IDIVIDI forum Веб сајт
почетна страница почетна страница > Забава > Музика
  Активни теми Активни теми RSS - РОК МУЗИКА
  најчести прашања најчести прашања  Пребарувај форум   Настани   Регистрирајте се Регистрирајте се  Влез Влез

РОК МУЗИКА

Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 11>
Автор
Порака Обратен редослед
no name Кликни и види ги опциите
Нов член
Нов член
Лик (аватар)

Регистриран: 08.Јануари.2008
Локација: Macedonia
Статус: Офлајн
Поени: 28
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај no name Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 08.Јануари.2008 во 16:14
Pa spored mene MCR se najdobri. SPORED MENE

p
Кон врв
IQ Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Darling

Регистриран: 11.Декември.2007
Поени: 12382
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај IQ Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 11.Декември.2007 во 20:59
ja licno gi obozavam HIM i za mene se najdobri...
a inaku i GNR, Nirvana, Bon Jovi, aerosmith, Janis Joplin, Alanis Morisette, U2, i uste mnogu mnogu drugi gripi i izveduvaci koi bile slusani od 80tite i 90tite godini, a od ovie novive ne znam bas...ne mi se dopaga nikoj...umre vistinskata muzika...
ok foo fighters moze...ne deka se mnogu novi de, ama ponovi se od ovie sto gi spomnav prethodno.
Кон врв
морски Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Август.2006
Поени: 178
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај морски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 17:33
Originally posted by zabegan zabegan напиша:

80's rock and metal

Дефинитивно!среќа
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 05.Декември.2007 во 15:38
80's rock and metal
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај морски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 04.Декември.2007 во 22:50
Originally posted by angelmk angelmk напиша:

Originally posted by морски морски напиша:

отлични банди, секоя чест angelmk !среќа конечно и на идивиди прогресар!среќа
аз се повтарям ама пак да си кажа моите банди:

Led Zeppelin, Emerson Lake & Palmer, Yes, Porcupine Tree, YES, King Crimson, Camel, Flower of King's, Genesis - до 1976, Peter Gabriel, Steve Hackett, Gordian Knot, Supertramp, Police, Pink Floyd, Rolling Stones, Robert Plant, Queen, Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Rush, Toto, Roxy Music, Van Der Graaf Generator, Kate Bush, Premiata Forneria Marconi,  Thin Lizzy, Jimmy Hendrix, Skott Henderson, Jean-Luc Ponty,  Rammstein, Styx, Uriah Heep, Pendragon, Deep Purple, Whitesnake, David Coverdale, Metallica, Eagles, ФСБ, Щурците, Акага...и... уште много други.

а да и UFOнамигнување

pozdrav
do sega imam sretnato samo dvajca luge so slusat  progressive rock, progressive rock e super muzika edna od mojte omileni,a lugeto ne se bas upateni u taa prekrasna muzika, koga sme kaj prog dali si gi cul Explosions in the sky? post rock ,zakon muzika.van der graaf generator ke izdavat nov album, a gi znaes li riverside?poljaci , odlicna prog metal grupa.so mislis za ISIS? epten se navlekov na niv u posledno vreme. zamisli god speed you black emperor,explosions in the sky,mogwai u metalizirana verzija, ludnica.epten se pobrkav,  ima nogu da se zbori za progressive rock/metal,

Слушах и ISIS и explosions in the sky и все пак Porcupine Tree ми харесват най-много. среќа
Но нищо  -  Long Live The Progressive Rock!молитва

Поздрав на сите прогресари!

da,u pravo si za porcupine tree,nogu se dobri.sky moves sideways,strasna stvar,in absentia, stupid dream..super se .kolku si zapoznaen so italian simphonic prog? bendovi kako premiata forneria marconi,banco del mutuo socorosso, le orme, locanda della fate,nuova era.ja go obozavam italianskiot prog, neverojaten e.

premiata forneria marconi  големо%20гушкање
Кон врв
angelmk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 02.Декември.2006
Поени: 135
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај angelmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 03.Декември.2007 во 18:56

Led Zeppelin, Emerson Lake & Palmer, Yes, Porcupine Tree, YES, King Crimson, Camel, Flower of King's, Genesis - до 1976, Peter Gabriel, Steve Hackett, Gordian Knot, Supertramp, Police, Pink Floyd, Rolling Stones, Robert Plant, Queen, Black Sabbath, Ozzy Osbourne, Rush, Toto, Roxy Music, Van Der Graaf Generator, Kate Bush, Premiata Forneria Marconi,  Thin Lizzy, Jimmy Hendrix, Skott Henderson, Jean-Luc Ponty,  Rammstein, Styx, Uriah Heep, Pendragon, Deep Purple, Whitesnake, David Coverdale, Metallica, Eagles, ФСБ, Щурците, Акага...и... уште много други.

а да и UFOнамигнување

pozdrav
do sega imam sretnato samo dvajca luge so slusat  progressive rock, progressive rock e super muzika edna od mojte omileni,a lugeto ne se bas upateni u taa prekrasna muzika, koga sme kaj prog dali si gi cul Explosions in the sky? post rock ,zakon muzika.van der graaf generator ke izdavat nov album, a gi znaes li riverside?poljaci , odlicna prog metal grupa.so mislis za ISIS? epten se navlekov na niv u posledno vreme. zamisli god speed you black emperor,explosions in the sky,mogwai u metalizirana verzija, ludnica.epten se pobrkav,  ima nogu da se zbori za progressive rock/metal,

Слушах и ISIS и explosions in the sky и все пак Porcupine Tree ми харесват най-много. среќа

da,u pravo si za porcupine tree,nogu se dobri.sky moves sideways,strasna stvar,in absentia, stupid dream..super se .kolku si zapoznaen so italian simphonic prog? bendovi kako premiata forneria marconi,banco del mutuo socorosso, le orme, locanda della fate,nuova era.ja go obozavam italianskiot prog, neverojaten e.
"BEAUTY IS TRUTH, TRUTH BEAUTY."
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај морски Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 30.Ноември.2007 во 18:27

а да и UFOнамигнување

pozdrav

Кон врв
Drlja Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 24.Октомври.2006
Поени: 3373
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Drlja Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 17.Ноември.2007 во 16:22
...And God said -"Let there be ROCK!", and there was ROCK!...
Кон врв
zabegan Кликни и види ги опциите
Модератор
Модератор
Лик (аватар)
Другарот на Мона Лиза

Регистриран: 06.Април.2007
Поени: 9774
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај zabegan Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 15.Ноември.2007 во 22:42
Originally posted by nemo84 nemo84 напиша:

Во последново време сум обземен од Arch Enemy и Lamb of God. Death Metal...никогаш не ме привлекувал посебно ама ете. Посебно Arch Enemy иако технички гледано свират мелодичен дет метал.голема%20насмевка
koga veke zborime za death metal najdobri bea Death, edvaj cekam da otidam na tributeголема%20насмевка
размисли пред да напишеш глупост
Кон врв
nemo84 Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)
Young Modern

Регистриран: 24.Јули.2007
Локација: Macedonia
Поени: 500
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај nemo84 Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 14.Ноември.2007 во 17:34
Во последново време сум обземен од Arch Enemy и Lamb of God. Death Metal...никогаш не ме привлекувал посебно ама ете. Посебно Arch Enemy иако технички гледано свират мелодичен дет метал.голема%20насмевка
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај angelmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 02.Ноември.2007 во 15:31
Originally posted by Carnation Carnation напиша:

e pa nickot carnation mi e bas od green carnationсреќа
inaku imat mnogu da se zborvit na ova tema,sepak mi e milo so najdov na forumov i drugi ljugje so slusale prog rock iako mislev deka nemat takvi.kako i da e spored mene prog e vrvot vo popularnata muzika(koga bi ja trgnale nastrana klasikata)poso uspevat vo eden stilski pravec da gi spojt site ostanati.

pa i ja mislev deka deka nema da najdam fanovi prog rock/metal , ali vidis ,iskrsne po nekoj. prog rock gi spojuva site pravci od psychedelia, klasika, blues,jazz, go vadi najdobroto i pravi perfekten balans.
Кон врв
barmomk Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Октомври.2007
Поени: 111
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај barmomk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 31.Октомври.2007 во 23:53
THE DOORS - When the music's over
Кон врв
Carnation Кликни и види ги опциите
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Регистриран: 07.Ноември.2005
Поени: 3499
Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај Carnation Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2007 во 02:19
e pa nickot carnation mi e bas od green carnationсреќа
inaku imat mnogu da se zborvit na ova tema,sepak mi e milo so najdov na forumov i drugi ljugje so slusale prog rock iako mislev deka nemat takvi.kako i da e spored mene prog e vrvot vo popularnata muzika(koga bi ja trgnale nastrana klasikata)poso uspevat vo eden stilski pravec da gi spojt site ostanati.
Понекогаш дури и за Фројд бананата е само банана
Кон врв
Сениор
Сениор
Лик (аватар)

Опции за коментарот Опции за коментарот   Благодарам (0) Благодарам(0)   Цитирај angelmk Цитирај  Внеси репликаОдговор Директен линк до овој коментар Испратена: 28.Октомври.2007 во 02:07
pozdrav carnation
po kazanoto valjda slusas prog metal , ja slusam baegi prog metal , omileni mi se Opeth, za mene sovrsenstvo u extreme/prog metal muzikata. Riverside,Green carnation- albumot light of day ,day of darkness e eden e od najdobrite albumi so gi imam cueno; pain of salvation,fates warning, ayreon,isis,pelican, unexpect,evergrey,anathema,devin townsend... dobro e i na ovaj forum so se pojavuva i ponekoj proger
Кон врв
 Внеси реплика Внеси реплика страница  <12345 11>
  Сподели тема   

Скок до Овластувања Кликни и види ги опциите

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.03
Copyright ©2001-2011 Web Wiz Ltd.

Страницата е генерирана за 0,203 секунди.