![]() |
|
Како да се надминат болката и тагата |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2829303132 55> |
Автор | |
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sesrata ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 02.Мај.2008 Статус: Офлајн Поени: 2 |
кога ке се појави тагата едноставно треба да се зивее тој момент, да се тагува, за подоцна да мозес да продолзис понатаму...
![]() |
|
sakaj te go ona sto go imate a ne ona za koe mectaete
|
|
![]() |
|
ekszi88 ![]() Сениор ![]() ![]() In Love Регистриран: 10.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 7008 |
Болката е грда ствар. Треба да се најде некому на кој ќе можете да се испразните, со некој кој ќе го споделите товарот, а не се да чувате за себе. Доколку посакуваме да ни биде поубаво треба да се бориме за нас, а не да чекаме сета убавина магично да се појави. Треба да се сакаме себеси и да се бориме за нас. Многумина не знаат како да се борат за себе, не знаат како да ја надминат болката... Доколку не знаете побарајте помош, нема што да се изгуби освен болката длабоко која ја осеќаме. Лошо е кога сме растргнати од болка, лошо е кога живееме во минатото кое не кочи да создаваме во сегашноста и кога ме преоптоварува иднината која не ја познаваме. Ние живееме сега, ние живееме овде и треба да се бориме миговите да ни бидат убави, зашто кога сме растргани низ минатото и иднината кои често ни задаваат болка може да се слизнеме во сегашноста која за нас е најбитен момент. Секоја секунда од животот е значајна, дозволете и да струи низ вашиот живот со сета своја убавина, надминете ја болката. Знам како е да се болува, знам што се трауми, но борете се за убавината, немојте да дозволите на слабата самодоверба, грижата на совест, депресијата да ве закочат да не одите напред. Јас стоев во место долго време заради моето минато и плашејќи се за мојата иднина. Но увидов дека тоа не е решение, увидов дека секој прави грешки и на нив учи... Имате пред вас да творите.Творете, радувајте се на успесите, борете се за себеси зашто вие сте си најважни за себе, зашто вие се сакате, зашто сакате убав живот. Борете се за себе, не и се предавајте на депресијата, болката... таа нема да ве однесе никаде каде е убаво, само ке ве однесена нивна територија и ќе ве измачува, камшикува... Жиотот е убав ако ние си го направиме така, животот ќе ми биде убав ако јас го создадам таков... Можете и вие.
|
|
Never apologize for being sensitive or emotional. Let this be a sign that you've got a big heart aren't afraid to let others see it. Showing your emotions is a sign of strength!!
|
|
![]() |
|
RUSHKA ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 28.Јануари.2008 Статус: Офлајн Поени: 2837 |
Prazninata nekako i ke ja popolnis ako ne denes togas utre, no tagata i bolkata treba da gi izdrzis sto e mnogu, mnogu tesko .Ne menuvaj nisto . |
|
4ISTA SOVEST=MIREN SON
|
|
![]() |
|
zagor ![]() Сениор ![]() ![]() Уникатен песимист Регистриран: 27.Септември.2007 Локација: Congo Статус: Офлајн Поени: 12852 |
..СЕДИ СИ МИРНА,...ПОДОБРО ПРАЗНИНА БЕЗ ТАГА,ОТКОЛКУ ИСПОЛНЕТОСТ СО ТАГА...! ![]() |
|
...zagor e ziv,se drugo e laga.
|
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
taka zivotot ke pomine pokraj tebe....!
|
|
Љубовта владее без меч и врзува без јаже!
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
NE, SRCKO, MENJAM PRAZNINA ZA TAGA
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
ZeZnAtA ![]() Сениор ![]() ![]() Power Регистриран: 26.Мај.2007 Статус: Офлајн Поени: 19172 |
za da ne te nadvladeat!
|
|
|
|
![]() |
|
kejt-d-grejt ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 05.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 6228 |
ZOSTO VOOPSTO BI SE NADMINUVALE?
TAGATA E JAKO CUVSTVO
CUDNO I DLABOKO JA DOPIRA DUSATA
PONEKOGAS JA PARA, NO I TOA E MOKJNO
|
|
се' што е убаво во животот е поезија. сето друго е проза
|
|
![]() |
|
sekoe upatstvo razli4no deluva na sekogo i na se...!!!
|
|
|
|
![]() |
|
topsexy ![]() Сениор ![]() ![]() 10-K-H-HOT Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 3022 |
AJ DA GO NAJDAM UPATSTVOTO,PA KE VI KAZAM |
|
![]() |
|
....samo razmini se so niv!!!
![]() |
|
|
|
![]() |
|
zbunet ![]() Сениор ![]() ![]() Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
E pa ako e taka, ja go imam lekot
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Da si rodis dete (ili da si napravis)
![]() |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <1 2829303132 55> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |