|
Најубавите стихови во Библијата |
Внеси реплика | страница <1 2829303132 98> |
Автор | |
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
|
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Blagoj_s
Сениор Регистриран: 28.Август.2009 Статус: Офлајн Поени: 3057 |
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
А Тој ги понесе нашите болести, ги зеде врз себе нашите болки, додека ние сметавме дека Бог Го бие и Го понижува.
За нашите престапи беше прободен, сотрен, за нашите беззаконија. Казната за нашиот мир падна врз Него, преку Неговите рани ние се исцеливме. Сите скитавме како овци, и секој одеше по својот пат. А Господ ги возложи на Него беззаконијата на сите нас. Го измачуваа, а Тој оставаше, и не ја отвори Својата уста. Го одведоа како јагне на колење; како овца нема, пред оние што ја стрижат, не ја отвори Својата уста. Со сила и со суд се ослободија од Него, и кој ќе го искаже Неговиот род? Да, од земјата на живите го отстранија Него, за гревовите на Неговиот народ, го ранија на смрт. Му го одредија погребението меѓу злочинците, а Неговиот гроб беше при богатите, иако не направи неправда, ниту пак устата Му изусти лага. - Исаија 53:4-9, Библијата |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ЛУКА
Глава 22 14 А кога дојде часот, седна Исус na трпезата и апостолите со Него, 15 и им рече: „Многу сакав да ја јадам со вас оваа Пасха, пред да пострадам, 16 зашто ви велам: нема веќе да ја јадам додека не се исполни во Божјото Царство.” 17 И ја зеде чашата, заблагодари и рече: „Земете ја и поделете ја меѓу себе, 18 зашто ви велам дека нема да пијам од лозовиот плод - додека не дојде Божјото Царство!” 19 Потоа зеде леб, заблагодари и го раскрши и им го раздаде, велејќи: „Ова е Моето тело, кое се дава за вас; правете го ова за Мој спомен!” 20 А исто така, ја зеде и чашата - по вечерата - и рече: „Оваа чаша е Новиот Завет во Мојата крв, која се пролева за вас. 21 Но, ете, раката на оној, кој Ме предава е со Мене, на трпезава. 22 Зашто Човечкиот Син оди, како што е определено, но тешко му на оној човек, кој ќе Го предаде!” |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
ТАГА ПАК РАДОСТ
Уште малку,па веќе нема да Ме гледате, но по извесно време пак ќе Ме видите. Тогаш некои од Неговите ученици си рекоја еден на друг: Што знаци ова што ни го вели. Исус свати дека тие сакаат да Го прашаат, па им реце: Реков: Уште малку , па нема да Ме гледате, а по извесно време пак ќе Ме видите. За ова ли се расправате мегу себе? Со сигурност можзам да ви казам дека вие ке плачете и ке тагувате, а светот ке се радува. Кога жената раѓа , таа има болки, зашто дошло времето на болките. Но, кога ќе се роди детето, таа заборава на маките, и се радува сшто родила човек на овој свет. Така и вие сега сте полни со тага. Но повторно ќе се видиме и ке се израдувате, таа радост не ќе може никој да ви ја одземе. РАДОСТА Е ВОСКРЕСЕНИЕТО ХРИСТОВО. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
spiros
Сениор Регистриран: 28.Јули.2008 Локација: На пат Статус: Офлајн Поени: 4490 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
И откако испеаја благодарствена песна, се искачија на Маслиновата Гора. Ев.Матеј 26:30 |
|
Through the Blood of His Grace,
we are Forgiven and Free, in Time & Eternity! БОГ да го благослови Авраам, Исаaк, Израил ...! |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
ЛУКА
Глава 22 14 А кога дојде часот, седна Исус na трпезата и апостолите со Него, 15 и им рече: „Многу сакав да ја јадам со вас оваа Пасха, пред да пострадам, 16 зашто ви велам: нема веќе да ја јадам додека не се исполни во Божјото Царство.” 17 И ја зеде чашата, заблагодари и рече: „Земете ја и поделете ја меѓу себе, 18 зашто ви велам дека нема да пијам од лозовиот плод - додека не дојде Божјото Царство!” 19 Потоа зеде леб, заблагодари и го раскрши и им го раздаде, велејќи: „Ова е Моето тело, кое се дава за вас; правете го ова за Мој спомен!” 20 А исто така, ја зеде и чашата - по вечерата - и рече: „Оваа чаша е Новиот Завет во Мојата крв, која се пролева за вас. 21 Но, ете, раката на оној, кој Ме предава е со Мене, на трпезава. 22 Зашто Човечкиот Син оди, како што е определено, но тешко му на оној човек, кој ќе Го предаде! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
ПОСЛОВИЦИ
Глава 18 22 Кој нашол добра жена, ја нашол среќата и добил милост од Господа. Стих на денот Сега вака зборува Господ, Кој те создаде, Јакове, Кој те створи, Израеле: „Не бој се, зашто Јас те откупив; те повикав по име, ти си Мој! Исаија 43:1 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Мојот народ изврши два грева: Мене, изворот на жива вода ме остави и си ископа извори издупчени, кои не можат да држат вода.
Еремија 2:13 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
1.Коринтјаните 15:20-26
Но сега, Христос воскресна од мртвите, како првенец на оние кои умреле. Бидејќи смртта дојде преку човек, така преку еден Човек дојде и воскресението од мртвите. Зашто, како што сите умираат во Адама, така и во Христа сите ќе оживеат. Но секој по својот ред: првенец Христос, после оние кои се Христови, во времето на Неговото доаѓање. Тогаш доаѓа крајот, кога ќе Му го предаде Царството на Бог и Таткото; откако ќе ги уништи: секое началство, и секоја власт и сила. Зашто, Тој треба да царува "додека не ги положи сите свои непријатели под Своите нозе." Смртта ќе биде уништена како последен непријател. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
Римјаните 12:12
Радувајте се во надежта, бидете трпеливи во неволја; постојани во молитва! |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
dejanpp
Сениор Регистриран: 30.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 893 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
I rece site tocki od davidovata zvezda napravetegi od srebro
Bakar I zlato I so sekoe nivno pomestuvajne Ke upravuvate so svesta na lujdzeto |
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Галатите 5:22-24
А плодот на Духот е: љубовта, радоста, мирот, трпението, љубезноста, добрината, верноста, кротоста, самоконтролата; нема закон против вакви нешта. А оние кои се Христови го распнаа своето тело со неговите страсти и похоти. |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
И така, не грижете се за утрешниот ден, зашто утрешниот ден ќе се грижи за себеси.Доста му е на секој ден неговото зло.
Матеј 6:34 |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Blagoj_s
Опции за коментарот
Благодарам(1)
|
4 Радувајте се секогаш во Господа! Пак велам: радувајте се!
5 Вашата кротост да им биде позната на сите луѓе! Господ е близу. 6 Не грижете се за ништо, туку во сè преку молитва и молба со благодарност искажувајте ги своите просби пред Бога! 7 И Божјиот мир, што го надвишува секој ум, ќе ги запази вашите срца и вашите мисли во Христа Исуса. 8 Впрочем, браќа, сè што е вистинско, што е чесно, што е праведно, што е чисто, што е љубезно, што е на добар глас - ако е некаква добродетел, ако е некаква пофалба - мислете на тоа! ==Филипјаните 4:4-8 ; Библија== |
|
www.myspace.com/sblagoj
|
|
Внеси реплика | страница <1 2829303132 98> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |