![]() |
|
Дали љубовта е поврзана со времето? |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Автор | |
street dog ![]() Нов член ![]() Регистриран: 15.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 8 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
abe koga ja gledam tipkata sto ja sakam me drzi posle toa efektoto u narednite 60 godinihttp
![]() |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
abe sho su istresol jas vo postot pogore
![]() jbg.. ![]() |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
fiks ![]() Профил од член
Испрати лична порака
Најди пораки од член
Посети го сајтот на членот
Додај во листа на пријатели
Администратор ![]() ![]() ПРАВДОЉУБЕЦ Регистриран: 18.Април.2005 Локација: Македонија Статус: Офлајн Поени: 24000 |
ulicna svetilka baca svetlost u krug
dok crni leptiri lete pravo na nju podaleku od krugot mamamd samo,na pristojna oddalecenost od izvorot na svetlina/toplina,shto bi se reklo sekogash shpricer ladno,no na momenti epten toplo,kako zezok caj od jabolko so cimet... vaka nekako e povrzana ljubovta so vremeto |
|
Само шлаг пена ќе бидеме.
Ни воздух,ни оган,ни вода,туку шлаг пена, само шлаг пена ќе бидеме и можеби неколку жолти ракии. |
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
ljubovta moze da ja ima, ama moze i da ja odnema... malku fali..iskra... koja kje plamne... ili kje zgasne... ne rekle dzabe starite...shto nosi sekundata...ne nosi vekot..e sega..umeshnosta e da ne izgorish...da ne dozvolish da bidesh bubacka koja se lepi do svetlinata/toplinata...
|
|
![]() |
|
boticeli ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Кога сум имал 20 год ,и не сум знаел што е љубов ,тоа ми било само отворен прозорец кон бесконечноста,но сега,на мовие триесет и...е најблескаво чувство кој го одредува нашиот хоризонт,не извишува и не лишува од можноста да видиме дали зад неа нов очај се густи .
|
|
Bakni me. Ne cekaj da ti go zemat redot...
|
|
![]() |
|
Delfin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
неа едноставно или ја има или ја нема .... додека ја има стално се менува ,квалитативно пред се ...
|
|
![]() |
|
boticeli ![]() Нов член ![]() ![]() Регистриран: 09.Октомври.2008 Статус: Офлајн Поени: 19 |
Човекот старее безбили. Само што чувствата вечно ке се млади !
|
|
Bakni me. Ne cekaj da ti go zemat redot...
|
|
![]() |
|
mamamd ![]() Сениор ![]() ![]() Почесна конзулка Регистриран: 02.Ноември.2007 Статус: Офлајн Поени: 25679 |
... ljubovta generalno ne moze da bide ziva...niti kontinuirana... koga bi bilo taka ne bi imalo razvodi... DA ljubovta e povrzana so vremeto...kaj nekogo taa so vremeto se zacvrstuva...kaj nekoj taa opagja...se gubi i ja odnemuva...i kako najcrna varijanta...kaj nekoj preminuva vo omraza.
|
|
![]() |
|
Delfin ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 29.Јуни.2005 Статус: Офлајн Поени: 15178 |
Поврзана е ДА ... се менува , затоа што е жива и континуирана ...
|
|
![]() |
|
ПодВодно ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 09.Декември.2007 Статус: Офлајн Поени: 7391 |
Оскар Вајлд: „Ако треба ќе те чекам и цел живот - само немој и тогаш да задоцниш“
|
|
![]() |
|
pagane ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 21.Февруари.2007 Статус: Офлајн Поени: 13044 |
времето ако и да е човекова измислица
знае да го направи патот до заборава. ако и да не е полна заборава, се пак... заборава е на едно силно чувство. силното чувство бива убито од времето - наша измислица. |
|
![]() |
|
becenevem ![]() Сениор ![]() ![]() Регистриран: 27.Септември.2007 Статус: Офлајн Поени: 2108 |
Ljubovta nema vrska so vremeto,
Ljubovta e bezkrajna i e edinstvena vistina. Vremeto ne postoi, toa nekoj samo go izmisli. |
|
![]() |
|
монте кристо ![]() Сениор ![]() ![]() THERE CAN BE ONLY ONE Регистриран: 26.Мај.2005 Локација: Macedonia Статус: Офлајн Поени: 6869 |
sekogas iskreno ljubam ....
|
|
во овие години што следат , ќе видиме дали европа и христијанството ќе се спасат . И ТИ !!! можеш да помогнеш . ОД НАС СИТЕ ЗАВИСИ .
|
|
![]() |
|
Анастеа ![]() Администратор ![]() ![]() ПИПИ долгиот чорап Регистриран: 07.Април.2008 Статус: Офлајн Поени: 35441 |
Ако е љубовта искрена, со текот на времето може да добие само на квалитет... |
|
![]() |
Внеси реплика ![]() |
страница <12345 6> |
Tweet
|
Скок до | Овластувања ![]() Вие не може да внесувате нови теми на форумот Вие не може да одговарате на теми на форумот Вие не може да ги бришете вашите пораки од форумот Вие не може да ги менувате вашите пораки од форумот Вие не може да креирате анкета на форумот Вие не може да гласате на форумот |