|
Првобитниот грев |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |||
connected
Сениор Регистриран: 17.Јули.2007 Статус: Офлајн Поени: 2787 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
неможеме засега да се ослободиме од него, но секако можеме да го исканализираме во некои позитивни аспекти во полза на нас |
|||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
јас мислев на она деструктивно его, кое ја труе вистинската душа на секој човек |
|||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
мило ми е што ти се допаѓа марко, и јас сметам дека тука и е местото. сите знаеме што значи да се биде добар христијанин, но не е лошо ако го разгледаме "гревот" од другата страна на паричката, и се обидеме да дадеме одговори во полза на современиот човек не дека го оправдувам, туку да му се даде подобра дефиниција и поразличен пристап на значењето за првобитниот грев поздравче до тебе Изменето од connected - 30.Октомври.2007 во 17:17 |
|||
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Super ego, Nad ja, Alter ego...
|
|||
sensei
Сениор Регистриран: 31.Октомври.2005 Статус: Офлајн Поени: 2005 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Ne sum bas siguren deka zboruvame za istata rabota, ili deka voopsto znaeme za sto zboruvame.
http://en.wikipedia.org/wiki/Ego |
|||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Егото не е дел од човекот .... и најголемата борба е како да се ослободиме од тоа Его ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Прашањето си е на место, иако малку е саркастично. Таквиот концепт за победување на смртта е инфантилен. Егото е во симбиоза со верските учења. Всушност тие се начин за негување на егото. Да се отфрли егото значи смрт на совеста, на човекот. |
|||
Gods Creative Force enters humanity through a mans love for his wife and desire to raise his family in a wholesome environment. It is reciprocated by a woman receiving his seed-spirit and nurturing it
|
|||
marco_antony
Сениор Регистриран: 17.Јули.2006 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 11062 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mnogu interesen post ... dobro e sto vo makedonija veke nemame kade ... veke se gleda deka pomina vremeto na onie koi ... na sekoj nacin pravea golemi grevovi ... a se pokazuvaa kako uspesni ludje ... se osvestuvame ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
renesansa
Група Регистриран: 09.Октомври.2007 Статус: Офлајн Поени: 72 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Grevovite, na koi e podlozna covekovata priroda, se dadeni uste vo stariot zavet.
Koga BOG mu gi dava napisano na kamena ploca 10te bozji zapovedi na Mojsej.Se sto e sprotivno napraveno na zakonite e grev...
Zakonite gi site imame procitano, i svesno ili nesvesno , na nekoj nacin sme gi usvoile..
Vo koloku se prekrsi nekoj od niv, cuvstvuvame dena sme napravile grev.Se cuvstvuvame vinovni...nekoj poveke , nekoj pomalku, zavisno od toa na koj kolku mu e razviena svesta
|
|||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
"grev" - e nesto kako da gresime ... toa e za da se osekame deka nesto sme krivi ... i da sme vo podredena sostojba ... "prvobitniot grev" ... prema toa ... treba da go prifatime kako normalno ... Mene sto me cudi ... e toa sto nekoj pravi mnogu losi raboti ... i na toa nie se smeeme ... i si mislime .... podobro da sme so nego ... otkolku ako sme protiv ... da ne si go okrkame .... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
marco_antony
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
mnogu dobra tema ... i zosto bi pripadjala na veroispoved ??? Prvobitniot grev na Eva i Adam ... da jadat od drvoto za dobroto i zloto ... zaradi toa bea "proterani" od rajot ... i nivniot grev padja na site nas ... Covekot morase da se oddeli od patot po koj sto odea site ... Imase pravo da bira: - ili da prodolzi vo pravecot na site .... - ili da zamine po nov trnliv pat ... Pravoto da ima pravo na izbor dadeno mu e od Bog ... prikaznata so zmijata ... so jabolkoto ... i samata prikazna e bio_softverska_parabola ... za nesto da si objasnime ... no vo sustina e deka nie kako ludje ... treba da staneme dovolno svesni za nekoi raboti ... no potrebno e da bideme kolektivno svesni ... site do eden ... tuka e maliot problem ... no nekogas ke bide toa nadminato ... da ne se zezne temata tuka ke prekratam ... smetam deka "prvobitniot grev" e sosema nesoodveten termin ... po moe bi trebalo da bide "prvobitnata porta" ... |
|||
PARADISE MACEDONIA
|
|||
connected
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
смртта се разбира но освен егото, ни треба и ГООЛЕМА вера п.с. ти реплицирам само затоа што несакам да ми пропадне темава, гледам дека ми отиде во небрано а несакам |
|||
sensei
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
Што да победиме? |
|||
|
|||
Kristin969
Сениор Регистриран: 01.Октомври.2007 Локација: Scotland Статус: Офлајн Поени: 340 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
||
potpis....a ako dusata e vo harmonija so teloto i umot, togas kade e grevot?
|
|||
Ljubov i Svetlina!
|
|||
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |