро загреана рерна. Питата се служи топла, а ако ја служите ладна, над неа ставете шлаг, подготвен според упатството на кесичката. Пријатен апетит! |
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Слатка табла од мед, семки и бадемиСостојки:700 г мед150 г непечени цели бадеми 130 г непечени цели семки од тиква 150 г непечени цели семки од сончоглед едно и пол лажиче сол Приготвување:Обложете ја тавата со мрсна хартија за печење. Во тенџере загрејте го медот на средна температура околу 10 минути. Додајте ги другите состојки и оставете смесата да крчка уште 20 минути. Тргнете го тенџерето од рингла, истурете ја смесата во подготвената тава и оставете да се олади на собна температура. Потоа ставете ја тавата во фрижидер додека смесата да се стврдне, околу 10 минути. Искршете ја таблата на парчиња со големина на залаци и чувајте ги во фрижидер до сервирањето. |
||
емил
Сениор зависник идивидовски Регистриран: 11.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 85186 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Печени праски со мед и оревиСостојки:свежи праски, преполовени и исчистенимед, за мачкање путер ореви, сечкани Приготвување:Намачкајте ги половинките од праските со малку мед. На тостер или на скара стопете го путерот. На тостерот (или скарата) наредете ги половинките со пресечената страна надолу и печете ги неколку минути на ниска температура. Температурата мора да биде ниска за да не изгори медот. Тргнете ги праските кога ќе подомекнат, но да не станат кашести. Намачкајте ги повторно со малку мед. Измешајте ги со сечканите ореви и послужете ги со сладолед од ванила, или со кисела павлака, или со шлаг, или со палачинки итн. |
||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Монте торта: лесна и кремаста без печењеПред да преминеме на летните рецепти за овошни колачи и торти, ви предложуваме торта која се базира на чоколадо и слатка павлака и која ќе ве изненади со нејзиниот фантастичен и лесен вкус. Станува збор за кремастата торта Монте, која се состои од три слоја, а за нејзината подготовка не е потребно печење. Состојки: |
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||
Valerija
Модератор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 105588 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
Рецепт за наједноставен колач кој секогаш успеваДоколку
сте во потрага за наједноставен рецепт кој гарантира успешна изведба ви
претставуваме еден нешто интересно кое е идеално за почетници, но и за
оние кои дома сакаат да имаат нешто благо. Потребни состојки: Совети: Тестото за торта се најважнен сегмент на секоја рецепт, бидејќи од неа зависи обликот и големината на тортата. "За успешно тесто“ тајната лежи во температурата на печката, која мора да е загреана до максимум пред печење, а потоа да се прилагоди на саканата температура. Пријатен апетит! |
||
Јакиот човек има само една слаба страна-жената што ја сака!
|
||
Внеси реплика | страница <1 3031323334 56> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |