|
Човекот и болеста |
Внеси реплика | страница <1234> |
Автор | |
fuja
Група Регистриран: 18.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 36 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
taka e ... covekot ne saka da bide bolen ... no moze da bide : 1. zdrav i uspesen ili 4. bolen i neuspesen ima ludje koi velat ... jas ne veruvam vo Bog ... toa e istoto kako da Veruva vo Bog !!! Toj VERUVA vo toa deka ne veruva vo Bog !!! znaci pak nesto veruva ... !!! Taka e i so bolestite .. i zdravjeto ... Ima covek pravo na izbor ... i toj ne izbral da bide zdrav i uspesen ... zaradi toa sto NE izbira ... toj IZBRAL da go dobie drugoto ... bolen i neuspesen ... !!! Temata ne e veroispovest ... ama i ova sto go pisuvam ne e za vo veroispovest... a moze i moderatorite da go prefrlaat kade sakaat ... nivni izbor ... Bog gi saka site ludje podednakvo ... i dobrite i losite ... i nemoze da kaznuva .... zatoa sto nema da bide neogranicena ljubov ... samo ednas ako kazni nekogo .... toj ke bide ogranicena ljubov ... i kako da go resi sega ovoj problem ... nas ne ima i levi i desni ..... zatoa ni dal pravo na izbor ... pravo da izbirame pomedju dobroto i losoto ... koj so mech zivee - od mech ke pogini ... toj toa si go odbral.. Sto se odnesuva do Adam i Eva ... se mu bilo dadeno ... duri bile i besmrtni ... no sakale da probaat od ovosjeto .... od jabolkoto .... da doznaat za zabranetite raboti ... da doznaat za dobroto i losoto ... sami toa si go napravile ... a ne Bog ... |
|
fuja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
zdravo mamma ... marco poveke go nema ... otide vo istorijata ... drago mi e sto sepak nekoj se sekava ... toa e toa ... Bog gi saka site podednakvo i dobrite i losite ... zatoa e neogranicen ... taka e ludjeto imaat pravo na izor ... za zal izbrale da ne se so tebe ... ili da ne se so mene ... ili nie sme izbrale da ne sme so niv ... toa e beznacajno vo golemoto ... iako mozebi ni bilo tesko zaradi toa ... No dobro e vo toa sto ima uste 6.600.000.000 ludje na planetav ... ne sme sami ... no za da zapoznaes nekoi ludje ... nekoi pak dobro e i sto si zaminale ... ova go imam godini tvrdeno nanazad ... i toa e taka ... jas ti posakvam ... prijaten vikend ... ubavi nastani ... poveketo sum na skype .... tamo mozeme da pomuabetime ... pozdrav .. |
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
A se vazi ako mu dise glavata za stalno ?
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од beleg - 26.Септември.2007 во 19:33 |
|
|
|
butel2
Сениор Регистриран: 26.Јули.2005 Статус: Офлајн Поени: 4138 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas ne znam nitu eden koj izbral da bide bolen od leukemija, ili rak ili sum na srce ili....itn itn, uste pomalku deka Bog ima neogranicena ljubov kon lugjeto.... i kako ne moze da kaznuva, koga gi proteral Adam i Eva od rajot, a na Eva plus dopolnitelni kazni i dodelil.... |
|
mamma
Сениор Регистриран: 15.Јануари.2007 Статус: Офлајн Поени: 9879 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
marco??
Jas poznavam,vsusnost poznavav mnogu dobri ludje koi kako sto velis bog gi sakal....vsusnost koga ke razmislam malku podobro mislam deka i tie go sakaa nego. Istite ludje ne izbraa opcija da ne ostanat so mene. Jas ti posakuvam prijatna vecer!! |
|
fuja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
drago mi e sto se javi mamma ... :) so nekoi raboti se slozuvam so tebe ... so toa : nikoj ne ti dava izbor ... !!! I nemoze da ti ja dade .... samo Bog dava pravo na izbor ... eve ova da go objasnam .... Bog gi saka site ludje ... i dobrite i losite ... podednakvo .... so neogranicena ljubov ... samo zaradi toa ... toj nemoze nikako da kaznuva ... ako kazni .... nema da bide neogranicena ljubov ... zaradi toa toj go resil so toa sto ni dal pravo na izbor.... da izbirame pomedju dobroto i losoto ... taka da samite se si pravime .... Zatoa onoj sto izbral da zivee so mech ... od mech ke pogini ... !!!! mamma ti posakuvam prijatnen i uspesen den ... !!! |
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Bog ne dava nikakva moznost za izbor-nikoj ne ti dava izbor!!!
Duri ni samiot ti nemas izbor.....kolku los komentar...izvini,ama toa e moe mislenje |
|
fuja
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
vistinskata tema bi bila: covekot i zdravjeto !!! zatoa sto toa e normalno ... na ludjeto Bog im dal moznost da biraat ... i imaat sledni moznosti: 1. zdrav i uspesen 2. zdrav i neuspesen (privremeno ... odi vo 4) 3. bolen i uspesen (privremeno ... odi vo 4) 4. bolen i neuspese 1. i 4. se stabilni sostojbi ... i imame pravo na izbor ... nie logicno imame pod 1. zdravi i uspesni ..... no dokolku ima izvor ... koj ne e vo nas ... ke bideme vo 4. bolni i neuspesni ... pravoto na izbor ni go dal Bog ... i toj moze i da ni go zeme ... zatoa treba da se sprotivstavuvame ... |
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
jas znam deka nisto ne znam ... ustvari znam ponesto, ama ne znam se sigurno ...
|
|
mamma
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Vie nisto ne znaete!!!!
|
|
oblachinja
Сениор Регистриран: 12.Март.2006 Локација: United Kingdom Статус: Офлајн Поени: 4990 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Изменето од beleg - 26.Септември.2007 во 19:33 |
|
|
|
zbunet
Сениор Претседник Зеленковски Регистриран: 24.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 15549 |
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
Ne sretnav nekoj sto ne e bolen na ovoj ili onoj nacin i sto ne e zrel za eutanazija
|
|
butel2
Опции за коментарот
Благодарам(0)
|
da ne dozvoli soznanieto deka e bolen od neizleciva bolest da go unisti i da si go prozivee ostatokot od zivotot kolku sto moze pododbro
Изменето од butel2 - 13.Јули.2007 во 10:29 |
|
Внеси реплика | страница <1234> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |