|
Критики позитивни/негативни на личните тв |
Внеси реплика | страница <1 2930313233 46> |
Автор | |
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Filmadzijke milo mi e sto se pronajde...
Zbunet... Cek...da ve bacnam mili moi |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Се‘ е црно пред летната бура го чекам виножитото во кафана би платил тура но не ме држи местото гледам небо, Сонцето свети еден пајак мрежа плете милион солзи на мрежата, свилена реков еднаш , јас жито жнеев но таква песна никогаш не пеев Бог да даде да ја научам и да врне ќе ја испеам se cuvstvuva nostalgija kako koga gi citas stihobite na makedonskite prerodbenici. vakvi stihovi se pisuvaat bez mnogu razmisluvanje samo go otvaras katanceto i cuvstvata sami si se redat na hartijata (ovaj de, tastaturata) Ubavo e!!! |
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
...koj i da e, ne mu e ni nego lesno
|
|
ПодВодно
Сениор Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
od fragola
Mislese ne znam bolka sto e, deka spijam na oblace meko, a denje po tebe gazam so tezok cekor, deka srceto tvoe bese meta moja za pikadoto sto go igrav dur dosada ubivav, sekoj ubod koj so solzi go plakjase za mene poen bese sto so zajadliv osmev v misli ti navrakjase. Dozvoli iskriveni misli gnev da ti poseat i zelba za odmazda vo dusa ranliva da odgajat. A jas pak primorana, na igra blesava so rigidni pravila, oci zatvorav i kon metata gagjav, dur raka mi treperese od strav da ne te pogodam. ....................... od usta mi go zede |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
majstorce62 ЦВЕЌЕ - Во ова цвеќево како да има некоја магија! – и рече писателот на жена си. Седнат крај работната маса со боја на цреша, на која имаше монитор, тастатура на подвижната табла, која одеше под масата кога не пишуваше, и печатар, тој го набљудуваше : и отсутно и внесено, истовремено, со некој поглед во кој се мешаа восхит, чудење и тивко пијанство, еднакво на некој необичен транс на човек кој само физички е присутен во просторот и времето. - Има, невешто! – промрмори жена му, - Со денови седиш над компјутерот, гледаш во цвеќето а ниту ред не си напишал... - Ќе напишам, - рече, пак така отсутно, како да не беше свесен дека нешто воопшто и рече, - Го чувствувам расказот во тебе, мило, знам дека ќе ми го кажеш... Се поткрна во столот, ја доближи главата до цвеќето и го помирисна со полни гради. - Чудно, има мирис на млада крв... ................ majstorce, ova se slucuva ili ke se sluci. nagradata. zatoa, vnimavaj so kogo se opivas |
|
ПодВодно
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
fragola, se razbirame, ne za dzabe si vo moite TOP 10
zbunet, mokj? mojata mokj ti ja imash vo maliot prst |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Jas tuka gledam i mok ...i ne samo tuka
|
|
fragola
Сениор Регистриран: 02.Февруари.2008 Статус: Офлајн Поени: 3829 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Kolku magija znae da sozdade vo samo nekolku stihovi...Filmadzijka,originalna i dosledna na svojot nick |
|
I get enough exercise...just pushing my luck.
|
|
...Well...
Сениор ...ExtraVagant... Регистриран: 30.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 5231 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
drz me majko...
|
|
kejt-d-grejt
Сениор Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најтешко на светотПосеано семе, во мисла мислата е тешка денес најтешко на светот Посеано семе, во мисла PREUBAVO!!!! Pomnam edna misla: "zborovite ne se sovrseni!"
- ovie se blisku! Bravo, Anakin
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
maria_magdalena
Сениор trouble seeker Регистриран: 25.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 8706 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Најтешко на светотПосеано семе, во мисла мислата е тешка денес најтешко на светот Посеано семе, во мисла
Од нашите мисли навистина завиоси дали ќе си направиме рај или пекол од овој живот. Ако посееме добро семе-добри мисли-тие ќе дадат добар плод. А плодот пак е показател на внатрешната состојба на духот, браво за овој прекрасен плод што несебично ни го остави тука, да не потсетува на доброто семе.
Немам зборови....Браво!!!
|
|
МИСЛИТЕ СЕ ОСЛОБОДЕНИ ОД ДАНОК.
|
|
IQ
Сениор Darling Регистриран: 11.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 12382 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
prati prati, nogu sakam da te chitam
|
|
blagorodna
Сениор Регистриран: 16.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 568 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Fala mila, vervaj, ja kaj da prozbora kalak*rnica stanvit.patos. mnogu mi jet drago sco sum uspejala da ve nasmeja.imet li nesco poubo od tea, aj koj ce ima pojce vreme ce vi prata i drugi tvorbi |
|
zagor
Сениор Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12850 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
nekoj prozborel
vo tishina vecna neshto se slusha glas ili vetar ne znae nikoj strav se vlece niz milsi cudni dali e od nas ili od drugi shto li e toa samo eden znae toj shto imal podolg jazik go koristel ednash za svoja sreka no i za maler na nekoj na kraj eci od necie grlo NEKOJ PROZBOREL!!!!! ....koj e be toj? ..stvarno ubava pesna,protkaena so motivi od nasata vekovna tradicija i kopnezot kon nestata sto ne vo svojot delokrug na nastani...!bravo.. |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
Внеси реплика | страница <1 2930313233 46> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |