|
ПЕСНАРИЦА НА МАКЕДОНСКИ НАРОДНИ ПЕСНИ |
Внеси реплика | страница <1 282930 |
Автор | |
Carnation
Сениор Регистриран: 07.Ноември.2005 Статус: Офлајн Поени: 3499 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
a da dobijam i jas mozit?
|
|
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Carnation ... direktno mu se javiv na toj sto ja napravi ovaa pesna Eve go tekstot za Golemoto drustvo: I Ajde sto si bevme, golemoto drustvo golemoto drustvo , site pijanici II More dojde vreme, tudjina da odime koj tudjina fati, nazad ne se vrati III Pari specalivme, kuki napravive mladosti izgubivme, mladost nepovratna IV Slusaj stara majko, tudjina ostavame aj da dade Gospod, nazad da se vratime!!! Mona ... prati mi na LP adresa... direktno od avtorot ke ja dobies pesnata ... i nekolku CD-a... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Carnation
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
za narodno obratete se vo sekoj moment,od 10-11 godini sviram harmonika i dolgi godini so folklor se zanimavav,taka da prasajte so vi trebit
|
|
|
|
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
bravo Carnation.... covekot sto ja pee taa pesna mi e zet za sestra.... inaku najdov na internet deka "golemoto drustvo" e narodna pesna... no toj ja ima napisano i ja pee... drago mi e sto se pobara taa pesna... potoa sto eve carnation ja napisa ... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Carnation
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ajde sto si bevme golemoto drustvo
golemoto drustvo site pijanici
ajde dojde vreme v tugjina da odime
koj v tugjina fatil nazad ne se vratil
pari specalivme kukji napravivme
mladost izgubivme mladost nepovratna
slusaj stara majko vtugjina ostanavme
aj da dade gospod doma da se vratime
(mislam deka e vaka i deka e tolku)
|
|
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
dobro marko, ke cekam da go stavis tekstot oti pesnata stvarno mi lezi na srce
|
|
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Obaveno ke ja stavam Mona... taa pesna ja pee Sasko Saveski .... |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Mindy
Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Сениор Искрена, поискрена здравје Регистриран: 14.Ноември.2005 Локација: United Arab Emirates Статус: Офлајн Поени: 14598 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marko aj molim te ako go imas tekstot od taa pesnata " More sto si bevme golemoto drustvo, golemoto drustvo site pijanici..... "
|
|
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I 2 x ( ЦЕЛИОТ ЖИВОТ МУ ПОМИНА ВО ТИЕ ПУСТИ МЕАНИ ЧАЛГИИ МУ БЕА ДРУГАРИ ПЕСНА МУ ПЕЕА ДО ЗОРИ) II 2 x [ ДАЈТЕ МУ НЕМУ ВИНО И РАКОЈА ПАК НЕКА ПИЕ ДА СЕ ОПИЕ рефрен 2 x ( ЕЈ МОРИ МОМЕ МАЛОЈ МОМЕ ТОЈ Е ОНОЈ СТАР МЕРАКЛИЈА ) ] МАНЕТО !!!!!!!!!!!!!!!!!1 III МЛАДОСТА ЦЕЛА МУ ПОМИНА ПО ТИЕ МАЛИ СОКАЦИ БЕКРИИ МУ БЕА ДРУГАРИ ТИЕ ГО НОСЕА ПО НОЌИ рефрен |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЕДНО СРЦЕ ИМАМ ДУШО КАКО МИ Е НЕ СВАЌАШ, > НЕ МЕ ПРАШУВАЈ, > 2 пати ДАЛИ ТИ Е СЕЕДНО, > НЕ МИ КАЖУВАЈ > ЕДНО СРЦЕ ИМАМ ДУШО, СРЦЕ ВЉУБЕНО ПО ТЕБЕ МИ ЧУКА БИЕ КО ИЗЛУДЕНО ЕДНО СРЦЕ ИМАМ ДУШО, СРЦЕ СКРШЕНО НЕМА НЕВЕРИДА ТРПИ, СЕ СЕ СВРШЕНО КАКО МИ Е НЕ ГЛЕДАШ, НЕ ТЕ ЗАСЕГА КОЛКУ ТИ Е НЕВАЖНО КАДЕ ОДСЕГА КАКО МИ Е НЕ ГЛЕДАШ, НЕ ТЕ ЗАСЕГА НЕГЛЕДАШ А ВО МЕНЕ НЕШТО УМИРА МОДУЛАЦИЈА: ЕДНО СРЦЕ ИМАМ ДУШО,... ХАРМОНИЈА: C F G C C F C F G C |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
NA OVAA TEMA KE PISUVAME TEKSTOVI I AKORDI NA NARODNI PESNI.... HARMONIJATA NA PESNATA CUDNA ZENA BESE VERA : C Bm Fm C Bm C Изменето од anastea - 04.Август.2008 во 18:22 |
|
PARADISE MACEDONIA
|
|
Внеси реплика | страница <1 282930 |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |